Pomarańcze królują ostatnio na moim stole. Po ostatnim przepisie na galaretkę zapraszam na przepyszne pomarańcze w karmelowym syropie. Łatwy deser, który przepięknie wygląda nawet na świątecznym
dolcevitainmykitchenPieczarki faszerowane serem feta. Taką to oto ostatnio zrobiłam przystawkę. Pieczarki faszerowane serem feta Najlepsze do faszerowania są oczywiście duże kapelusze pieczarek. Polecam te zwane portobello. Takie to też kupiłam w osiedlowym sklepiku. Można oczywiście wykorzystać mniejsze pieczarki ale wtedy naprawdę będziemy musieli się napracować. Nadzienie do faszerowania grzybów możemy mieć różne. Najprostsze to chyba zwykły ser i bułka tarta(...)pokojoną cebulkę, świeże oregano, jajko, bułkę tartą oraz szczyptę pieprzu białego. Kapelusz każdej pieczarki wypełnić farszem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut. Podawać na przystawkę bądź jako dodatkowy składnik obiadu. Smacznego! Pieczarki faszerowane serem feta Wskazówki. Portobello można podać na zielonej sałacie albo zaserwować z sosem. Dobrze łączą się także z sosem z pieprzowym
mecooksŚwiąteczny deser A na deser galaretka z owocami...Od lat nie wychodzi z mody. Obojętnie ile mamy lat, galaretka fascynuje każdego. Pięknie kolorowa, przezroczysta i do
dolcevitainmykitchenGrissini, czyli drożdżowe paluchy to smaczna, zdrowa przekąska. Bez ulepszaczy, spulchniaczy i innych szkodliwych dodatków. Bardzo łatwe do zrobienia nawet przez najmłodszych i ulubione przez wszystkich
dolcevitainmykitchendeserowej 150 g masła 3 jajka 90 g cukru 150 g mąki Thermomix przepisy. Bananowe brownie. Wykonanie: Do naczynia Thermomix wlewamy 250 g wody. Zakładamy pokrywę a na nią przystawkę Varoma (dolną część). Do szklanego naczynia dajemy połamaną czekoladę i masło. Miskę umieszczamy w przystawce Varoma, przykrywamy i rozpuszczamy czekoladę z masłem czas 5 min/Varoma/obr.1. Nakładkę Varoma ściągamy z pokrywy
Themo przepisySmaczne kulki w sezamie Pieczone kulki z jarmużu i gotowanych warzyw są bardzo fajnym przepisem na wegetariański obiad. Smakują pysznie, można wziąć je ze sobą do
dolcevitainmykitchenJabłecznik z winem, czyli Apfel- Weintorte Jabłecznik z winem, czyli Apfel- Weintorte kojarzy mi się zawsze z jesienią. Może dlatego, że to piekę go z reguły
dolcevitainmykitchenNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam dania jednogarnkowe, są proste w przygotowaniu, zajmują nie wiele czasu i z reguły są pyszne. Na jesienne chłodne popołudnia
Kuchnia Pełna PasjiFrancuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach. Durbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba
dolcevitainmykitchenOrganizujecie imprezę, roboty z jej przygotowaniem mnóstwo, a Wy totalnie nie macie pomysłu na przystawkę dla gości? Doskonale Was rozumiem, sama niejednokrotnie znalazłam się w takiej sytuacji. Internet pozornie przepełniony jest setką przepisów, jednak w praktyce, często okazują się one przekombinowane albo zbyt czasochłonne. Krótko mówiąc- ciężko trafić na coś sensownego. Dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przystawką, która jeszcze
Smiling ShrimpU dziec z tego przepisu jest niezwykle aromatyczny, wyrazisty i soczysty. Dodatkowym plusem jest to że nie wymaga dużo pracy, można powiedzieć że robi się sam
Kuchnia Pełna Pasjisynonim grubego, mięsistego i ciepłego swetra lub koca… Dobrze zrobiona mieszanka na podniebieniu jest ciepła, lekka i miękka jak aksamit, delikatnie grzeje. Tradycyjnie – podawana jako bardzo prosta przystawka – do chleba maczanego w oliwie. Po przyklejeniu się do niego tworzy na nim chrupiącą, pikantną skórkę. Jak smakuje i do czego ją używać? Przypomina mocno przyprawione masło orzechowe. Poza tradycyjnym podaniem(...)Pasuje do pieczonych warzyw – marchewek, kalafiora, bakłażana, cukinii, ziemniaków, batatów i do shakshuk i i innych warzywnych gulaszy. Można w niej otoczyć kulki jogurtowego sera labneh i podać jako przystawkę. Albo posypać świeżo zmiksowane smoothie, musli czy owsiankę. Podstawą dukkah są orzechy, sezam, kolendra i kumin. Ale robi się ją w wielu wariantach i proporcjach – tradycyjna baza to orzechy laskowe
Karo in the KitchenOpis Tatar z łososia: Tatar z łososia to przystawka, którą jedni kochają a inni są jego zdecydowanymi przeciwnikami. Jeżeli lubicie tatar z ryb, ale boicie się używać surowego mięsa, możecie wtedy przygotować tatar z wędzonego łososia. Przygotowanie tej przystawki nie jest trudne do przygotowania, ani też nie wymaga wielkich umiejętności kucharza. Składniki: 200 g świeżego łososia Kapary
CookMagAzji Południowo- Wschodniej. Małe krokieciki smażone na głębokim tłuszczu podawane z sosem. Moja propozycja dzisiejsza to sajgonki z warzywami, które świetnie się sprawdzą na szybki obiad czy przystawkę w czasie imprezy. Składniki: 10 arkuszy papieru ryżowego 100 g makaronu ryżowego 2 marchewki 1 czerwona papryka 1/2 słoika pędów bambusa 1 cebula 4-5 łyżek sosu
magiczna kuchnia Kasigrillowane pomidory. Ser dodatkowo połączyłam z truskawkami, które bardzo przyjemnie podkreśliły jego smak. Całość skropiłam odrobiną oliwy z oliwek wymieszanej z octem balsamicznym i podałam z listkami bazylii. Przystawka z grillowanego sera halloumi najlepiej smakuje na ciepło. Składniki: (2 porcje) 225 g sera halloumi 2 pomidory 4 dojrzałe truskawki (opcjonalnie) świeża bazylia 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka(...)Sera zbyt długo nie grillować, gdyż będzie twardy, powinien być miękki w środku z chrupiącą skórką. Kawałki ciepłego sera i pomidorów można podać z plasterkami truskawek i listkami bazylii. Przystawkę skropić oliwą wymieszaną z octem, delikatnie oprószyć pieprzem. Ser jest dość słony i według mnie przekąska nie wymaga dodatkowego solenia. Zobacz również: caprese - sałatka z pomidorów i sera mozzarella
Kuchcik gotuje