Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a Wy szukacie coraz to nowych farszy do jajek. A ja lubię komponować różnorodne farsze do jajek. Różne pomysły na farsze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOstatnio byłam na warsztatach decoupage, poznałam na nich różne techniki zdobienia codziennych przedmiotów. Niedługo Wielkanoc postanowiłam, więc te moje nowe umiejętności wykorzystać do ozdobienia wielkanocnych pisanek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeżeli nie robiliście dotychczas rolady ze szpinakiem z farszem z serka i wędzonego łososia, a jesteście amatorami takich smaków - koniecznie musicie wypróbować! To naprawdę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZapachniało wiosną! Wszędzie pełno świeżych warzy i owoców - każdy z nas czekał chyba na ten czas. Bezkarnie można zjadać kilogramy truskawek, a kolorowe
Sajkofanka smakuRoladki są ekspresowe do zrobienia, nawet jak goście już w progu. Ładnie wyglądają i szybko znikają z talerza. Goście z pewnością będą zadowoleni a domownicy również
Ala piecze i gotujeTym razem wzięło mnie na kwaśno. Więc zapraszam na jajka w sałatce z marynowanych warzyw z dodatkiem pikantnego chrzanu i majonezu. Takie jajka możemy też sobie
Ala piecze i gotujeNa szybkie przekąski zawsze jest dobra pora! Czy to imprezowo, czy domowo czy świątecznie czy grillowo:) Jajko z tuńczykiem Proponowane składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSałatka grecka to bardzo dobra przystawka i przekąska na różnego rodzaju przyjęcia czy też najzwyklejszego grilla. Idealnie pasuje do różnych mięs ale świetnie też sprawdza się jako samodzielne danie. Ja tym razem proponuję Wam sałatkę grecką z makaronem. Składniki : opakowanie sera feta 18-20 dag makaronu spiralki 25 dag pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 ogórek 15-20 czarnych oliwek
Mechanik w kuchniSmaczna, zdrowa, efektownie prezentuje się na stole i uważam że jest znakomitą przystawką na imprezy urodzinowe szczególnie jako dodatek do zimnej płyty. Składniki : opakowanie mrożonego szpinaku ( bez żadnych dodatków ) czosnek ok. 6 dużych ząbków opakowanie łososia wędzonego 150 g serek typu Philadelphia ( np. kanapkowy ) 4 jajka 1 stołowa łyżka masła 1 stołowa łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku
Mechanik w kuchniJuż wiecie, że my lubimy wątróbkę, zarówno drobiową, wieprzową, czy też inną. Ostatnio pokazałam Wam przepis na przygotowanie pieczonej wątróbki z jabłkami i suszonymi śliwkami. Każdy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek. A smak drobiowych wątróbek można wzbogacić na kilka sposobów. Polecam nadziać je suszoną żurawiną lub
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzparagowy zawrót głowy trwa dalej. W maju cały świat wokół się nich kręci, tzn. cała kuchnia Zachwycamy się zielonymi szparagami bo warto, są delikatne, nie wymagają
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNasi czytelnicy wiedzą, że nasz blog bierze udział w akcji „Przyjaciele Winiary” i od czasu do czasu przygotowuję przepisy z wykorzystaniem produktów tej marki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTo mój drugi pomysł na niekonwencjonalne zastosowanie nowego produktu marki Winiary majonezu delikatnego. Ostatnio z tym produktem przygotowałam Jaglane muffiny ze szparagami i szynką . Teraz postanowiłam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodniebienia, poezja smaków i kontrastów: delikatne szparagi, zdecydowany smak szynki i parmezanu, oraz chrupiące ciasto francuskie z naturalnym sezamem. Przepis zaczerpnęłam z tej strony. Serdecznie polecam jako przystawkę lub gorącą kolacje. Do tego obowiązkowo białe wino, bo zapiekana szynka jest słonawa. Tym przepisem dołączam do akcji na Durszkalu” sezon na szparagi”. Polecam. Szparagi z szynką i parmezanem
Mia Cucina Sofieta