przystawka - 12862 przepisów (strona:574/858)

SAŁATKA Z AWOKADO ROSZPONKĄ SZYNKĄ PARMEŃSKĄ MOZZARELLĄ I PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU 223

    Roszponka ma lekko orzechowy smak. Zielona, pełna witaminy C i żelaza. Źródło prowitaminy A, witamin z grupy B.Znajdziemy w niej wapń i fosfor. Roszponka

potrawyregionalne
KOLOROWE GRZANKI NA KOLACJĘ 180

Proponuję dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois

potrawyregionalne
SAŁATKA Z GRUSZKĄ SEREM I ORZECHAMI 272

Dziś polecam   sałatkę z karmelizowaną gruszką . Połączenie sera pleśniowego, gruszki i orzechów daje niewiarygodny smak. Sos z dodatkiem miodu, octu balsamicznego i musztardy dijon 

potrawyregionalne
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 227

 Ziemniaki są wdzięcznym tematem do kuchennych inspiracji. Wykorzystuje się je na bardzo wiele sposobów. Dziś jeden z nich. Pyszne    faszerowane ziemniaki. Ja do

potrawyregionalne
CEBULARZ LUBELSKI 219

Ten placek z cebulą nie ma sobie równych i cała Lubelszczyzna jest z niego tak dumna, jak górale z oscypka. Cebularz w dniu 30 kwietnia 2007

potrawyregionalne
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z WĘDZONYM REKINEM 253

Co by tu zrobić z zakupionym wędzonym rekinem? Można po prostu go zjeść i już. Albo... przyrządzić pyszną ziemniaczaną sałatkę ;-) Składniki: 40 dkg wędzonego rekina

potrawyregionalne
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z ŁOSOSIEM 239

Polecam pyszną  sałatkę ziemniaczaną z łososiem . Własnoręcznie zrobiony majonez i smak małosolnego ogórka  nadały sałatce wyśmienity smak. Idealna na przyjęcia jak i rodzinną kolację

potrawyregionalne
SPRING ROLLS czyli WARZYWNE SAJGONKI Z POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM SOSEM 202

 Spring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można

potrawyregionalne
SAŁATKA BROKUŁOWA Z WARZYWAMI I JAJKIEM Z SOSEM CZOSNKOWYM 312

 Pyszna, pełna warzyw i kolorowa sałatka brokułowa . Podana z sosem czosnkowym jest po prostu rewelacyjna. Składniki można oczywiście komponować wedle swoich smaków. Ja proponuję poniższy

potrawyregionalne
TAPENADA Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z KAPARAMI OLIWKAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 196

Tapenada to przepyszna i prosta pasta,  której głównymi składnikami są oliwki i kapary.  Obok nich, w zależności od wersji, w składzie mogą znaleźć się

potrawyregionalne
BABA GHANOUSH PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA I PASTY TAHINI 207

Baba ghanoush   to danie kuchni arabskiej, popularne na Bliskim Wschodzie i w Egipcie. Jest to pasta/ dip której podstawowym składnikiem jest  opieczony bakłażan i

potrawyregionalne
FALAFEL KULECZKI Z CIECIERZYCY 199

Falafel    to pyszne smażone kulki lub kotleciki z ciecierzycy (cieciorki) opruszone sezamem. Bardzo popularna wegetariańska potrawa w krajach arabskich. Formowane ręcznie. Ważną rolę odgrywają

potrawyregionalne
PIECZONE KOLBY KUKURYDZY Z CHILI 155

Sezon na kukurydzę trwa w najlepsze. Polecam pieczone kolby kukurydzy   na lunch lub kolację. Tradycyjna gotowana kukurydza może się już niektórym z Was przejadła. Proponuję

potrawyregionalne
TABBOULEH SAŁATKA Z BAKŁAŻANA KASZY BULGUR Z MIĘTĄ I SOKIEM Z CYTRYNY 255

Pyszna, sycąca a zarazem lekka i orzeźwiająca   sałatka z grillowanym bakłażanem, kaszą bulgur, pomidorami,  sokiem z cytryny i świeżą miętą. Fajna propozycja na

potrawyregionalne
ŚLEDZIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM 188

Do Świąt jeszcze daleko, ale ja mogę jeść śledzie codziennie. Najłatwiejsze do przygotowania są śledzie w oleju z cebulk ą (klik) Dzisiejsze z majerankiem i czosnkiem

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania