puree - 3280 przepisów (strona:148/219)

Szczawianka 143

mąką, hartuję gorącą wodą i zabielam zupę. Jajka gotuję na twardo,  obieram, kroję na ćwiartki i układam na talerzach. Każdą porcję zalewam zupą i podaję z ziemniaczanym puree  posypanym koperkiem. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Black pudding z postnym puree i sałatką z ogórków kiszonych. 214

ogórków kiszonych -pieczarki konserwowe pokrojone w ćwiartki Ziemniaki gotujemy, jedną część cebuli szklimy na maśle (solimy i pieprzymy), łączymy razem, dodajemy łyżkę śmietany, posiekany świeży szczypiorek i ugniatamy na puree. Kaszankę podsmażamy bez tłuszczu. Opcjonalnie solimy i pieprzymy do smaku. Zdejmujemy z ognia, posypujemy drugą częścią cebuli, mieszamy. Cebula powinna się tylko sparzyć. Ogórki wraz z pieczarkami i ostatnią częścią

BaRepas
Kremowa zupa ziemniaczano-serowa / Creamy potato and cheese soup 230

minutes. Next add chicken stock bring to the boil, cook for 5-7 min and add zucchini. Add the milk and cook until all the vegetables are cooked through. Puree the soup in the food processor or an immersion blender. Return the pureed soup to the pot, add the cream, spinach and the cheese, season with salt and pepper

karmelowy
Kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować 192

pasuje do wypieków słodkich, ale nie do mięsa) 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki sojowej zmieszanej z 1 łyżką wody 1/4 szklanki utartych na puree ziemniaków 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego zmieszanego z 3 łyżkami wody (składniki wymieszać i pozostawić na kilka minut) 1 łyżka zmielonych płatków owsianych zmieszanych z 1,5 łyżki wody (składniki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak w sosie winno-musztardowym 206

garnka z sosem. 5. Kurczaka, cebulę i czosnek ponownie wkładamy do garnka, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez 3-4 minuty. Przed podaniem możemy ozdobić gałązkami tymianku. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego

My Culinary Art
Chlebek bananowy Sophie Dahl 156

słodki (chociaż wydaje mi się, że przyczyną słodkości będą tez banany).   'chlebek bananowy - wg.Sophie Dahl' Składniki (na foremkę o długości ok.25-30cm): - 3-4 dojrzale banany (1 szklanka puree bananowego) - 1 jajko - 75g miękkiego masła - 170g mąki pszennej (1 szklanka) - 1/4 - 3/4 szklanki brązowego cukru (wg przepisu 200g - ja dałam mniej) - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - szczypta soli Banany obrać

CookYourself
Zupa pomidorowa z serem // recenzja blendera Russell Hobbs Illumina 105

Illumina , który z dumą zastąpił mój stary, wysłużony blender. Blender Illumina jest niezastąpiony. Dzięki 4 rodzajom prędkości możemy idealnie zmiksować żywność na zupy (prędkość 1), koktajle owocowe (prędkość 2), puree (prędkość 3) i duże kawałki (prędkość 4). Blender ręczny posiada pojemnik o objętości 1l z bezpieczną, atypoślizgową podstawą oraz z idealnie dopasowaną pokrywką. Posiada stopę miksującą wykonaną ze stali nierdzewnej

CookYourself
Pasztet z czerwonej soczewicy 142

rzymski 3 jaja L masło i bułka tarta do wysypania formy Wykonanie: soczewicę wypłukać na sitku, zalać 2 szklankami bulionu i gotować , aż wchłonie całą wodę i stanie się puree obrać cebulę i czosnek, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju obrać marchewkę i selera, następnie zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Dołożyć do cebuli i smażyć powoli, aż zmiękną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki ziemniaczane z gulaszem 248

mięso. Dodajemy pieprz, sól, paprykę wędzoną. Gotujemy na małym ogniu godzinę-półtorej. Zagęszczamy mąką pszenną. Placki ziemniaczane: Ziemniaki i cebulę obieramy i ścieramy na tarce- takiej najdrobniejszej, powinno powstać puree. Dodajemy 1-2 łyżki mąki, jajko, sól, pieprz. Mieszamy. Na gorący olej nakładamy porcję masy ziemniaczanej i smażymy placki, aż będą rumiane z obu stron. Jeśli nie chcesz placków ziemniaczanych

Czerwona Porzeczka
Roladki z kurczaka z białą kiełbasą 221

rulon, zawijając brzegi do środka. Można płaty mięsa posmarować w środku chrzanem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu na rumiano. Podawać z puree ziemniaczanym i ćwikłą z chrzanem lub sałatką z buraków

Czerwień i błękit
Ruskie pierogi 138

Farsz: 700 – 750 g ziemniaków, 1 duża lub 2 mniejsze cebule, 250 g białego sera, łyżeczka masła,sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać ugotować i odcedzić. Dodać masło. Rozgnieść na puree. Cebulę podsmażyć na złoty kolor. Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto na pierogi. Wsypać mąkę do miski, dodać sól

kulinarnajamka.blogspot.com
Krokiety a la ruskie pierogi 152

białego sera, łyżeczka masła,sól, pieprz Panierka: 1 – 2 jajka rozmieszane z większą ilością zimnej wody, bułka tarta. Przygotowanie:   Ziemniaki obrać ugotować i odcedzić. Dodać masło. Rozgnieść na puree. Cebulę podsmażyć na złoty kolor. Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.  Mąkę,  jajka, sól, mleko i wodę zmiksować ( dodawać mleko

kulinarnajamka.blogspot.com
Błyskawiczny deser bananowy 367

łyżki soku z cytryny Wykonanie : banany obrać, pokroić w talarki i skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Zblendować na jednolitą masę serek mascarpone przełożyć do mieseczki, dodać puree bananowe oraz cukier i przy pomocy ręcznego miksera zmiksować na  puszystą masę. Miksować kilka minut, aż mascarpone wyraźnie zwiększy objętość. Krem podzielić na 2 części, jedną pozostawić białą, natomiest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocne kluski śląskie 236

Składniki: 3-4 większe obrane i ugotowane ziemniaki Mąka ziemniaczana Pół małego pęczka szczypiorku Kurkuma 1 żółtko Masło Sól himalajska i pieprz czarny Przygotowanie: 1/ Ziemniaki ugniatamy na puree w garnku a następnie układamy je tak by zajeło 3/4 dna garnka. W brakujące miejsce dosypujemy mąki i dodajemy żółtko. Ugniatamy na elastyczną masę a następnie dodajemy sól, pieprz, pokrojony drobno

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania