Ozory w sosie majonezowo czosnkowym.

Ozory w sosie majonezowo czosnkowym.

Ozory w sosie majonezowo czosnkowym.

Składniki: 2 ozory wieprzowe, pieprz, kilka ząbków czosnku, kilka łyżek majonezu, śmietana lub woda do rozrzedzenia troszkę majonezu. Przygotowanie: Ozory ugotować w wodzie do momentu aż będą miękkie - ok.1h30min. Obrać i odkroić śliniankę. Pokroić na kawałki. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: kilka łyżek majonezu wymieszać ze śmietaną lub wodą, z posiekanym czosnkiem (można wycisnąć) i pieprzem. Sos majonezowo czosnkowy połączyć z ozorami. Smacznego!!!   czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.