Z jedzeniem warzyw to jak z dietami. Niby wiemy, że powinniśmy, niby wszędzie trąbią, że należy, bo zdrowe i ogólnie cacy. Mamy zrywy i się
ladykitchenSezon na mandarynki w pełni , a ze schabem komponuje się pięknie. Próbujcie! Coś na święta i na Nowy Rok...bo my pędzimy... Składniki 500 g schabu
R'n'G Kitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kuleczki są kruche i mocno seeerowe. Idealna przekąska, od której ciężko się powstrzymać. Naprawdę
Di gotujeSałatka jest takim daniem, które można jeść bez względu na porę, dzień tygodnia... Zawsze jest to alternatywa, gdy brak pomysłu np na kolację
Malinowe PocałunkiZnane wszystkim danie, ale czy smakuje też wszystkim ? Agar jest niewyczuwalny, dzięki temu każdy składnik galarety zachował "swój" smak. Składniki 500 g filetów z piersi kurczaka
R'n'G Kitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasteczka są przepyszne - kruche i mocno seeerowe. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale na zimno też szybko znikają
Di gotujeSkładniki: 10 większych ziemniaków 3 cebule 1 cebula czerwona 4-5 ząbków czosnku 250 - 300 g wędzonego boczku do smaku tymianku, lubczyku, majeranku, estragonu sól, pieprz
Gaździnka warzyTradycyjna świąteczna sałatka śledziowa. Istnieje kilka, jak nie kilkanaście jej wersji. Ja jednak pokazuję taką, jaką robi moja mama. Sałatkę warto zostawić na
Sto kolorów kuchniPrzepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jęczmiennej W aksamitnym sosie pomidorowym Składniki • 1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej • 500 g mięsa mielonego z karczku • 1 cebula
W królestwie smaków Beatysałata kolorowa strzępiasta kilka małych pomidorów pół czerwonej papryki pół cebuli 4 plastry prosciutto 2 łyżeczki musztardy soku z cytryny 2 łyżki oliwy sól pieprz Sałatę
Gotowanie jest łatwehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje Wypieki. Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie, serowe bułeczki. Podczas
Di gotujeSkładniki: kasztany jadalne ( ja miałam 400g), opcjonalnie sól. Przygotowanie: Kasztany umyć i osuszyć. Ponacinać - zrobić nacięcie w kształcie X. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C
W kuchni u MonikiPrzepis na ta sałatkę moja mama dostała lata temu od swojej koleżanki, a ja chętnie przygarnęłam go do swoich zbiorów z niewielkimi modyfikacjami. Jest to jedna
Pyry na Gazskładniki: 250 g szynki 250 g karkówki 250 g wątróbek kurzych 3 cebule, średnie wielkości 2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułeczka 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki
Domowy Smak Jedzenia4 średnie jabłka (ligol), 1,5 l wody, 200 ml octu jabłkowego, 3 goździki, 1 listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, 1
królestwo garów