puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:121/224)

Sernik królewski 131

Dawno nie było żadnego nowego sernika, zatem dziś nadrabiam to rażące zaniedbanie, tym o to przepisem na delikatny śmietankowy sernik z pysznym kruchym kakaowym ciastem. Jest tak pyszny, że znikł nazajutrz po upieczeniu :) ps. dajcie mu czas by zastygł, inaczej będzie się rozpadał przy krojeniu :D  Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej  Masło ucieramy z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodajemy kolejno po jednym żółtku. Na koniec dodajemy po łyżce sera, mieszamy, wsypujemy mąkę i proszek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej

Cynamonowe szczęście
Sernik na herbatnikach do malinowej herbatki 81

obojętnie, nie doceniając ukrytego w nich sensu. Pomyślcie o tym u progu jesieni, która skłania przecież do refleksji, delektując się podczas tych rozmyślań na przykład sernikiem na herbatnikach… Sernik na herbatnikach Składniki: 1 kg twarogu 4-5 jajek 3/5 szklanki cukru (120 g) kostka miękkiego masła (200 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego z cukrem(...)papierem do pieczenia, na papierze rozkładamy herbatniki. Ser mielimy w maszynce, oddzielamy białka od żółtek. Masło ucieramy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, do momentu, aż masa stanie się puszysta i jasna, kolejno dodajemy żółtka, zmniejszamy obroty miksera do połowy i zaczynamy dodawać po łyżce sera, miksujemy tylko do momentu połączenia się składników, pod koniec ucierania wsypujemy obie mąki, budyń

KulinarneImpresje.pl
Sernik z brzoskwiniami 75

Zapraszam Was dzisiaj na kawałek pysznego sernika z brzoskwiniami. Możecie dodać do niego również morele z nimi też będzie świetnie smakował. Sernik po upieczeniu musi postać kilka godzin, aż stężeje, dlatego spokojnie możecie upiec go wieczorem, a rano będzie idealny.:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami Składniki Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g cukru(...)masła 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na sernik: 1 kg sera śmietankowego, 2 – krotnie mielonego lub z wiaderka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (65 g) 65 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 200 g ½ szklanki oleju (100 g) ¾ szklanki mleka 4 żółtka 2 całe jajka Na wierzch: 4 białka ½ szklanki cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń

To co lubię - gotuję i polecam
Kakaowy sernik z czereśniami 219

pewnego czasu chodzą za mną serniki - te pieczone i te na zimno. Tym razem postawiłam na sernik pieczony i wykorzystałam królujące obecnie owoce - czereśnie. Wyszło bardzo smakowicie :) Inspirowałam się przepisem znalezionym tutaj ( klik ), dlatego niektóre płynne składniki podane są w gramach. Ciasto kakaowe zrobiłam jednak według własnego przepisu. Blaszka  o wymiarach: (może być nawet nieco większa(...)puszystą masę. Następnie dodawać stopniowo twaróg. Nie przerywając mieszania wsypać budyń i wlać mleko oraz olej. Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie ze sobą wymieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód. Ułożyć czereśnie a na wierzch zetrzeć resztę ciasta z zamrażarki. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. Kroić gdy sernik

My simple kitchen
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 145

białek: 5 białek 1 szklanka cukru Dodatkowo: duża puszka brzoskwiń cukier puder do posypania sernika Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie? Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, żółtka i masło. Masło posiekać nożem na mniejsze kawałeczki i wymieszać z pozostałymi składnikami.  Następnie(...)wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na dużych oczkach tarki zamrożoną jedną część ciasta. Na czas przygotowania masy serowej formę wstawić do lodówki.  Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać stopniowo jajka, a później mielony ser i budyń. Masy zbyt długo nie miksować, tylko do połączenia się składników. Masę wyłożyć na tarte ciasto i poukładać

Kuchcik gotuje
Bułeczki dynie z makiem bez jajek 64

mojprzepisna.pl | Bułeczki dynie z makiem bez jajek Bułeczki zrobione z dodatkiem puree z dyni, są mięciutkie, puszyste, długo zostają świeże i świetnie smakują zarówno z

moj przepis na
Bułeczki dynie z makiem bez jajek 60

mojprzepisna.pl | Bułeczki dynie z makiem bez jajek Bułeczki zrobione z dodatkiem puree z dyni, są mięciutkie, puszyste, długo zostają świeże i świetnie smakują zarówno z

moj przepis na
Bułeczki dynie z makiem bez jajek 117

mojprzepisna.pl | Bułeczki dynie z makiem bez jajek Bułeczki zrobione z dodatkiem puree z dyni, są mięciutkie, puszyste, długo zostają świeże i świetnie smakują zarówno z

moj przepis na
Racuchy drożdżowe. Bardzo puszyste! 169

Na Tłusty Czwartek racuchy drożdżowe muszą być! Robione wg. tego przepisu racuchy zawsze się udają . Są bardzo puszyste , pulchne, mięciutkie, w miarę słodkie (co dla mnie

Kuchnia Łukasza
Bułeczki dynie z makiem bez jajek 165

mojprzepisna.pl | Bułeczki dynie z makiem bez jajek Bułeczki zrobione z dodatkiem puree z dyni, są mięciutkie, puszyste, długo zostają świeże i świetnie smakują zarówno z wędliną

moj przepis na
Zapiekanka ryżowa na słodko. 187

Pyszny, sycący placek ryżowy na słodko. Podany z truskawkami i dżemem truskawkowym. Zapiekanka smakowała przepysznie, nie za słodka,puszysta i niesamowicie smaczna, chyba właśnie dlatego znikła

Kuchnia Łukasza
Sernik ,,Złota Rosa” 170

Delikatny, kremowy sernik, pieczony na kruchutkim spodzie, przykryty słodką pianką, na której widnieją małe, złociste, cukrowe kropelki. Ciasto jest bardzo smaczne i może być doskonałą ozdobą świątecznego stołu Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego (z wiaderka(...)dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik i rozprowadzamy na nim pianę z białek. Wyrównujemy i możemy zrobić delikatne fale. Następnie pieczemy dodatkowe 10-15 minut w temperaturze 160 st.C, aż pianka lekko się zarumieni. Po tym czasie uchylamy piekarnik i pozostawiamy sernik na kilkanaście minut do przestygnięcia, a następnie wyjmujemy

Podróż w kulinaria
Sernik z musem z czarnej porzeczki na kruchym cieście. 160

Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia 1 średnie jajko Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny(...)widelcem, oprószamy bułką tartą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej i musu. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Mus: Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie

Izabelawkuchni
Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach 186

Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Proporcje na 2 foremki o średnicy 21 cm. Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 500 g mąki pszennej szczypta soli 8 żółtek(...)dodajemy rozkruszone drożdże i odrobinę cukru oraz tyle mąki, aby uzyskać konsystencję śmietany. Odstawiamy na 10 - 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka miksujemy z cukrem tak długo, aż uzyskamy jednolitą puszystą masę. Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji i studzimy (ma być letnie). Mąkę przesiewamy do dużej miski, wsypujemy szczyptę soli, w mące robimy dołek. Do maki wlewamy ubite żółtka i drożdżowy

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczny sernik z suszonymi śliwkami 131

stopniowo dodawać zmielony ser. Masa powinna być puszysta i jednolita. Pod koniec ucierania stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyniem a także olejek pomarańczowy. W oddzielnej misce ubić pianę z białek, następnie połączyć ją z masą serową, wszystko razem delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na spód w tortownicy. Sernik wstawić do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piec

Kuchenne aromaty