Pyszna, sycąca a zarazem lekka i orzeźwiająca sałatka z grillowanym bakłażanem, kaszą bulgur, pomidorami, sokiem z cytryny i świeżą miętą. Fajna propozycja na
potrawyregionalneDo Świąt jeszcze daleko, ale ja mogę jeść śledzie codziennie. Najłatwiejsze do przygotowania są śledzie w oleju z cebulk ą (klik) Dzisiejsze z majerankiem i czosnkiem
potrawyregionalneW sklepach jest duży wybór śledzi w różnych sosach na bazie śmietany. Lubię i smakują mi te w sosie musztardowym. Ale stwierdziłam ,że więcej jest w
potrawyregionalnePropozycja na spotkania w większym gronie. Fondue (z franc.fondre – roztapiać się) jest najbardziej znaną szwajcarską potrawą. Jada się ją wspólnie z jednego garnka (caquelon) długimi widelczykami
potrawyregionalneSezon na szparagi jeszcze trwa. Korzystajmy więc jak najwięcej i jedzmy je... bo tak szybko się kończą. Polecam je dziś w towarzystwie szynki parmeńskiej
potrawyregionalneBÓB może być jedzony jako przekąska, jest doskonałym składnikiem sałatek. M ożna go dodawać do zup, wyśmienicie smakuje z czosnkiem i pomidorami, dobrze komponuje się
potrawyregionalnePrzepis dla lubiących śledzie na słodko. Składniki 500 g płatów śledziowych matiasów 3 duże czerwone cebule pół szklanki żurawiny pół szklanki rodzynek 300 ml pomidorowej passaty
R'n'G KitchenKorzystając z moich przepisów (nawet przy inspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dobra, przyznam
Di gotujePrzepyszne, soczyste, chrupiące kąski kurczaka w płatkach kukurydzianych to smakowita przekąska którą pokochają niemal wszyscy wielbiciele nuggetsów. Domowe nuggetsy są proste w przygotowaniu i co
Słodka StronaPyszne pieczarki i równie smakowite mieszanki owoców morza, czy można je połączyć? oczywiście że tak. W rezultacie danie pyszne i pożywne zaspokoi każdy głód, zachęcam do
Moje Małe CzarowanieSezon grillowy w pełni, więc przedstawiam dzisiaj przepis na zapiekane pieczarki, które będą pasowały idealnie do grillowanego mięsa. Danie jest soczyste, mocno aromatyczne i może stanowić
Przepisy AleksandrySkładniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej szczypta soli 4-5 łyżek zimnej wody 125 g masła 8-9 jabłek cukier trzcinowy cynamon Kruszonka: 80 g mąki
Gaździnka warzySkładniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 3-4 łyżki wody 125 g masła zimnego cukinia żółta, zielona pierś kurczaka natka pietruszki ser do zapiekania sól
Gaździnka warzySKŁADNIKI: 1 kg mięsa mielonego mięsa wieprzowego (schab lub szynka) 500 g mięsa wołowego (polędwica) 4 ugotowane jajka 3 ząbki czosnku 1 łyżka wędzonej ostrej papryki
ClauditteMissCookingPublikuję dziś przepis na domowy sos boloński. Przepis i wykonanie tym razem przygotował mój mąż. Sos wyszedł rewelacyjnie smaczny! Polecam! Sos boloński Składniki: 500 g
paapilotkaa