przystawki - 17402 przepisów (strona:767/1161)

Pieczarki na imprezę, czyli pieczarki w cieście naleśnikowym. 912

Składniki: 200g małych pieczarek, 1 jajko, 60-80ml mleka, 2 czubate łyżki mąki pszennej ( ja użyłam tortową), olej, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki

W kuchni u Moniki
Ptysie na słono, z pastą z wędzonego łososia 359

Składniki: Ciasto parzone: 125ml zimnej wody, szczypta soli, 50g masła niesolonego, 100g mąki pszennej tortowej, 2 jajka. Ponadto: 200g serka naturalnego, kanapkowego, ok. 160g łososia wędzonego

W kuchni u Moniki
Pieczarki marynowane w occie 294

Pieczarki w occie są smaczną przekąską. Możemy ich użyć do przygotowania m.in. sałatki z pieczarek marynowanych , koreczków lub jako dodatku do tatara wołowego . Czytaj dalej »

Przepisy Kulinarne
Tatar z jelenia 170

Tatar z jelenia , który prezentuję, powstał podczas warsztatów z Karolem Okrasą, świetnym szefem kuchni i propagatorem polskiej kuchni.  Spotkanie zorganizował Lidl Polska , w ramach promocji

królestwo garów
Sałatka z tortellini z ananasem i kukurydzą 211

Taka szybka sałatka wystarczy ,że w zapasie mamy opakowanie tortellini. U mnie wydanie z mięsem, więc do środka już nie dawałam szynki.Sałatka wzbogacona smakiem kukurydzy

W kuchennym oknie Ewy
Kolorowa sałatka ze śledziem i buraczkiem 181

Bardzo prosta sałatka pełna smaków i kolorów. Idealna na imprezę ale równie pięknie będzie się prezentować na świątecznym stole. Normal 0 21 false false false PL

W garach u Gosi
Pieczone ziemniaczki POTATKI 144

Takie małe ziemniaczki bio sprawdzają się jako samodzielne danie, ale są idealnym dodatkiem do mięsa np. gęsiny  Składniki ziemniaczki  750g oliwa: 3-4 łyżki

R'n'G Kitchen
Boczek gotowany – kuchnia podkarpacka 325

Miękki, kruchy boczek, pachnący wędzonką, z lekkim posmakiem przypraw, może być prawdziwym przysmakiem. W niczym nie przypomina on gotowanego boczku, który można kupić w sklepie. Aromat

Trzeci talerz
Tarta z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem mozzarella 120

Przepis z kuchni włoskiej. Ale z ciastem francuskim ... hmmm  Składniki 250 g ciasta francuskiego 2 średnie czerwone cebule 1 czerwona papryka 8 pomidorków wiśniowych lub

R'n'G Kitchen
filety śledziowe w warzywno-cebulowym sosie pomidorowym... 215

Składniki: filety śledziowe 1,5 kg, mąka pszenna - ile potrzeba, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, olej rzepakowy 5 łyżek, cebula

W Mojej Kuchni Lubię
Jesienne tabbouleh z dynią i jarmużem 162

Tabbouleh to sławna bliskowschodnia sałatka z bulgurem i natką pietruszki, która znakomicie chłodzi w upalne lato. Ja postanowiłam przygotować jej jesienną wariację. Do swojej sałatki tabbouleh

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybki i prosty chleb z żurawiną 229

Pieczenie chleba było czymś, co zawsze mnie przerażało. Jedyne do czego się ograniczałam to upieczenie chleba w specjalnie przeznaczonym do tego automacie - które polegało na wsypaniu

Taste Therapy
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem 307

Składniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać

czarrna od kuchni
Grzybki marynowane 192

  Grzybki marynowane doskonałe z małych grzybków Składniki • ok 0,5 kg małych grzybków u mnie podgrzybki zalewa • 4 szklanki wody • 2/3 szklanki cukru • 2/3 szklanki

W królestwie smaków Beaty