Tortillę z łososiem i kremowym serkiem chrzanowym możemy podać na kolację lub jako przekąskę na uroczystości rodzinnej, święta, sylwestra lub nowy rok. Są bardzo smaczne i
Bajeczna KuchniaJajka z łososiem i kawiorem to bardzo smaczna, błyskawiczna, bardzo prosta w przygotowaniu przekąska-przystawka, idealna na sylwestrowy stół, doskonale sprawdza się na każdej i małej i dużej imprezie. Polecam :) Składniki - jajka ugotowane na twardo - łosoś wędzony - kawior czerwony lub czarny - majonez Wykonanie Jajka przekrawam na połówki, na każdej z nich układam po plasterku łososia, dodaję kleks kawioru i kleks
Kuchnia z widokiem na ogróddalej w foremce) przykrywamy folią spożywczą i na noc wstawiamy do lodówki. Na drugi dzień wyjmujemy z formy i kroimy w plastry. Terrina z łososia w maku może zostać podana w plastrach, jako elegancka przystawka, czy np. w formie kanapki (sandwicha) z chlebem pumpernikiel. To potrawa dająca wiele możliwości na wykwintne urozmaicenie stołu. Terrina jest bardzo aromatyczna, wilgotna i delikatna
mojewypiekiinietylkoRolada to świetne rozwiązanie na przystawkę W dodatku jeśli połączy się kilka kolorów i kombinacji smakowych wyglądają fenomenalnie. Rolada szpinakowa z łososiem jest ostatnio bardzo(...)popularna. Wcale mnie to nie dziwi, bo jest faktycznie smaczna. Jeśli planujecie przyjęcie urodzinowe, imieniny lub inną uroczystość zaskoczcie swoich gości oryginalną przystawką. Wypróbujcie też roladę pomidorową i buraczaną ze śledziem. Będą wyglądały fenomenalnie Rolada szpinakowa z łososiem Składniki: 450 g mrożonego szpinaku* łyżka masła 1 ząbek czosnku 3 jajka 2 łyżki mąki pieprz sól Farsz: 150 g serka śmietankowego
PatiGotujebardzo efektownie wyglądają, z pewnością zachwycą wszystkich gości. Można powiedzieć, że zbytnio się nie wysilając uzyskamy zaskakująco ładne i pyszne danie. Polecam również na Sylwestra terrinę z łososiem, to też będzie idealna przystawka, albo tartaletki z ciasta francuskiego z kurkami. Panchetta Cups (Tartaletki z boczku) to szybka, pyszna przystawka, polecam! składniki na 6 sztuk: 12 plastrów- pancetta pokrojona w cienkie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjako gravadlax , czyli w wolnym tłumaczeniu pogrzebany łosoś , to obok tatara i sushi mój ulubiony sposób na wykorzystanie tej ryby. Jest to tradycyjna skandynawska potrawa, polegająca na peklowaniu surowego łososia w soli z cukrem i koperkiem. Tak przygotowana ryba jest smaczniejsza i delikatniejsza od wędzonej. W dodatku do marynaty możemy dodać wiele fantastycznych dodatków, jak choćby w tym przepisie burak(...)Wszystkich Smakach Skandynawii ), dzięki któremu nabiera on anyżkowego smaku. Gravlax to świetny pomysł na przystawkę, zagryzkę do wódki, czy dodatek do kanapki. Zimą, kiedy wzrasta nasze zapotrzebowanie na tłuszcze, smakuje zdecydowanie najlepiej. Ja gravlaxa podaję zwykle w towarzystwie sosu miodowo-musztardowego lub chrzanowego. Łosoś smakuje wtedy wprost wyśmienicie! * SKŁADNIKI Gravlax: 500 g surowego łososia 1 szklanka gruboziarnistej soli morskiej
Food Squaretego połączenia pierwszy raz, już wiem że: - z pewnością pokombinuję jeszcze z łososiem i innymi owocami - na moim dziecku to danie nie zrobiło wrażenia ;) Polecam jako przystawkę lub zwyczajną kolację. SKŁADNIKI: bagietka wędzony łosoś figa ziarna sezamu olej rzepakowy A jak to zrobić: Bagietkę pokroić pod skosem na kromki i podsmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na każdą grzankę
Kuchnia w opałachpowiedzieć że jest uniwersalny. Mając do dyspozycji tą rybę możemy sporo eksperymentować w kuchni, zaczynając od dań obiadowych, poprzez przystawki, zupy i sałatki. Dzisiaj przygotowałam dla Was pyszną, zdrową i kolorową sałatkę. Sałatka z brokułem i jajkiem w połączeniu z łososiem jest bardzo zdrową kombinacją. Jest idealna dla osób odżywiających się zdrowo. Łosoś jest bardzo zdrową rybą, bogatą w witaminy
Kuchnia Pełna Pasjinumerem jeden jest marynata ze skórką pomarańczową i cytrynową oraz ziarnami kolendry i fenkuła. Cytrusy świetnie przełamują tłusty smak ryby, a kolendra dodaje charakteru. Tak przygotowany łosoś idealnie sprawdzi się jako elegancka przystawka na przyjęciu, ale będzie też świetnym składnikiem codziennych sałatek lub kanapek. Spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakuje. Proporcje na kawałek łososia o wadze
olalacookingZapiekane jajka z łososiem wędzonym mogą być świetnym pomysłem na wielkanocne śniadanie. Przepis jest bardzo prosty i w zasadzie wszystko robi się samo. Dobrej jakości produkty
Pieguskowa KuchniaCzas na szparagi zbliżył się małymi krokami, więc podzielę się z Wami nowymi na nie przepisami. Tym razem przystawkę bardzo szybką przygotowałam, gdzie do zielonych szparagów łososia dodałam. Ryba pierwsze została lekko podsmażona, a następnie z musztardą, kaparami i tymiankiem w piekarniku upieczona. Nie macie czasu, a głód Was dogania(...)zdrową przystawką przegonicie tego „drania” :p Składniki na 3 porcje: 500 g szparagów zielonych, ok. 450 g surowego filetu z łososia norweskiego, 4 łyżeczki musztardy ostrej, 3 łyżeczki ziaren kapary, świeży tymianek, pieprz cytrynowy, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka soli, ¼ łyżeczki cukru, pomidory suszone w oleju. Przygotowanie: Szparagi myjemy, odrywamy stwardniałe końcówki i pozostawiamy w bardzo
Moniki Smakołykiprzygotowania pysznych przystawek na każde przyjęcie, spotkanie ze znajomymi, czy wieczór we dwoje - pyszne kanapeczki. Przygotowując tą przystawkę możecie wykazać się ogromną kreatywnością... bo wykorzystajcie wszystkie składniki, które macie pod ręką i na które macie ochotę. Tym razem przygotowaliście kanapeczki z: łososiem - kromki bagietki smarujemy masłem, serkiem śmietankowym i na wierzchu układamy kawałki wędzonego łososia. Całość dekorujemy koperkiem wędliną - kromki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Polecam wszystkim miłośnikom wędzonego łososia. Ja za łososiem nie przepadam , ale mężowi i moim dzieciom smakowało a mówią , że nie lubią ryb ;) Zatem nie ma nad
Słodkości i nie tylkoDoskonała i szybka propozycja na przystawkę.Składniki:opakowanie kruchych babeczek100 g wędzonego łososiakilka kaparówserek śmietankowyziarna słonecznikasól, pieprznatka pietruszki Do każdej babeczki dajemy łyżeczkę serka, doprawiamy solą, pieprzem, następnie dajemy paseczek łososia zwiniętego w rulonik, po 2 kapary, natkę pietruszki i kilka ziaren słonecznika. Gotowe. Zajadamy do winka :)Babeczki z łososiem
Bon Appetit Małgorzaty