Delikatny biszkopt, puszysty krem z dodatkiem alkoholu, trochę owoców i czekolady. Całość pyszna i słodka. Po cichu powiem Wam, że miało być ciasto z truskawkami. Tanieją z dnia na dzień i trzeba z nich korzystać póki są. Ale truskawki niestety nie doczekały - zostały łakomie pożarte zaraz po przyniesieniu do domu. Lenistwo nie pozwoliło iść po kolejną partię, ale od czego
Smaczna Pyzakorzenną, sodę oczyszczoną, sól. W misie miksera utrzeć miękkie masło z cukrem i miodem aż do uzyskania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodać jajko, dokładnie utrzeć do połączenia. Po jednej łyżce dosypywać sypkie składniki i zmiksować do połączenia. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1-2h. Ciasto wyjąć na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość
Pyry na GazŻółtka ubić na puszystą pianę, dodać połowę cukru i nadal ubijać na puszystą masę. Następnie dodać olej, wodę, mąkę, proszek do pieczenia i kakao i wymieszać wszystkie składniki. Białka ubić ze szczyptą soli i pozostałym cukrem kryształem, dodać do masy kakaowej i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20cmx35cm. Wyrównać powierzchnię. Składniki
In my kitchenSłodki deser tiramisu z biszkoptami, truskawkami i puszystym kremem z jajek i sera mascarpone. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneDziś mam dla Was kolejny przepis na pyszny makowiec! Delikatny, puszysty biszkopt pokryty fantastyczną, mokrą masą makową jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta! Świetnie
Ostra na Słodkoprzygotowania: Rozdzielamy jajka , białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy aż powstanie puszysty kogel mogel. Wrzucamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kokos, olejek waniliowy i olej z mlekiem. Mieszamy powoli, delikatnie aby jajka nie opadły. Ciasto wlewamy do keksówki. (30x 10 cm) Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka. Smacznego
Wypieki Ulistopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Przygotowujemy krem. Zagotowujemy mleko z przekrojoną wzdłuż laską wanilii.Zmniejszamy temperaturę i ogrzewamy mleko przez 10 minut, aby nabrało aromatu, a następnie wanilię usuwamy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszysty kogel - mogiel, następnie łączymy z mąką ziemniaczaną i cały czas mieszając dolewamy powoli gorące
Rozpustne gotowanieTaki klasyczny, bez udziwnień. Na kruchym spodzie, z puszystą masą serową, polewą i bakaliami. Wprawdzie brakuje w nim rodzynek (ponieważ niestety M za nimi nie przepada - nad czym bardzo ubolewa, bo ja je bardzo lubię), ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby je dodać :) Porcja na małą blaszkę Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki 150 g cukru 2 łyżeczki(...)Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie ze sobą zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Schłodzone ciasto wyłożyć równomiernie na blaszkę i nakłuć widelcem. Podpiec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.W międzyczasie przygotować masę serową. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać
My simple kitchenDziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą pianką i owocami jest idealnym pomysłem na lato! Jeśli chcecie zamienić borówki na inne owoce – możecie śmiało! Pasują truskawki, brzoskwinie, maliny, ananas, kiwi, a nawet winogrona! Gwarantuję, że każde będą tu świetnym(...)wanilią, a następnie nie przerywając ubijania wlewamy lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy na krem budyniowy, wygładzamy, posypujemy borówkami, wstawiamy do lodówki. Zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną. Chłodzimy. Smacznego! . INNE LETNIE CIASTA BEZ PIECZENIA
Ostra na Słodkomisce. Jajka ubijamy na puszystą pianę. Delikatnie wlewamy przestudzone masło. Ubijamy krótką chwilę. Następnie, ciągle ubijając na niskich obrotach miksera dodajemy łyżka po łyżce wymieszane suche składniki. Na sam koniec dodajemy Crème fraiche, ubijamy do otrzymania pustej masy. Następnie wsypujemy pokrojoną czekoladę i orzechy. Formę o wymiarach 25 x 36 wykładamy papierem, wlewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego(...)serka śmietankowego (typu Philadelphia) 6 łyżek cukru pudru Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania puszystego, gęstego kremu. Nie ubijamy za długo, by krem się nam nie zważył. Krem nakładamy na wystudzone ciasto. Lekko posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki i tam też przechowujemy. * źródło: magazyn kulinarny Lecker The post Kawowe Brownie z Orzechami i Kremem appeared
Made By Mom And SonPrzepis znalazłam tu , ale musiałam zamienić maślankę na jogurt naturalny i miałam też mniejszą ilość owoców. Poza tym dodałam przepis na kruszonkę, który może się komuś przyda:) Składniki na ciasto: 2 i 3/4 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 szkl. jogurtu naturalnego 3 jajka 1/2 szkl. oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 350 g porzeczek Składniki na kruszonkę: 1/2 łyżki(...)blachę - ja wysmarowałam tłuszczem i posypałam mąką, ale można użyć papieru do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą masę - aż będzie biała Dodać olej i jogurt naturalny - wymieszać Połączyć mąkę z proszkiem i powoli, ciągle mieszając, wysypywać do masy. Ciasto ma mieć gęstą konsystencję Po wymieszaniu wszystkich składników przełożyć ciasto do przygotowanej formy i posypać z wierzchu porzeczkami
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSzybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Miękkie i delikatne z maślaną nutką. Rabarbar, zazwyczaj zapiekany na górze ciasta, stanowi jego spód, ale przecież kolejność nie jest ważna, chodzi o smak, a ten tutaj jest wart wypróbowania ;) Polecam! Składniki: 110 g masła + 40 g do wyłożenie dna tortownicy 2 jajka 200 g cukru 250 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku(...)powinny mieć temperaturę pokojową. Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, dodać sok z cytryny. Wbijać po jednym jajku, cały czas miksując. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać do ciasta na zmianę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia składników. Rabarbar wymieszać z cukrem i odłożyć na kilka minut. Tortownicę
Domowa cukiernia Ewyłyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynków żółtko do posmarowania pasków kruchego ciasta, roztrzepane (uwaga: nie wyrzucać białka, będzie potrzebne do lukru!) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło, 200 g cukru i cukier wanilinowy utrzeć w osobnym naczyniu do otrzymania jasnej, puszystej masy. Ucierając, dodawać po 1 żółtku i części twarogu. Ucierać, aż składniki się połączą(...)masa będzie puszysta. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając pozostałe 50 g cukru. Pianę wmieszać delikatnie do masy serowej razem z mąką ziemniaczaną i rodzynkami. Podpieczony spód wyjąć z piekarnika. Wyłożyć na niego masę serową, wyrównać. Ciasto pozostałe w lodówce cienko rozwałkować i radełkiem wykroić paski o szerokości 1 cm. Z pasków ułożyć na serniku kratkę, posmarować
Motylkowa Kuchniapalcami tworząc kruszonkę - nie zagniatać. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut do lekkiego schłodzenia. Ciasto - margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do lekkiego schłodzenia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i budyniem śmietankowym przesiewamy. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy przestudzoną margarynę, lekko wymieszać i dodać jogurt naturalny - wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę(...)budyniem - dokładnie wymieszać na gładką masę. Przełożenie: Spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Do tortownicy wylewamy połowę ciasta wyrównujemy wierzch i wykładamy gruszki pokrojone w kostkę. Następnie wylewamy delikatnie pozostałe ciasto, wyrównujemy i układamy gruszki pokrojone w plastry. Na koniec posypujemy kruszonką cynamonową. Piec około 50 - 60 minut
Ciastka - domowe słodkościZestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Następnie wlewamy do mleka w proszku i dokładnie mieszamy. Masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo mleko w rozmieszane proszku i miksujemy na gładką masę. Opcjonalnie dodajemy barwniki spożywcze. Gotową dekorujemy torty, ciasta, muffiny
Domowy Smak Jedzenia