przystawki - 17402 przepisów (strona:1007/1161)

Jajka faszerowane pieczarkami 213

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a Wy szukacie coraz to nowych farszy do jajek. A ja lubię komponować różnorodne farsze do jajek. Różne pomysły na farsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak ozdobić pisanki papierowymi serwetkami? 191

Ostatnio byłam na warsztatach decoupage, poznałam na nich różne techniki zdobienia codziennych przedmiotów. Niedługo Wielkanoc postanowiłam, więc te moje nowe umiejętności wykorzystać do ozdobienia wielkanocnych pisanek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada szpinakowa z łososiem / Spinach roulade with salmon 257

Jeżeli nie robiliście dotychczas rolady ze szpinakiem z farszem z serka i  wędzonego łososia,  a jesteście amatorami takich smaków - koniecznie musicie wypróbować! To naprawdę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarta z botwinką i serem korycińskim 161

   Zapachniało wiosną!  Wszędzie pełno świeżych warzy i owoców - każdy z nas czekał chyba na ten czas. Bezkarnie można zjadać kilogramy truskawek, a kolorowe

Sajkofanka smaku
Roladki z szynki i sera 1072

Roladki są ekspresowe do zrobienia, nawet jak goście już w progu. Ładnie wyglądają i szybko znikają z talerza. Goście z pewnością będą zadowoleni a domownicy również

Ala piecze i gotuje
Jajka w sałatce warzywnej z chrzanem 1944

Tym razem wzięło mnie na kwaśno. Więc zapraszam na jajka w sałatce z marynowanych warzyw z dodatkiem pikantnego chrzanu i majonezu. Takie jajka możemy też sobie

Ala piecze i gotuje
Jajko z tuńczykiem - szybka przekąska / Egg and tuna - fast snack 285

Na szybkie przekąski zawsze jest dobra pora! Czy to imprezowo, czy domowo czy świątecznie czy grillowo:) Jajko z tuńczykiem Proponowane składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka grecka z makaronem 196

Sałatka grecka to bardzo dobra przystawka i przekąska na różnego rodzaju przyjęcia czy też najzwyklejszego grilla. Idealnie pasuje do różnych mięs ale świetnie też sprawdza się jako samodzielne danie. Ja tym razem proponuję Wam sałatkę grecką z makaronem. Składniki : opakowanie sera feta 18-20 dag makaronu spiralki 25 dag pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 ogórek 15-20 czarnych oliwek

Mechanik w kuchni
Rolada szpinakowa z łososiem 479

Smaczna, zdrowa, efektownie prezentuje się na stole i uważam że jest znakomitą przystawką na imprezy urodzinowe szczególnie jako dodatek do zimnej płyty. Składniki : opakowanie mrożonego szpinaku ( bez żadnych dodatków ) czosnek ok. 6 dużych ząbków opakowanie łososia wędzonego 150 g serek typu Philadelphia  ( np. kanapkowy ) 4 jajka 1 stołowa łyżka masła 1 stołowa łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku

Mechanik w kuchni
Pâté z drobiowych wątróbek 178

Już wiecie, że my lubimy wątróbkę, zarówno drobiową, wieprzową, czy też inną. Ostatnio pokazałam Wam przepis na przygotowanie pieczonej wątróbki z jabłkami i suszonymi śliwkami. Każdy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z drobiowych wątróbek 164

Pasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek. A smak drobiowych wątróbek można wzbogacić na kilka sposobów. Polecam nadziać je suszoną żurawiną lub

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta ze szparagami 136

Szparagowy zawrót głowy trwa dalej. W maju cały świat wokół się nich kręci, tzn. cała kuchnia Zachwycamy się zielonymi szparagami bo warto, są delikatne, nie wymagają

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jaglane muffiny ze szparagami i szynką 183

Nasi czytelnicy wiedzą, że nasz blog bierze udział w akcji „Przyjaciele Winiary” i od czasu do czasu przygotowuję przepisy z wykorzystaniem produktów tej marki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Majonezowe roladki z botwiną i kaczką 152

To mój drugi pomysł na niekonwencjonalne zastosowanie nowego produktu marki Winiary majonezu delikatnego. Ostatnio z tym produktem przygotowałam Jaglane muffiny ze szparagami i szynką . Teraz postanowiłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szparagi z szynką i parmezanem w cieście francuskim 189

podniebienia, poezja smaków i kontrastów: delikatne szparagi, zdecydowany smak szynki i parmezanu, oraz chrupiące ciasto francuskie z naturalnym sezamem.  Przepis zaczerpnęłam z tej  strony. Serdecznie polecam jako przystawkę lub gorącą kolacje. Do tego obowiązkowo białe wino, bo zapiekana szynka jest słonawa.  Tym przepisem dołączam do akcji na Durszkalu” sezon na szparagi”. Polecam. Szparagi z szynką i parmezanem

Mia Cucina Sofieta