przystawki - 17402 przepisów (strona:656/1161)

Szpinakowe kwadraciki 125

17.09.2018 Fantastyczne pierożki, które mogą być podane do obiadu jak i na ciepłą kolację. Dość szybko się przyrządza a efekt jest bardzo smaczny.:) Składniki Ciasto 300

gotuj ze mną
Pasta z suszonych pomidorów z kaszą jaglaną 177

  Dawno nie robiłam pasty z suszonych pomidorów i już prawie zapomniałam jak bardzo ją lubię i jak często ona kradnie serce osobom, które ją tylko

dlaSmaQ
” Francuskie ” roladki z łopatki 112

„Francuskie” roladki z łopatki Roladki francuskie z łopatki , to taki typowo jesienny przepis . Pyszne mięso z łopatki , nadziewane gruszką i musztarda . Całość otulona wspaniałym

Ogrodnik w podróży
Camembert z żurawiną i piernikami w cieście francuskim 202

Paczuszki z ciasta francuskiego, a w nich rozpuszczony ser camembert z sosem ze świeżej żurawiny z dodatkiem aromatycznych pierników. Wykwintne danie w sam raz na kolację

https:KKuchniaMniam
KALAFIOR SMAŻONY W CIEŚCIE CURRY 328

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki podstawowe: średniej wielkości kalafior. Składniki ciasta: 100 ml

JejKuchnia
Cukinia smażona w głębokim tłuszczu 123

Odtwarzania greckich smaków ciąg dalszy. Jedliśmy na Skopelos pyszną smażoną cukinię. Zaraz po powrocie musiałam oczywiście taką zrobić. Nie wyszła źle, była bardzo smaczna, ale zapewne

Stare Gary
Niesamowite właściwości awokado 146

Historia awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą skórką o zielonoczarnym zabarwieniu. W środku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chrupiące kawałki z kurczaka 114

14.09.2018 Chrupiące kotleciki z piersi z kurczaka to szybka przekąska , która znika błyskawicznie. Składniki 500 g piersi pokrojonych na paski olej 500 ml 150 ml mleka

gotuj ze mną
Kalafior marynowany w curry 108

Tegoroczny sezon słoikowy rozpoczęliśmy wyjątkowo wcześnie. Już w pierwszych dniach czerwca przygotowaliśmy niewielkie ilości bazy pomidorowej do sosów i zup oraz konfitury morelowe z amaretto Nie

Cztery Fajery
Verrine z kurczakiem, kaszą, natką pietruszki i oliwkami 86

Verrine z kurczakiem, kaszą, natką pietruszki i oliwkami Tak zwane "zdrowe odżywianie" nie jest najmocniejszą stroną naszej kuchni. Ale sałatka z komosą ryżową, kaszą bulgur lub

Cztery Fajery
Śledzie marynowane z imbirem 81

Śledzie marynowane z imbirem nie są bynajmniej moim autorskim pomysłem. Miałam okazję spróbować tego specjału podczas warsztatów kulinarnych z robotem Kohersen Mycook, które odbyły się w

Cztery Fajery
Schab z patelni 160

Składniki 4 plastry schabu bez kości pół puszki groszku sól, pieprz szczypta tymianku, rozarynu 2 ząbki czosnku sos sojowy ciemny grzybowy Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć, pokroić

Gaździnka warzy
Pieczona kukurydza z czosnkiem, masłem i rozmarynem 209

Smak kukurydzy zwiastuje końcówkę lata. Uwielbiam ją obgryzać. Jako 10-letnie dziecko, spędzając wakacje na działce, zjadłam kilka kolb na raz i od tamtego czasu nie

Poezja smaku
Gruszka grillowana z dodatkiem rukoli, sera i orzechów, polana orzeźwiającym, miodowo-bazyliowym dressingiem 151

Połączenie rozpieszczające kubki smakowe – aromatyczna, delikatna gruszka, chrupiące orzechy, słony ser, gorzka rukola, a wszystko otulone orzeźwiającym miodowo-bazyliowym sosem. *gruszkę można zgrillować na grillu

Eat me! Fit me!
Pasztet z królika 80

11.09.2018 Delikatny , lekki i puszysty pasztet z królika. Doskonale smakuje z chrzanem lub żurawiną. Nie wymaga dużo pracy i zdolności kulinarnych. Myślę, że nic nie zastąpi

gotuj ze mną