przystawki - 17402 przepisów (strona:767/1161)

Grillowany camembert z sosem z granata i lekka salata 117

Dzisiaj proponujemy alternatywę dla żurawiny, która w połączeniu z camembertem stanowią klasyczny duet.  Zamiast żurawiny postanowiliśmy wykorzystać owoc granatu, który również charakteryzuje się

Kuchnia od dwojga
Surówka z marchewki i pomarańczy 194

Lubicie marchewkę i pomarańcze ? Jeśli tak, to pokażę Wam w jaki sposób przygotować oryginalną surówkę do obiadu :) Dzięki wykorzystanym składnikom, surówka jest bogata w witaminy –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka nadziewane pastą z makreli 121

Pyszna przekąska z farszem z makreli. Nie tylko na świąteczny stół! Składniki: 5 jajek 1 mały słoik dzwonków makreli w oleju  1 mała czerwona cebula

Ze smakiem i z pasją
Tatar z wędzonego łososia i awokado 103

Połączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie.  Składniki 150 g wędzonego łososia na zimno 2 łyżki kaparów

R'n'G Kitchen
BOCZKOWE ZAWIJASKI 119

Lubicie boczek? Można w niego zawinąć różności, stwarzając przy tym szybka i świetną przekąskę. Ja robię tak. A Wy jak byście podali boczek? Lubicie go w

Z Majeczką w kuchni
Śledź z borowikami duszonymi w winie 128

Składniki opakowanie śledzi cebula lub por lampka pół wytrawnego białego wina odrobina masła lub oleju kokosowego kilka listków szpinaku sól, pieprz 50 g borowików Przygotowanie Grzyby

Gaździnka warzy
Quesadillas z kurczakiem i kukurydzą 152

Quesadillas z kurczakiem i kukurydzą to danie dobre zarówno na obiad, jak i idealna przekąska na przyjęcie. Zbliża się wielkimi krokami długi weekend, czas spotkań ze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
8 przepisów na ciasto francuskie 120

Lubię przygotowywać potrawy z użyciem ciasta francuskiego przede wszystkim dlatego, że małym nakładem pracy oraz czasu wyczarujemy prawdziwe cuda. Poza tym, nie znam nikogo, kto nie

Kuchnia Bazylii
Tymbaliki drobiowe 123

Pyszna kolorowa galaretka drobiowa bardzo często gości na stołach podczas imprez  czy świąt. Podana w postaci tymbalików nie tylko efektownie wygląda na  talerzu, ale

magiczna kuchnia Kasi
terrina serowa z kurkami 110

Terrina to nic innego jak rodzaj pasztetu . Dziś proponuję Wam terrinę z delikatnego twarożku  z dodatkiem pysznych kurek, cebulki i zieleniny. Zaskakujące połączenie ciasteczkowego spodu

babka w formie
Najlepsze rillettes z kaczki 137

Wracając pamięcią do paryskich charcutier nie sposób oprzeć się pokusie odtworzenia smaków Francji we własnej kuchni. Paryżanie jadają niebywale pyszne rzeczy, ale tez i takie, do

Słodki Kompromis
Chipsy z jarmużu 131

To mega zdrowe warzywo z rodziny kapustnych jest jak potwór z Loch Ness, wszyscy o nim mówią, niektórzy nawet widzieli, ale większość nie wie co z

Słodki Kompromis
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE 111

Śledzie w śmietanie są idealne jako danie wigilijne bądź jako codzienna przekąska. Przygotować je można w kilka chwil, wystarczy tylko kilka składników i możemy się zajadać

Zrób to smacznie
Pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym 345

Uwielbiam pieczarki. Mogłabym jej jeść pod wieloma postaciami. Są wspaniałą bazą do sosów (polecam Wam sos na bazie mleczka kokosowego ), idealne do łazanek i wielu sałatek

Słodkie okruszki
Rolada serowa 415

Przekąska na ciepło i zimno. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 15 kawałków (30 cm długości) Składniki: 5 jajek 2 łyżki majonezu

KuchniaWeDwoje.pl