minut możemy wyczarować naprawdę kolorową, efektowną przystawkę. Do ich obtoczenia można użyć kilku prostych składników np. dowolnych ziół czy przypraw. Smakuje zarówno na słodko jak i na słono! Składniki: 200 g serka typu APETINA do obtoczenia: papryka słodka( kupiona tutaj ) curry ( kupiona tutaj ) vegeta( kupiony tutaj ) przyprawa do kurczaka ( kupiona tutaj ) żurawina- pokrojona( kupiona tutaj ) małe plasterki wędliny słonecznik( kupiony
Podróż w kulinariaCudowne, lekko słodkie nie za suche. Takie właśnie skrzydełka przygotowałam dla mojej rodziny i przyjaciół podczas weekendowego grillowania. Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 7 łyżeczek
Wielki apetytmama, robiła też babcia. Świetnie sprawdza się jako przystawka na świątecznym stole podana z chrupiącym chlebkiem i szczypiorkiem. Banalna i szybka w przygotowaniu. W szczelnie zamkniętym słoiczku można ją przechowywać do 3 dni. Składniki: 2 jajaka ugotowane na twardo 4 łyżeczki musztardy 4 łyżeczki ulubbionego majonezu 100 g szynki z kurczaka 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku pieprz sól Sposób przygotowania: Majonez
Wielki apetytŚwiąteczny klasyk Polskiej Kuchni, czyli "zimne nóżki". Jedni je uwielbiają inni nienawidzą. Ja uważam, że trzeba do nich dorosnąć. Składniki: 4 nóżki wieprzowe
Niezły Młyneklodówce, jakie zapasy mieć w spiżarni oraz w co wyposażyć kuchnię. Dopiero w dalszej części książki znajdziemy 120 przepisów podzielonych na 6 rozdziałów w zależności od wiodącego składnika: warzywa, kurczak, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, ryby i dodatkowe przepisy.Każdy z przepisów jest opatrzony ilością porcji, czasem przygotowania i ilością kalorii, ale to standard każdej książki kucharskiej. Każde danie ma jedno(...)zróżnicowaną dietę oraz niskokaloryczność wielu dań. Dania pochodzą z wielu stron świata (kuchnia brytyjska, włoska, francuska, azjatycka i wiele innych). Z tą książką ugotujesz zupy, dania główne, przygotujesz sałatki, przystawki, desery. Zaletą większości z dań jest łatwa dostępność składników nawet w polskich sklepach i niski koszt przygotowania. W tej książce Jamie spisał się pod tym względem na medal (wiele innych
WojnaNaSmaki.plZnane wszystkim danie, ale czy smakuje też wszystkim ? Agar jest niewyczuwalny, dzięki temu każdy składnik galarety zachował "swój" smak. Składniki 500 g filetów z piersi kurczaka
R'n'G KitchenWitam po długiej przerwie. Mam nadzieję, że moi drodzy czytelnicy bloga nie zapomnieli o mnie :) Aby się wykupić zapraszam na pyszna sałatkę makaronową z rzodkiewką i
Kuchnia z widokiem na ogródfaszerowane jajka, sałatki i przystawki w wielkanocnym klimacie. Może któryś z przepisów Was zainspiruje... Jajka w sosie tatarskim Jajka faszerowane musem z łososia Jajka w szynce parmeńskiej Jajka z wędzonym pstrągiem Jajka faszerowane pastą z bakłażana, pieczarek i orzechów Jajka z tatarem z polędwicy łososiowej Jajka z chrzanową pastą z kurczaka Jajka faszerowane szprotkami i groszkiem Jajka faszerowane
Czerwień i błękitGalareta mojej mamy lekko się różni od tej, którą ja robię. Mój przepis już się znajduje na blogu. Dziś pokażę sposób przygotowania mojej mamy. Składniki: kilka
W kuchni u Monikidrugie mimo, że są kanonem przystawek luksusowych francuskich restauracji, to francuscy żabojadzi, wcale nie są ich odkrywcami! Dla kuchni żabie udka odkryli Brytyjczycy i to spore parę tysięcy lat temu! Natomiast to, co jest zdecydowanie ważne to fakt, że żabie udka po francusku są niezwykle delikatnym przysmakiem, w smaku nieco podobnym do kurczaka, ale biją go na głowę. Składniki: 500g
Pociąg Do Kuchnistojaki do chusteczek,deski do przystawek- wszystko wykonanie z kamienia. Pizza bardzo posmakowała dzieciakom, sos do pizzy FOLWARK spisał się idealnie jako baza do pizzy. Składniki: ciasto: 3,5 szkl mąki 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki oleju dodatki: 40 dag piersi z kurczaka 15 plastrów żółtego sera
Z Majeczką w kuchniA oto nietypowa wersja ulubionych skrzydełek! dla ich smakoszy przepis wart wypróbowania i degustacji, polecamy, gdyż można zachwycić gości tym daniem, stanowią doskonałą przekąskę, polecamy! Składniki
kgwjanczewoGości u nas zazwyczaj przy okazji jakichś uroczystości, tym razem od Wielkanocy nie było go w naszym domu. W przypływie ogromnej ochoty postanowiłam to zmienić.
Kuchenne aromatyBrytyjskie kruche paszteciki Uwielbiam paszteciki , szczególnie brytyjskie , fakt jest to tłuszczowa rozpusta , ale ten smak..wart każdego grzechu . Dzisiaj żeby, było nieco chudziej ,farsz zrobiłam na
Ogrodnik w podróżyZapraszam na pyszną galaretkę drobiową z warzywami. Do galaretki dodałam wyśmienite warzywka od firmy Bonduelle oraz aromatyczny lubczyk który dostałam od firmy Becla. Galaretkę podałam
Sama słodycz i szczypta chili