Szybka, kolorowa i prosta sałatka z makaronem ryżowym. Skład zależy od inwencji i Waszych smaków. Składniki: opakowanie makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 0,5 puszki
potrawyregionalnePyszna i zdrowa pasta z wędzonego pstrąga z serkiem i chrzanem Idealna do kanapek. Był już prezentowany na blogu przepis na: PASTĘ Z WĘDZONEJ MAKRELI
potrawyregionalneRoszponka ma lekko orzechowy smak. Zielona, pełna witaminy C i żelaza. Źródło prowitaminy A, witamin z grupy B.Znajdziemy w niej wapń i fosfor. Roszponka
potrawyregionalneProponuję dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois
potrawyregionalneDziś polecam sałatkę z karmelizowaną gruszką . Połączenie sera pleśniowego, gruszki i orzechów daje niewiarygodny smak. Sos z dodatkiem miodu, octu balsamicznego i musztardy dijon
potrawyregionalneZiemniaki są wdzięcznym tematem do kuchennych inspiracji. Wykorzystuje się je na bardzo wiele sposobów. Dziś jeden z nich. Pyszne faszerowane ziemniaki. Ja do
potrawyregionalneTen placek z cebulą nie ma sobie równych i cała Lubelszczyzna jest z niego tak dumna, jak górale z oscypka. Cebularz w dniu 30 kwietnia 2007
potrawyregionalneCo by tu zrobić z zakupionym wędzonym rekinem? Można po prostu go zjeść i już. Albo... przyrządzić pyszną ziemniaczaną sałatkę ;-) Składniki: 40 dkg wędzonego rekina
potrawyregionalnePolecam pyszną sałatkę ziemniaczaną z łososiem . Własnoręcznie zrobiony majonez i smak małosolnego ogórka nadały sałatce wyśmienity smak. Idealna na przyjęcia jak i rodzinną kolację
potrawyregionalneSpring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można
potrawyregionalnePyszna, pełna warzyw i kolorowa sałatka brokułowa . Podana z sosem czosnkowym jest po prostu rewelacyjna. Składniki można oczywiście komponować wedle swoich smaków. Ja proponuję poniższy
potrawyregionalneTapenada to przepyszna i prosta pasta, której głównymi składnikami są oliwki i kapary. Obok nich, w zależności od wersji, w składzie mogą znaleźć się
potrawyregionalneBaba ghanoush to danie kuchni arabskiej, popularne na Bliskim Wschodzie i w Egipcie. Jest to pasta/ dip której podstawowym składnikiem jest opieczony bakłażan i
potrawyregionalneFalafel to pyszne smażone kulki lub kotleciki z ciecierzycy (cieciorki) opruszone sezamem. Bardzo popularna wegetariańska potrawa w krajach arabskich. Formowane ręcznie. Ważną rolę odgrywają
potrawyregionalneSezon na kukurydzę trwa w najlepsze. Polecam pieczone kolby kukurydzy na lunch lub kolację. Tradycyjna gotowana kukurydza może się już niektórym z Was przejadła. Proponuję
potrawyregionalne