16.07.2018 Świetna przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Doskonale smakuje z różnymi sosami .Dobra zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki Paczka tradycyjnych
gotuj ze mnąPrzepis z książki "Kuchnia dwudziestolecia - co i jak jadano". Smaker podesłał więc korzystamy. Składniki 1 duży kabaczek ( ok. 1 kg ) 200 g pieczarek 1 cebula 100
R'n'G KitchenWspaniały dżemik malinowy, cudowny, gęsty, galaretkowaty Składniki: 1 kg malin 2 szkl cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny Wszystkie składniki umieszczamy w garnku o grubym dnie
MojaQchnia.plSkładnik: 2 cykorie 100 g kabanosów 3 ogórki konserwowe 1 puszka groszku 1/2 cebuli 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Cykorię przekroić na
czarrna od kuchniPyszne, chrupiące bagietki z warzywną przeplatanką na wierzchu, w której znalazły się również plasterki salami. Idealnie sprawdzą się na ciepłą kolację lub jako poczęstunek dla gości
https:KKuchniaMniamKulki z twarogu smażone Polecam super smaczny przepis na złociste kulki z twarogu, panierowane i smażone. To świetny sposob na wykorzystanie twarogu a czas na przygotowanie
zielonacukinkaDrożdżowe pity, które w trakcie pieczenia szybko rosną, a środek robi się pusty. Po rozcięciu można napełnić je ulubionymi dodatkami, u mnie jest to m.in sadzone
https:KKuchniaMniamTaka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę. 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym łyżka
Smakołyki Asi„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych
Ogrodnik w podróżyPieczone kawałki kurczaka, frytki i trochę warzyw zawinięte w domowe tortille i usmażone na patelni grillowej. Nie dość, że smaczne to bardzo syte. Sprawdzą się na
https:KKuchniaMniamTarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami to świetna przekąska , która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a
Pieguskowa KuchniaDziś propozycja dla miłośników szpinaku i fanów kuchni skandynawskiej. Inspiracją był przepis na tartę z książki Clausa Meyera Wszystkie smaki Skandynawii . Razowe ciasto niezbyt nam smakowało
babka w formieMarynowane jajka przepiórcze z kurkumą Marynowane jajka przepiórcze – ani kurze , jakoś nigdy do mnie nie przemawiały . Dużo wody i czasu musiało upłynąć , zanim odważyłam się
Ogrodnik w podróżyGruszka z cynamonem duszona w miodzie na białym winie z serem Roquefort Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 2 dojrzałe gruszki 3 łyżki miodu 100
Wino Francja KuchniaBakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino Składniki: 2 średnie bakłażany 150 g koziego sera 2 garści startego Pecorino Romano sól morska i pieprz do
Wino Francja Kuchnia