pyszną sałatkę z gotowanych podudzi kurczaka. Zdrowa, pyszna I dietetyczna. Gdy zostaje nam kurczak, gdy gotowaliśmy rosół- warto się pokusić na taka sałatkę. Rewelacyjna jako kolacja, śniadanie czy też przystawka. Polecam. Zaczynamy: Składniki: 6 ugotowanych podudzi kurczaka 1 zielona papryka 10 pomidorków koktailowych mała puszka kukurydzy 4-5 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki joguru naturalnego Wykonanie: Kapustę kroimy
Smaki EdytySałatki bardzo często goszczą na naszym stole. Uwielbiam je przygotowywać a później delektować się nimi w gronie rodziny i przyjaciół domu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDo zrobienia tej rolady zbierałam się 3 lata.... Wydawała mi się zbyt skomplikowanym wyzwaniem -teraz już wiem, że się myliłam! Wypróbowałam przepis niespełna miesiąc temu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaNa zupę z porów natknęłam się dopiero wczoraj. I to w firmowej stołówce. Była nawet całkiem niezła, ale po powrocie do domu postanowiłam zrobić ją po
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWielkimi krokami zbliżamy się do sobotniego obiadu, na który proponuję treściwą zupkę jarzynową z niespodzianką dla mięsożernych;) Zupa jarzynowa pod chmurką Składniki:
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDziś przedstawię Wam propozycję nieodzownego na okoliczność świąt dania, tj. wielkanocnego żurku - w mojej wersji - na wędzonce z suszonymi grzybami. Wielkanocy żurek na wędzonce
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDzisiejszy Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa postanowiłam uczcić jarzynową zupą na winie. Konkretyzując - wrzuciłam do garnka, co tam mi się nawinęło;) Mimo, że bez mięsnego dodatku, wyszło
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaTestowałam dziś przepis na tajską zupę, tradycyjnie wprowadziłam własne modyfikacje (m.in. zrezygnowałam z bulionu w kostce na rzecz imbiru i curry;). Główne składniki można
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaNa pomysł tych galaretek wpadłam jakiś czas temu, kiedy wypowiedziałam wojnę zbędnym kilogramom i próbowałam maksymalnie urozmaicić codzienne menu, w ramach dozwolonych składników. Eksperyment
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaNa prawdziwe, rosyjskie bliny ochotę miałam od dawna. Problematyczna okazała się dostępność mąki gryczanej, bo na sklepowych półkach w miejscach na mojej standardowej trasie praca
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaCo prawda sezon na cukinię dopiero przed nami (moje lada moment wykiełkują:) ale w sklepach można je upolować, stąd moja propozycja na
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPozostając w tematyce zimnych przekąsek dziś bardzo prosta, bardzo szybka i dla miłośników takich smaków - bardzo apetyczna przystawka: Mozzarella z suszonym pomidorem otulona szynką parmeńską Składniki: 6 plastrów szynki parmeńskiej mozzarella - kula 6 suszonych pomidorów w zalewie świeża bazylia Mozzarellę (dużą kulę) kroimy w plastry (wyszło mi 6 z jednej, dużej kuli). Na połowie plastra szynki układamy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSezon na cukinię w pełni. Nie wiem jak Wam, ale mnie jeszcze nie zdążyła się przejeść. Wydawać by się mogła mało atrakcyjnym warzywem ze względu na
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaOd czasu do czasu miewam zrywy na odchudzanie swoich potraw... Z uwagi na fakt, iż rozpoczęłam już akcję Bikini 2014 (jako, że że start akcji
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała