Pierogi smażone to rewelacyjna przekąska. Przepis na ciasto znalazłam w jednej z książek kucharskich, dodałam własną kompozycje na farsz i
KuchniaWeDwoje.plDelikatna i kremowa pasta o wyraźnym smaku łososia wędzonego. Polecam:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 100 g łososia wędzonego w
KuchniaWeDwoje.plMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Liście szpinaku z czosnkiem pokochałam od pierwszego spróbowania jakieś 13 lat temu. Wcześniej nie byłam jego fanką. Przez wiele lat …
My Blueberry CornerSkładniki: filet z dorsza pół puszki cydru 100 ml śmietanki 30% sól, pieprz kilkanaście kropli z cytryny 1-2 ząbki czosnku por Przygotowanie Pora poszatkować i
Gaździnka warzyW okresie świąteczno-noworocznym poszalałam i zakupiłam sporą ilość śledzi solonych i postanowiłam z nimi poeksperymentować. Jednym z takich eksperymentów są właśnie śledzie z dodatkiem suszonych
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego! Domową wędlinę, ale nie byle jaką! Jest to schab suszony w pończosze, specjał mojego męża. Smakiem i wyglądem przypomina szynkę
Z miłości do słodkościPrzekąska na rozgrzewkę. Składniki 250 g mielonej wołowiny jajko pół czerstwej bułki 100 ml mleka 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 2 łyżki bułki tartej pół łyżeczki
R'n'G KitchenRozgrzewająca fasolka po bretońsku w wersji wege Danie, które za każdym razem przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Smaczne, wartosciowe, pożywne i, co najważniejsze, proste i szybkie
Wino Francja KuchniaDla wielbicieli parówek, pizzy, ciepłych kolacji czy przekąsek to danie jest rewelacyjne! wspaniale smakuje, ładnie wygląda, proste w wykonaniu, sami spójrzcie i spróbujcie! Składniki: 2 szklanki
kgwjanczewoBardzo prosta w wykonaniu, wręcz klasyczna przekąska na karnawałowy stół. Składniki: 2 grube kabanosy kawałek sera żółtego 1 camembert (użyłam z grzybami) kilka cienkich korniszonów mały
Czerwień i błękitW ątróbka to doskonałe źródło żelaza, cynku, witamin z grupy B i białka. W połączeniu z chudym mięsem indyczym stanowi bardzo wartościowy posiłek. Pasztet z dodatkiem
Pyry na GazSos Aioli przygotowywany jest na bazie czosnku, żółtek, oliwy i soku z limonki. Swoje tradycje upatruje w kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aioli ma konsystencję majonezu i jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Półmisek wędlin...Smaczna i szybka forma przekąski, zagryzki...Ale można wędlinę nafaszerować pastą jajeczno serową. Będzie efektowniej i oryginalniej. Składniki: 10 plastrów szynki 8 jajek
Z Majeczką w kuchniQuesadillę najczęściej jadamy z dodatkiem mięsa (fileta z kurczaka) i przepis na nie z pewnością pojawi się również na blogu, tym razem jednak chciałabym przedstawić bezmięsną
Smaki Na TalerzuPołączenie smaku słodkawej gruszki, chrupiących orzechów i wyrazistego lazura z lekko pikantną rukola oraz kapustą pekińską. Jedna z moich ulubionych sałatek gotowa w maksymalnie 10 minut
Pyry na Gaz