przystawki - 17402 przepisów (strona:661/1161)

galareta wieprzowa - zimne nóżki 250

Cześć :D Galareta wieprzowa albo zimne nóżki. U mnie w rodzinnym domu zazwyczaj mówiło się galareta - i tyle :D Smak i wspomnienie mojego dzieciństwa. Przyznam się

Pieprzyć z Fantazją
pieczone bataty z mięsem mielonym 156

Cześć :D Moja przygoda z batatami zaczęła się nie tak całkiem dawno. Na przeszkodzie by je przygotować zawsze stała ich cena. Jednak pewnego dnia, korzystając z

Pieprzyć z Fantazją
wiosenna sałatka z tuńczykiem #MasterTuńczyk 185

Cześć :D Czasami fajnie odmienić sobie domowe menu na coś fit. Taka właśnie jest sałatka z tuńczykiem. Lekka, pożywna i przede wszystkim kolorowa i smaczna. Głównymi

Pieprzyć z Fantazją
sałatka z tuńczykiem i ryżem #MasterTuńczyk 217

Cześć! Taką sałatkę robię dość często. Przy okazji świąt, jakiegoś przyjęcia gości, nawet bez okazji. Jest szybka w wykonaniu, prosta i niebywale smaczna. Składniki: * 1 puszka

Pieprzyć z Fantazją
imprezowe roladki z tortilli 1132

Cześć! Taką przekąskę pierwszy raz jadłam w Sylwestra. Okazuje się, że podczas tego typu spotkań w domu mini roladki świetnie się sprawdzają.  Ja je zrobiłam

Pieprzyć z Fantazją
Mizeria z ogórków i rzodkiewki 213

Nie mogłam się zdecydować czy rzodkiewki  albo ogórek i wyszło dwa w jednym . Super dodatek do obiadu. Składniki 2 ogórki  1 pęczek rzodkiewki 

W królestwie smaków Beaty
Babka ziemniaczana 205

Babka ziemniaczana to danie regionalne, popularne na Suwalszczyźnie, Podlasiu, Mazurach oraz na Śląsku. Ten p rzepis dostałam w warsztacie samochodowym. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <

My Blueberry Corner
Sałatka z makaronu 196

Przepyszna sałatka inna nisz nasze tradycyjne  bo bez majonezu który zastąpiony został  pysznym sosem .Przepis pochodzi z kuchni  Niemieckiej a dostałam go od

W królestwie smaków Beaty
Rzodkiewki nadziewane, w jadalnej ziemi 171

Czasem można się pobawić i przygotować rzodkiewki w „ziemi”. Do przygotowania takich rzodkiewek zainspirowała mnie wizyta w restauracji Kanapa .  Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji

królestwo garów
Zupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem 200

Zupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem Proporcje na 3 osoby: Składniki: 500 g białych szparagów 2 jajka ugotowane na pół twardo 100 ml

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z awokado 207

Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość

mojewypiekiinietylko
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 216

Nie będę pisała o parówkach. Chyba tylko tyle, że wybrałam moim zdaniem najlepsze – z szynki, bez dodatku fosforanów oraz glutaminiany sodu. O cieście francuskim wspominam za

mojewypiekiinietylko
Ziemniaki pieczone z koperkiem i kawiorem 142

Ależ one są znakomite, ależ one są pyszne. Takie ziemniaki to idealny dodatek do mięs, jednak znakomicie smakują jako samodzielne danie. Mają chrupiącą skórkę i są

Moje Małe Czarowanie
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami 178

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie

Di gotuje
Pesto z tuńczyka 196

Dziś polecam pesto ale w innym wydaniu głównym składnikiem jest tuńczyk. Takie pesto wyśmienicie smakuje z makaronem i nie tylko musi być to spaghetti. Składniki: - 1

Kulinarne życie