Uwielbiam nadziewane papryki .Najczęściej jem je surowe w sałatkach i na chlebie ,ale kto by się nie skusił na tak pięknie wyglądające danie? . Składniki: dla 4
Ladylaura.Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 łyżki oleju 2 jajka 330 g kefiru ok 15 plasterków wędzonego
Gaździnka warzySkładniki 100 g mąki pszennej 80 g mąki krupczatki 90 g zimnego masła 1/2 łyżeczki soli łyżeczka suszonego tymianku 60 ml lodowatej wody ugotowane mięso z
Gaździnka warzySkładniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 3 zupki chińskie – Vifon kurczak curry (ostra) 0,5 średniej wielkości kapusty pekińskiej jedna kulka mozzarelli 1 czerwona papryka
Moje-pitraszenieWam też zdarza zakupić się więcej produktów? Nam nagminnie :P ale nie ma tego złego, co by na najlepsze wyjść nie mogło. To zawsze rodzi nowe
R'n'G KitchenDyniowego szaleństwa ciąg dalszy i tym razem zapraszam na pyszny krem. Krem używam do deserów, ciast a także zajadam łyżką wprost ze słoika albo smaruję krakersy
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 325g krewetek koktajlowych ( ja użyłam mrożonych ), 1 duża bagietka, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, 1-2 garście natki pietruszki, 1 łyżka masła
W kuchni u MonikiWege Piątek Bardzo proste a niezwykle smaczne placuszki ziemniaczano - marchewkowe z dodatkiem pora wywodzą się z kuchni skandynawskiej (rarakor). Małe placuszki często serwowane są jako kanapeczki
Codzienne GotowanieSałatka z pieczonej marchewki. A może po prostu: karmelizowana marchewka z dodatkami? Dla mnie jest to jednak sałatka. Bardzo prosta, a jednak pełna smaku. A nawet
zadanie-gotowanieNa świąteczny stół i nie tylko🙂 Składniki 5-6 matiasów 4 cebule 200 g gęstej śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz zalewa: 1/2 szklanki octu 2
czarrna od kuchniKocham jesień z jej kolorami, zapachami i tym, że zaczyna pachnieć zimą. Serio. Jestem wielbicielką śniegu! Minus dziesięć i zaczyna mi się świat podobać. Oczywiście, do
ladykitchenChrupiące pieczone ziemniaki są genialne, ale żeby wyszły perfekcyjnie, musimy się trzymać kilku zasad. Po pierwsze warto je krótko obgotować przed pieczeniem – łatwiej uzyskamy chrupiące
Poezja smakuChrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że
IMPRESJA SMAKUPizzerinki to doskonała przekąska zarówno na zimno jak i na ciepło. Świetnie sprawdzają się na różnych imprezach ale i nie tylko. Można zabrać je ze sobą
Zrób to smacznieCzasami niezdrowe dania zwyciężają. Burger ? Oj tak, ale może jakiś inny? Widzimy piersi kaczki , hmm , przecież kaczka też może się sprawdzić. I udało się wyszło smacznie
R'n'G Kitchen