Dziś mam dla Was szybką i niebywale smaczną propozycję. Poduszeczki z pysznym pieczarkowym farszem o czosnkowej nucie, które smakują idealnie z kubkiem gorącego czerwonego barszczu. Taka
Słodkie okruszkiArancini lub arancine - to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z
mojewypiekiinietylkoKochani, dzisiaj mam dla Was przepis na pasztet z suszonymi grzybami. Było to moje drugie podejście do domowego pasztetu, bo pierwszy wyszedł zdecydowanie za suchy. Druga
PatiGotujeWypatrzyłam kiedyś przepis na takie śledzie w jednym z czasopism kulinarnych. Pomysł mi się spodobał i już kilkukrotnie z niego skorzystałam. Co jest wg mnie najistotniejsze
Smaki Na Talerzumojprzepisna.pl | Knedliczki z frużeliną truskawkową Co to są te całe Knedliczki – ano coś co zawsze jedliśmy z mięsnym sosem będąc w Czechach lub na Słowacji
moj przepis naGonimy za modą - ubraniową, kulinarną, językową. Gonimy za tym, co popularne jest w innych krajach, a nie skupiamy się zbytnio na tym, co oferuje
W kuchni Karmel-itkiJeden z symboli kuchni południowej Francji, sałatka nicejska, to według mnie idealna letnia sałatka. Jest lekka i pożywna, z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Możemy ją
Chilli Czosnek i OliwaŚledzie marynowane z imbirem nie są bynajmniej moim autorskim pomysłem. Miałam okazję spróbować tego specjału podczas warsztatów kulinarnych z robotem Kohersen Mycook, które odbyły się w
Cztery FajeryŚledzie marynowane z imbirem nie są bynajmniej moim autorskim pomysłem. Miałam okazję spróbować tego specjału podczas warsztatów kulinarnych z robotem Kohersen Mycook, które odbyły się w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZ bigosem jest jak z racją, każdy ma swój przepis, a co dom to inna wersja. Początki bigosu w Polsce były burzliwe — nazywano tak potrawę z
ladykitchenTę sałatkę na pewno polubią weganie i wegetarianie oraz wszystkie osoby lubiące zdrowe sałatki i oczywiście czerwone buraczki. Jest prosta a zarazem wykwintna, podana z uprażonymi
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzień dobry, W dzieciństwie znałam tylko bób gotowany, który wyłuskiwaliśmy ze skórek z jednego garnka. Nie przypuszczałam wtedy, że można z niego wyczarować tyle wspaniałych dań
Chilli Czosnek i OliwaTradycyjna sałatka Cezar – jak się przekonałam spotkamy ją na całym świecie. W domu zazwyczaj rzadko robię ją w oryginale, najczęściej są to jakieś wariacje na
Poezja smakuSushi to chyba jedna z najbardziej rozpowszechnionych potraw kuchni japońskiej. Przez ostatnie lata zrobiła furorę również w Polsce, gdzie tak zwane susharnie można znaleźć
Food SquareŚ więta kojarzą mi się przede wszystkim z dwoma produktami: makiem i kapustą kiszoną. Wydaje mi się, że w żadnym polskim domu nie może ich zabraknąć
Food Square