przystawki - 17402 przepisów (strona:758/1161)

Pizzowe bułeczki 201

Składniki: 40 dag mąki 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy zioła prowansalskie czosnek granulowany farsz: 0

czarrna od kuchni
Mielone , serowe kotlety z piersi kurczaka 272

Mielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym

Ogrodnik w podróży
Dukaty ziemniaczane z konfiturą cebulową 180

Dukaty ziemniaczane z konfiturą cebulową Złociste dukaty , to sprytnie podana babka ziemniaczana " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W zasadzie coś blisko niej

Ogrodnik w podróży
pasztet drobiowy z żurawiną 165

Zachęcona powodzeniem, jakim cieszy się w mojej rodzinie drobiowy pasztet bez pieczenia , postanowiłam nieco poeksperymentować i wzbogacić go o suszoną żurawinę. Muszę przyznać, że i tym

babka w formie
CRÈME BRÛLÉE Z POMIDOREM, PAPRYKĄ I FENKUŁEM 176

  Co powiecie na crème brûlée w wersji wytrawnej, z pomidorem, papryką i koprem włoskim? Myślę, że powinna zasmakować nawet tym, którzy nie przepadają za fenkułem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sos balsamiczny – moc smaku, moc zdrowia 240

Rewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do sałatek oraz do potraw mięsnych, ma jednocześnie korzystny wpływ na nasze zdrowie. Powodów, dla których warto sięgnąć po sos balsamiczny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
parówkowa przekąska... 112

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, parówki 6 sztuk, usmażone pieczarki 200 ml/słoiczek, ser żółty 15 dag, bułka pszenna 1 sztuka ciasto francuskie rozwinąć i

W Mojej Kuchni Lubię
chaczapuri z patelni 659

składniki na ciasto: 1000 g mąki orkiszowej lub pszennej ok. 500 ml letniego mleka 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Gotowana kalarepka z marchewką 117

Danie które dziś przedstawiam idealnie nadaje się do obiadu ale także doskonałe jest jako samodzielny posiłek. Smakuje wybornie i znika szybko, polecam wypróbujcie przepis. Gotowana kalarepka

Moje Małe Czarowanie
Kresowianka – karkówka dojrzewająca 298

Kresowianka – karkówka dojrzewająca Wędliny dojrzewające są u nas w domu niekwestionowanym królem od kilku lat . Robi się je łatwo , zawsze się udają i genialnie smakują

Ogrodnik w podróży
Carpaccio z wędzonego łososia 263

Łososia kocham pod wszelkimi postaciami. Na surowo, wędzonego czy pieczonego. To zdecydowanie mój smak. Po nowym roku przywiozłam pysznego, wędzonego łososia z nad morza – musiałam

Kuchnia Bazylii
Zupa gulaszowa z wołowiną / Beef goulash soup 412

Dziś zapraszam po przepis na bardzo rozgrzewającą zupę gulaszową z wołowiną, ziemniakami i papryką. Gęsta, pełna aromatycznych przypraw rozgrzeje i nasyci na długo każdego w te

karmelowy
Chaczapuri adżarskie 2464

Chaczapuri?? Wygląda na to, że mało światowa jestem, gdyż dopiero niedawno pierwszy raz spotkałam się z takim nazewnictwem. Dziś jednak jestem bogatsza… zwłaszcza jeśli chodzi

Smaki Na Talerzu
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 176

Faszerowane ziemniaki a’la gyros Ziemniaki a’la gyros , to prosty sposób na obiad . Smakują każdemu , bo kto nie lubi gyrosa " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Tosty z boczniakami 117

Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy.  Składniki tosty pełnoziarniste 200 g boczniaków masło plastry żółtego sera (ulubionego) plastry szynki konserwowej

R'n'G Kitchen