Dotarło do mnie, że za 3 tygodnie święta, że za chwile skończy się rok i wejdziemy z ciężkim kacem i poczuciem niespełnionych postanowień w kolejny rok
ladykitchenPanierowane pieczarki w jajku i bułce tartej to prosta i smaczna przekąska, jak również pyszny dodatek do obiadu. Świetnie smakują na ciepło jak
magiczna kuchnia KasiRozgrzewajacych zup ciąg dalszy, ale to zapewne przez porę roku. Tym razem aksamitna zupa krem z kurczaka, czyli właściwie rosół podany trochę w innej wersji,
Malinowo w kuchniCo jakiś czas nachodzi mnie ochota na pizzę. Niestety, w mojej okolicy w każdej pizzerii coś nam z lekka nie pasuje – albo jest za grube
Smaki Na TalerzuTakie muffinki to doskonały pomysł na szybką i smaczną przekąskę oraz też śniadanie lub kolację. Są bardzo aromatyczne i długo pozostają miękkie. Można je przygotować poprzedniego
Di gotujeCześć! Ciekawe czy znajdzie się ktoś tu, kto nie jadł zapiekanek z budki... Jako dziecko gdy bywałam w "mieście", zawsze tata kupował mi jak dla
Pieprzyć z Fantazją„Baronetta ” zapiekanka z ziemniaków i dyni Baronetta , to nasz domorosły wynalazek na bazie ziemniaków ” Gratin” tylko inaczej Obłędnie pyszna , bardzo prosta do
Ogrodnik w podróżyU nas na świątecznym stole zawsze pojawiają się paszteciki! Jedne z kapustą i pieczarkami i drugie z pieczarkami i serem. Idealnie smakują z czerwonym barszczem. To
Kuchnia PaulettesNajprostsza i chyba najbardziej popularna przekąska na ciepło :) Dodatkowo można dodać inne ulubione składniki, ser, ketchup itp. :) Polecam Składniki: (na 18 sztuk) Opakowanie ciasta francuskiego Parówki
Kulinarne przygodySoczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to fajny pomysł na domowego fast fooda, który równie dobrze sprawdzi się na każdym imprezowym stole. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyKto śledzi moje konto na Instagramie ten wie, że jakiś czas temu otrzymałam przesyłkę z książką Malwiny, czyli autorki bloga Filozofia Smaku. Od dawna jestem fanką
Pasja SmakuPamiętacie taki „wynalazek” jak chleb w jajku?? To taki fajny patent na wykorzystanie czerstwego pieczywa, które nie nadaje się już do jedzenia w zwykłej
Smaki Na Talerzu