Wegańskie placki z kalafiora są naszym ulubionym daniem wakacyjnym. Genialnie proste w przygotowaniu, przepyszne i nie wymagające wielu składników. Ileż to razy zaczynałam coś gotować i
dolcevitainmykitchennajlepszych delikatesach, a jeśli chcemy kontynuować zabawę w domu po zamknięciu, możemy kupić sobie butelkę dobrego wina na wynos. Słabszą stroną takich miejsc jest zwykle kuchnia oparta na przystawkach i katowaniu evergreenów kuchni włoskiej. Zupełnie inaczej jest w Superiore Wine Bar. Wchodząc mamy wrażenie przytulności jak w Heritage czy Mercato, ale jest tu dużo więcej miejsca. Życie lokalu skupia się(...)przez obsługę, a były naprawdę dobre. Uszka są pokrojone na cienkie paseczki i obtoczone panierką, więc nie jest to tak kontrowersyjne danie jak się wydaje. Dobrym wyborem była też przystawka – spora porcja kurek z obranym bobem, pomidorkami i pieczonym porem. Niestety trudno jest dostać dobre kurki, ale bób i por były przepyszne. Do tego sałatkowa bezglutenowa wariacja na temat
Ugotowane pozamiatanePieczarki nadziewane serem camembert to pyszna przystawka na domowe imprezy, znakomity dodatek do obiadu lub ciekawy pomysł na ciepłą kolację. Takie pieczarki zachwycą smakiem każdego amatora sera camembert, można je również przygotować na grillu. Jak większość przystawek robi się je naprawdę szybko. składniki na 10 sztuk 10 pieczarek 1 duża lub 2 małe cebule 1 jajko
Smakowite DaniaNasionka szałwii hiszpańskiej, czyli nasionka chia wykorzystuję do zdrowych deserów z dużą ilością zmiksowanych owoców. Czasami posypuję sobie nimi kanapki z pomidorami, lub dodaję do zupy
dolcevitainmykitchenowinięte nitkami makaronu i lekko zrumienione, położone na pesto z zielonego groszku i rukoli. Całość posypana uprażonymi ziarnami słonecznika i startym parmezanem. Pyszna potrawa, która może być podana jako przystawka lub lekki obiad. Zielone szparagi uwielbiam i w sezonie przygotowuję je bardzo często. Są zdrowe, przepyszne i chrupiące. Nigdy nie gotujcie ich zbyt długo, wystarczą 3 minuty (grubsze 4 minuty
Oryginalny smakPiknik z Optima Omega3 Muffiny truskawkowe na piknik Mój optymalny wybór na piknik? To tylko muffiny z truskawkami. Pyszne, soczyste i mocno owocowe. Nie wyobrażam sobie
dolcevitainmykitchenMuffinki z kukurydzą. Kukurydza w puszce zawsze automatycznie ląduje w moim koszyku, gdy robię zakupy. Zwracam uwagę na firmę i bardzo lubię Bonduelle, nie tylko ze
dolcevitainmykitchenopakowania po 7g) 2 łyżeczki cukru kryształu 200g mąki 120 g borówek amerykańskich Sposób przygotowania w Tefal Companion: Jajka, jogurt, cukier oraz pokruszone drożdże umieszczamy w misie z założoną przystawką do ubijania. Ustawiamy prędkość na 6, temp. 35⁰C i czas 2 minuty. Po wymieszaniu dodajemy przesianą mąkę i uruchamiamy urządzenie na 6 prędkości na 1 minutę. Na końcu dodajemy(...)umyte i osuszone borówki. Część w całości, większe przekrojone na pół. Mieszamy na 4 prędkości przez 30 sekund. Wyciągamy przystawkę, szpatułką zgarniamy ciasto ze ścianek misy, przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia w temp. 35⁰C na 40 minut. Po tym czasie smażymy placuszki z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym do uzyskania złotego koloru, najlepiej pod przykryciem i na małym
Kuchnia w czekoladzieSernik na zimno z kokoskami. Biała piwonia. Śnieżny puch to lekkie ciasto bez pieczenia, coś pośredniego między sernikiem, a ptasim mleczkiem domowej roboty. Wygląda bardzo efektownie
dolcevitainmykitchenkuchni europejskiej. Bardzo chciałam ją wypróbować, więc jak tylko pojawiła się na sklepowych półkach, to od razu ją kupiłam. Z pak choi możemy zrobić zupę, zaserwować ją jako przystawkę lub podać jako dodatek do dania głównego. W moim dzisiejszym wydaniu, kapustę pak choi połączyłam z pysznym wędzonym tofu, pomidorkami koktajlowymi oraz sosem sojowym. Składniki: pak choi 2 szt, tofu(...)podsmażamy i wlewamy sos sojowy. Smażymy wszystko razem przez 2 min i przekładamy na talerz. Na wierzchu lub po bokach układamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Podajemy jako samodzielną przystawkę lub jako dodatek do dania głównego
kulinarne odsłony paticzęsto kupowałam, ale robiłam raczej tradycyjnie. A to do sałatek, a to na kanapki, aż do dzisiaj. Zrobiłam sałatę według przepisu Eli i nie żałuję. Jest smaczna, doskonała jako przystawka do mięsa, a z chlebem jako kolacja. Pyszota! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieMaj zdecydownie nie jest najlepszym miesiącem do blogowania. Gdy tylko zasiadam do pisania, ciągle coś się dzieje i muszę to przełożyć. Telefony, terminy, ogródek. Kiedy wreszcie
dolcevitainmykitchenDrożdżowe ciasto z makiem i płatkami migdałowymi Przepis na drożdżowe ciasto z makiem i płatkami migdałowymi parę tygodni po Świętach to trochę taka musztarda po obiedzie
dolcevitainmykitchenKoperty z jabłkami to mój kolejny przepis z ciasta z olejem i białym serem. Na nadzienie najlepiej nadają się jabłuszka szara reneneta, ale kto w kwietniu
dolcevitainmykitchen