przystawki - 17402 przepisów (strona:762/1161)

Placki z bobu z listkami szpinaku 178

Składniki 440 g bobu 2 ziemniaki kilka czarnych oliwek czerwona cebula szpinak w listkach  2 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek bułka tarta  jajko Przygotowanie

Gaździnka warzy
Tłukawica – kuchnia podkarpacka 176

Tłukawica - danie kuchni podkarpackiej Tłukawica to proste danie kuchni podkarpackiej . Nazwa, choć brzmi dość oryginalnie, pochodzi zapewne od tłuczonych ziemniaków i tłuczonego grochu, które są jej

Trzeci talerz
Wołowina z mozzarellą 141

Prawdziwa mozzarella z Kampanii robiona jest z mleka czarnych bawołów Arni. W Polsce kupujemy mozzarellę z mleka krowiego "FIOR DI LATTE". Ja użyliśmy wołowinę z udźca

R'n'G Kitchen
Karp po żydowsku 237

Karp po żydowsku – potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to – karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co – żałuję, że

Pociąg Do Kuchni
Pasztet z kurczaka z żurawiną 225

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowy pasztet z kurczaka z żurawiną. Nie mam zaufania do tych sklepowych, ponieważ nie wiadomo co się w 

Marta Gotuje
Kapusta zasmażana – nie tylko młoda 177

Kapusta zasmażana może być młoda albo „zwykła” – już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do

Magiczny Garnek
Tarta z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami 196

Ś więta kojarzą mi się przede wszystkim z dwoma produktami: makiem i kapustą kiszoną. Wydaje mi się, że w żadnym polskim domu nie może ich zabraknąć

Food Square
Tatar z makreli wędzonej i awokado 314

Gdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest. Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela

mojewypiekiinietylko
Śledzie z marynowanymi grzybkami i kukurydzą 393

Śledzie z marynowanymi grzybkami i kukurydzą to właściwie rodzaj tatara śledziowego. Jak dla mnie idealna kompozycja – słone śledzie, naturalnie słodka kukurydza, octowe borowiki, delikatny koperek

Poezja smaku
Sałatka z grilowanymi pomidorami, boczkiem, brie 206

To co rybka lubi najbardziej. Słodkie pomidorki, rukola, SER! Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Roladki z boczkiem w cieście francuskim 533

Opis: Ciasto francuskie z boczkiem i serem to ekspresowa, smaczna i prosta przekąska. Idealnie nadaje się na przyjęcia. Jest doskonała jako dodatek do piwa. Składniki: 1

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Francuskie pakieciki na imprezę 236

Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce na czarną godzinę, powstają z niego szybkie przekąski gdy nie ma nic w domu a szykuje się spotkanie towarzyskie lub

Wanilia i Kardamon
Naleśniki tortilla z kotletami sojowymi i dodatkami 206

Naleśniki tortilla z kotletami sojowymi, kukurydzą, oliwkami z sosem majonezowo - ketchupowym  Na dworze zimno, buro i ponuro, do sklepu daleko, brak chęci wychodzić z domku

Mój pomysł na
Karkówka na zimno z sosem tatarskim z "Kuchni na plebanii" 199

Mam, mam, mam i podzielę się z Wami przepisem na doskonałą karkówkę :) Tak samo smaczną na ciepło, jak i na zimno. Wyśmienitą, mięciutka i soczystą. Jednym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z pieczarkami, brokułami i papryką 250

Tarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł

Przepisy Kulinarne