przystawka z kurczakiem - 500 przepisów (strona:28/34)

Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 238

roku, znajdziemy dania serwowane a la carte oraz codziennie nowe zestawy obiadowe i kolacyjne. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony(...)wcześniej w Tajlandii. Na zakończenie tego apetycznego pobytu Szef Kuchni zaprosił SzczyptęSmaQ na wystawny i apetyczny obiad i po raz kolejny zapewniając nam "i przyjemność jedzenia i rozkosze stołu" * Przystawka zimna: siekany śledź z rydzami, czerwoną cebulą, gorczycą z limonowo - kaparowym winegretem Przystawka ciepła: sandacz na sosie z raków z młodym szpinakiem i zielonym groszkiem Zupa: botwina z sadzonym jajkiem

SzczyptaSmaQ
Keftedakia - aromatyczne greckie klopsiki z piekarnika 197

Dzień dobry, Lubicie klopsiki? Jeżeli tak, koniecznie przeczytajcie ten post. Przygotowałam dla Was przepis na klopsiki nieco inne od tradycyjnych. Keftedakia to aromatyczne klopsiki wołowe przyprawione

Chilli Czosnek i Oliwa
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 197

sale. Serwowane są tu dania kuchni włoskiej. Wybraliśmy się do restauracji we czwórkę (a w zasadzie szóstkę, jeśli liczyć dzieci ;)), więc i paru rzeczy udało nam się spróbować. Przystawki  Caprese z mozarellą, pomidorami i bazylią - sałatka jak sałatka, pomidorki koktajlowe, małe kulki mozarelli, sos balsamiczny - dobra, ale bardzo niewielka porcja; koszt: 26 zł   Rumiane pierożki z gęsiną podane(...)osoba, która je zamówiła mogła być stronnicza, bo jest fanem kotletów jagnięcych. Ale to chyba tym bardziej dobrze świadczy o dniu? ;); koszt: 58 zł   Chleb ciabatinni ze smażonym kurczakiem, serem cheddar, skórką pomarańczową, kolendrą i pieprzem oraz chrupiącymi sałatami - Pan Mąż każe mi napisać, że było dobre i mu smakowało. I że mogło nie być w daniu ogórka

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Jak zrobić sos tzatziki (klasyczny)? 511

wiele dań z jego dodatkiem. Jest niezastąpiony jako sos do dań z grilla, do świeżych i pieczonych warzyw, jako dodatek do hamburgerów. Wspaniale smakuje także tak po prostu, na przystawkę razem z chlebkiem pita, jak podawano nam go w Grecji. Porządnie schłodzony sos tzatziki wspaniale smakuje w gorący, letni dzień! Idealny sos tzatziki - o czym należy pamiętać? Prawdziwy sos tzatziki(...)Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z sosem tzatziki: Pieczony kurczak i ziemniaki z pikantnym tzatziki Placki z cukinii i fety Pieczone bakłażany i tzatziki  z czarnuszką Keftedakia z wołowiny Szaszłyki z halloumi i warzyw Keftedakia z kaszy jaglanej i halloumi Szaszłyki

Chilli Czosnek i Oliwa
Burrito i tortilla - zwinięta kanapka na szybko 177

Zazwyczaj weekend zaczyna mi się w czwartek wieczorem, bo w piątki nie muszę pojawiać się w firmie. Dziś był jednak wyjątek, czego nie przewidziałam w sobotę

Weekendy w domu i ogrodzie
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 268

zwolennikiem małej przystawki, może to być np. plasterek włoskiej  mozzarelli  z wędzonym łososiem, tartaletka  z musem z wątróbki z dodatkiem brandy itd. Dlaczego jestem zwolennikiem podania przystawki. Z kilku powodów. To ma być małe dzieło sztuki kucharza, ma cieszyć oko i łechtać podniebienie. Goście będą chwilę zajęci ,zasiadają do stołu i wiem, że podając zupę wszyscy dostaną(...)półmisku. Będziemy mieli wtedy 4 półmiski z daniami gorącymi, reszta bez zmian. Co podać w tych 5 rodzajach ,np. kotlet schabowy Rajców, kotlet de volaille, filet z kurczaka z pesto pod mozzarellą, filet z łososia na młodym szpinaku, staropolski zraz zawijany.  Czyli mamy -  wieprzowinę, 2 x drób, wołowinę i  rybę. Teraz ilość dań które zamówimy. Przecież

Kulinarny karnet Christophera
Weekend na Węgrzech - relacja 199

drugie danie chociaż sycące, to było dość słone. Deser zbyt alkoholowy, nie zjadłam nawet połowy. Do posiłku zamówiliśmy piwo Dreher (jasne i ciemne). Druga kolacja znów była nierówna. Na przystawkę podano naleśnik z mięsnym farszem oraz sosem, a na danie główne pieczone plastry schabu ze słoniną i frytkami. Deser tym razem był przyjemny: śmietankowy deser z kwaskowatymi malinami. Drugie danie(...)środku tłoczno, kelnerzy uwijali się z zamówieniami, a my skierowaliśmy swoje kroki na piętro, gdzie był jeszcze wolny stolik. Zamówiliśmy gulasz na czerwonym winie (729 Ft) oraz paprykarz z kurczakiem (729 Ft). Dodatki domówić trzeba oddzielnie, więc oboje zdecydowaliśmy się na frytki (259 Ft) oraz piwo: Gösser (399 Ft) i bezalkoholowe Soproni (349 Ft). na deser nie znaleźliśmy już miejsca

Pasja Smaku
Zupa z czerwonej soczewicy 146

Kocham jesień z jej kolorami, zapachami i tym, że zaczyna pachnieć zimą. Serio. Jestem wielbicielką śniegu! Minus dziesięć i zaczyna mi się świat podobać. Oczywiście, do

ladykitchen
Tabbouleh ze szczawiem i wiosennymi ziołami i o ogrodzie moich marzeń 202

Dzień dobry,Niedawno z okazji imienin dostałam od Męża świetną książkę kucharską - Kulinarny ogród Jeanne Kelley. Przyznam się, że sobie tę książkę już wcześniej wypatrzyłam w

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki z cukinii lub bakłażanów 142

czytelniczym - tutaj link do recenzji. Podobnie jak wiele innych przepisów zamieszczonych w tej publikacji, także roladki bakłażanów (lub jak w mojej wersji z cukinii) to prosta i tania ukraińska przystawka pozwalająca wykazać się dużą dozą kulinarnej inwencji. Nie wymaga przy tym umiejętności godnych szefa kuchni pięciogwiazdkowej restauracji, a zachwyca smakiem i doskonale prezentuje się na stole. Myślę, że zarówno(...)szczypiorkiem, papryka, ulubione przyprawy - mozarella, ulubione pesto, suszone pomidory w oliwie - wędzony łosoś, gęsty kremowy biały ser lub feta, suszone pomidory w oliwie, -  grillowane paski z piersi kurczaka, cienkie paski papryczki chili, ketchup - kremowy biały ser wieszany z drobno pokrojoną rzodkiewką, sól i pieprz do smaku Wariantów jest pewnie tyle, ilu kucharzy, ale tym co najbardziej mi się podoba

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mała bezmięsna rewolucja i marokańska sałatka z marchewki 199

Dzień dobry, Być może zauważyliście, że od pewnego czasu na blogu pojawiają się wyłącznie przepisy na potrawy wegetariańskie i wegańskie. To dlatego, że postanowiliśmy z Mężem

Chilli Czosnek i Oliwa
MSM MOŃKI - wspólpraca 175

tortilli należy posmarować serkiem. Na nasz serek, który jest bazą smaku i konsystencji położyć ulubione dodatki (składniki) i ciasno zawinąć. Można jeść jako tortille lub jako krążki. Idealne jako przystawka lub drugie śniadanie do szkoły, pracy czy też na wycieczkę. SEREK TOPIONY MSM MOŃKI Sery topione kremowe smakują świetnie nie tylko na kanapce, ale są również doskonałym dodatkiem(...)błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać.   Źródło:  Klik *** Składniki na stripsy jak z KFC: 1 duży filet z kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka musztardy w proszku Ciasto (panierka

ClauditteMissCooking
Jeśli Twój facet szuka obrączek, nie oznacza to ślubu – rzecz o utuleniu żalu 162

  Każda kobieta w swoim życiu doświadcza związku z mężczyzną. Ale wiecie, takiego z mieszkaniem, praniem skarpetek i podawaniem rosołu jak hrabia osiąga zabójczą gorączkę na

ladykitchen
Kuchnia gruzińska 329

Przystawki na gruzińskim stoleKuchnia gruzińska kojarzyła mi się tylko z tłustym mięsem zagryzanym chaczapuri oraz uroczymi pierożkami chinkali. To i tak dużo, bo jeszcze kilka lat temu nawet tyle bym nie wiedziała. Jednak to wyobrażenie okazało się zupełnie niekompletne! Po pobycie w Gruzji już wiem, czemu uważa się kuchnię gruzińską za jedną z najlepszych na świecie.Chciałabym pokazać Wam elementy(...)gdzie mięcho? Tylko w chinkali? Sama byłam zaskoczona jak wiele wegetariańskich przysmaków oferuje Gruzja. Wybór mięs jest równie szeroki. Dostaniemy potrawy z cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, baraniny i kurczaka. Część z nich to po prostu szaszłyki – grube kawałki mięsa nadziewane na szpikulec, polewane winem i grillowane. Ale nie tylko.Szaszłyki robione są z każdego mięsa. Zazwyczaj podaje je się

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania