Klopsiki w occie... Potrzebne będą: mielone majeranek cebula bułka tarta sól, pieprz Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 3/4 szklanki cukru płaska łyżeczka soli
Pelusiowa KuchniaGalaretka wieprzowa... Potrzebne będą: 2 duże golonki włoszczyzna 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu kostka rosołowa sól, pieprz żelatyna ocet do
Pelusiowa KuchniaJajka faszerowane z pieczarkami na ciepło.... Potrzebne będą: 12 jajek 40 daj pieczarek 1 cebula 2 łyżki miękkiego masła 2 łyżki masła 1 czubata
Pelusiowa KuchniaTo już ostatni przepis w tym starym roku <Łezka> ale Nowy Rok zapowiada się jeszcze lepiej! Tego Wam z całego serca życzę.
Bon Appetit MałgorzatyKasza jest łatwa w przyrządzeniu, powszechnie dostępna, tania i można podawać ją z wieloma daniami w różnych kombinacjach smakowych
Bon Appetit MałgorzatyPyszny domowy pasztet pieczarkowy podany w zapieczonej bułce. Składniki: 10 małych bułeczek 2 dag masła 30 dag wędliny (mogą być resztki świąteczne) 10 dag pieczarek 1
Tradycyjna KuchniaIdealny pomysł na wykorzystanie wędliny, która np. pozostanie nam po świętach. Smakuje wybornie na pieczywie. Składniki: 15 dag szynki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka tartego chrzanu
Tradycyjna KuchniaTak przygotowana pasta idealnie smakuje podana na pieczywie i jajku. Składniki: 15 dag wędliny 1 łyżka musztardy 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 ugotowane jajko na twardo
Tradycyjna KuchniaZ okazji Nowego Roku życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia i powodów do uśmiechu oraz realizacji noworocznych postanowień i spełnienia marzeń. Wyspani po nocnych
Weekendy w domu i ogrodzieKrążki cebulowe to przysmak, który przywędrował do nas z Ameryki. Jest to moja ulubiona przekąska, która świetnie sprawdza się na wszelkich imprezach od Sylwestra, imprezę karnawałową
Wielki apetythttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot. Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak
Di gotujePolecam jajka faszerowane na ostro z papryką peperoni ..
Ugotujmy CośZapiekane parówki z serem i śliwką, zawinięte w boczek to ciepła przekąska niejednej imprezy z czasów PRLu. Szybko można je przygotować, odstawić i czekać na odpowiedni
królestwo garówNa dzisiejszy sylwestrowy wieczór przygotowałam tę trochę nietypową ale jakże pyszną sałatkę. Jest wyrazista w smaku, chrupiąca, idealna na mniejsze i większe imprezy. Gwarantuję, że posmakuje
Smakołyki Asiskładniki: 110 g mąki kukurydzianej 90 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 190 g maślanki
Domowy Smak Jedzenia