Tak podane śledzie królowały tym razem na naszym wigilijnym stole. To była nowość ale jakże pyszna. Dziś z czystym sumieniem mogę rzec że warte są skosztowania
Moje Małe CzarowanieŚledzie w sosie curry to danie, które na stałe wchodzi do mojego menu! Jest pyszne :) Jabłko, ogórek i czerwona cebula podkreślają smak śledzi, a sos z
Trzeci talerzCoraz częściej kupując wędliny w sklepie jestem zdegustowana ich jakością – nastrzykiwane, wypełniane białkiem sojowym, aromatyzowane, podbarwiane…. Jednym słowem dobrze czasem zrobić samemu jakieś mięsko do kanapek
Trzeci talerzhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Rewelacyjnie smakują na ciepło (rozpływają się w ustach), jak również po ostygnięciu. Idealne połączenie delikatnego sera i
Di gotujeDziś mam dla Was przepis na fantastyczną przekąskę na ciepło! Idealna na Sylwestra, ale nie tylko! Takie krokiety są też świetnym pomysłem na obiad ( jako dodatek
Ostra na SłodkoPolecam z serii jajka faszerowane nieco inną wersję jajka faszerowanego z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym..
Ugotujmy CośPolecam jajka faszerowane smażonymi pieczarkami i cebulą..
Ugotujmy CośŚwięta minęły i pewnie wszyscy zastanawiacie się co przygotować na najbliższą imprezę, jaką jest Sylwester i piękne przywitanie Nowego Roku. Pierwszy przepis jaki chciałabym Wam
Mango PapajaTym razem na moim wigilijnym stole zagościł amur, pyszna, delikatna, biała ryba. Zrobiłam go najprościej jak było można a efekt był zaskakujący. Ryba wyszła delikatna, soczysta
Moje Małe CzarowanieDlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną. Składniki 4 kiełbasy śląskie 4 krótkie bagietki
R'n'G KitchenZapraszam na pyszną galaretkę drobiową z warzywami. Do galaretki dodałam wyśmienite warzywka od firmy Bonduelle oraz aromatyczny lubczyk który dostałam od firmy Becla. Galaretkę podałam
Sama słodycz i szczypta chiliJeśli jakaś potrawa kojarzy mi się mocno ze świętami, to jest to pasztet. Współcześnie używane przepisy pochodzą z Francji. Francuscy pasztetnicy cieszyli się zasłużoną sławą na
ladykitchenDziś zapraszam na jedno z moich klasycznych dań na Wigilię, czyli przed Wami śledź pod buraczkiem. Możemy go zrobić tradycyjnie, czyli w dużej misce, ale możemy
Kulinarne przygody GatityPyszna sałatka śledziowa z burakami, którą układa się na półmisku warstwami. Bez problemu można przygotować ją dzień lub dwa wcześniej. Na pewno będzie ozdobą świątecznego stołu
Poezja smakuJeśli ktoś nie przepada za galaretą wieprzowa z nóżek ( a znam takie osoby ) to dziś proponuję równie smaczny, ale jednak ciut inny zamiennik... galaretę drobiową
Kuchnia z widokiem na ogród