przystawki - 17402 przepisów (strona:661/1161)

Kurki z bekonem w sosie śmietanowym 260

 Kurki to chyba jedne z najbardziej popularnych grzybów w Polsce. Chyba nie znam osoby, która choć raz w życiu ich nie spróbowała. Jedną z ich

kulinarnyJa
Pieczarkowe risotto 92

Pieczarkowe risotto Grzybów w tym roku jak na lekarstwo , a w zasadzie wcale więc , nie ma nadziei na risotto ze świeżymi borowikami , czy kurkami , które tak

Ogrodnik w podróży
Jedzenie do pracy na zimno - Proste obiady na 7 dni # 5 (PDF do pobrania) 182

Od kilku dni męczą nas wysokie temperatury. Lipcowy zestaw obiadów na cały tydzień jest więc idealny na tę pogodę, bo składa się  głównie   z

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z serem halloumi, rzodkiewkami i jabłkiem 156

31.07.2018 Magda Kto nie zna sera halloumi musi koniecznie spróbować. Zdaniem moje męża to najlepszy ser jaki w życiu jadł. Lekko skrzypiący na zębach, po obróbce

Smaczna Strona
KALMARY BABY nadziewane - jak wyczyścić kalmary 92

Dzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki

RITA food channel
DIP CZOSNKOWO KOPERKOWY 146

DIP czosnkowo koperkowy. SKŁADNIKI: 👌3 łyżki majonezu 👌2 łyżki gęstej śmietany 👌1 łyżka posiekanego koperku 👌pieprz wg.uznania 👌sól wg.uznania 👌3 ząbki czosnku WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media

RITA food channel
Sałatka z surimi 148

Cześć. Dzisiaj pokażę Wam jak szybko i łatwo zrobić sałatkę z surimi , czyli sałatkę z paluszkami krabowymi. sałatka z surimi sałatka z surimi Sałatka ta mocno

RITA food channel
Focaccia z oliwkami i różowym pieprzem 121

Składniki: (blaszka o wymiarach 21 cm. x 25 cm.) 10 g. świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 50 ml. lekko ciepłego mleka 1/4 łyżeczka soli 280 g

Delicious Place
Sałatka kanaryjska 142

Przepis na sałatkę kanaryjską stworzyłam po powrocie z urlopu na Gran Canarii, zainspirowana smakami występującymi na wyspie. Sałatka składa się z papas arrugadas, chyba najpopularniejszego przysmaku

Delicious Place
Sałatka rzodkiewkowa z komosą ryżową 95

Składniki: (4 porcje) 1 szkl. komosy ryżowej (quinoa) 2 pęczki rzodkiewek pęczek młodego szczypiorku wraz z cebulką garść młodych małych listków szpinaku 50 g. twarogu solankowego

Delicious Place
Grzanko-tosty z kurczakiem i krewetkami 111

Składniki: (4 porcje) 8 szt. dużych krewetek (u mnie mrożone, obgotowane) 2 garście startego parmezanu (lub innego twardego sera długodojrzewającego) 4 plastry sera z niebieską pleśnią

Delicious Place
Zapiekanki z bobem i kwiatami dyni 166

Składniki: (6 zapiekanek) 6 niedużych kromek pieczywa pszennego (lub innego ulubionego)   250 g. mozzarelli  2 szkl. ugotowanego i obranego z łupinek bobu po 1

Delicious Place
Sałatka z bazylią i jeżynami 78

Składniki: (2 porcje) mieszanka sałat, np. roszponka, endywia frisee, endywia escarola mała garść listków świeżej bazylii zielonej mała garść listków świeżej bazylii fioletowej 1 szkl. jeżyn

Delicious Place
Sałatka z pomidorów z sosem śmietankowo-miętowym 110

Składniki: (4 porcje) pomidory (różne odmiany) garść listków bazylii garść łuskanych migdałów kwiaty cebuli do posypania Sos śmietankowo-miętowy 1/3 szkl. słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki

Delicious Place
Makaron zapiekany z jajkiem 103

Składniki: (4 porcje) 100 g. makaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą (lub zwykłego ryżowego) odrobina masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl. drobno startego sera Bursztyn

Delicious Place