Cześć!Dzisiaj wyjątkowo będzie bez przepisu, jest zbyt prosty, aby szczegółowo go opisywać. Kilka dni temu zapytałam Was na fanpage jaki jest Wasze ulubione danie obiadowe.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćniektórych częściach Polski już jest.Nie każdy ma również w domu maszynkę do lodów, a te lody nie wymagają jej!Nie wymagają również mieszania!Zatem zapraszam Was gorąco go wypróbowania przepisu! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitam Was kochani!Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu.Po co ją wyrzucać, skoro można z niej przygotować tak pyszny deser? ;-)Babeczka jest wilgotna, czekoladowa, a krem słodko-kwaśny, połączenie idealne! Były tak pyszne, że (niestety) zniknęły w ekspresowym tempie, ale kupiłam już kolejne łodygi rabarbaru! ;-)Zapraszam!Czytaj(...)więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj Dzień Dziecka! Wszystkiego najlepszego dla Waszych pociech, jak również dla Was, w końcu każdy z nas jest dzieckiem :-).Z tej oto pięknej okazji dzisiaj mam dla Was przepis na ciabattę z dodatkiem czekoladowych kropelek, które idealnie sprawdziły się w tym wypieku. Część przy wyrastaniu się roztopiła, tworząc piękne i słodkie esy floresy, które upiększają nasz bochenek! Dzisiejszy wpis(...)Smakowity Chleb! organizowanej przez Tosię i Śliwkę.Zapoznajcie się z zasadami akcji i zapraszam Was do upieczenia ciabatty lub innego pysznego pieczywa od dziewczyn!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzamierzam go wsadzić w słoiki i w zamrażalnik ;-).Dzisiaj jako dodatek do babeczek, w połączeniu z czekoladą! To jest strzał w dziesiątkę, jeśli nie wierzycie, sprawdźcie sami! W przepisie wykorzystałam też kropelki czekoladowe. Doskonale sprawdziły się w wypieku, nieznacznie się rozpuściły, po upieczeniu dalej tworzą malutki kawałeczek twardej czekolady, która rozpuszcza się w ustach i doskonale dopełnia kwaśny smak rabarbaru(...)Małą uwaga - im więcej rabarbaru, tym babeczki mogą być bardziej wilgotne i mniej urośnięte. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćsłoiki i do zamrażalnika, aby zimą również się nimi cieszyć ;-).Koktajl najlepiej wypić od razu po przygotowaniu, później musli zaczyna absorbować płyny i nasz napój automatycznie gęstnieje.Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:#1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3 Ciasteczka musli#4 Batoniki musli #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce #6 Muffinki truskawkowe z musli #7 Tropikalne(...)racuchy Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćtruskawkami i truskawkowym musli, dzisiaj z kolei pora na banany! Banany z dodatkiem pszennych płatków. Nie dość, że smaczne, to jeszcze bardzo syci, dzięki dużej ilości błonnika.Zapraszam!Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:#1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3 Ciasteczka musli#4 Batoniki musli #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce #6 Muffinki truskawkowe z musli(...)Tropikalne racuchy 8# Koktajl z truskawkami Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćkajmakowej (krówkowej) to coś, co musicie wypróbować.Słodycz, przeplatająca się z nutką soli - kto jeszcze nie próbował takiego połączenia, bardzo polecam! Czekolada z dodatkiem soli też jest nieziemska! Zapraszam!Przepis znalazłam u Delimammy.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj zapraszam Was na banalny przepis na kompot czereśniowy!Lubię Wam pokazywać ładne zdjęcia, więc też musiał tutaj trafić ;-). Każdy kompot to prosta sprawa, praktycznie wszystkie owoce możecie wrzucić do garnka i zalać wodą.Ja zdecydowałam się go zrobić, bo znalazłam tanie czereśnie, czasem nie "marnujcie" takich za około 20 zł za kilogram! Warto je lepiej wykorzystać(...)Moje kosztowały kilka zł, a wcale nie były najgorsze.A kompoty, cóż... najlepsze do obiadu na gorący dzień!Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćprawdziwej wanilii, polecam wydać te kilka zł na nią, bo jednak jest to całkiem inny smak niż sztuczne aromaty, czy cukier wanilinowy, który wanilii na oczy nie widział.Z przepisu wychodzi około 6 słoiczków, niewielkiej wielkości.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzastanawiacie, to nie ma na co czekać, obecnie w Biedronce jest dość tania, a działa dobrze, bo to właśnie tą mamy. Zatem od dzisiaj będą się w większości pojawiać przepisy na lody z użyciem maszyny (ale pamiętajcie, zawsze można je zrobić bez niej, miksować co godzinę) i lody na patyku.Przepis pochodzi z instrukcji obsługi maszyny.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej(...)przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj chciałabym Wam pokazać przepis na najprostszy sos pomidorowo-śmietanowy do makaronu.Można go zrobić ze świeżych pomidorów, z passaty czy pomidorów w puszce.Zawsze się udaje i zawsze nam smakuje.Niezwykle aromatyczny i pyszny! Jeśli nie macie pomysłu na obiad, to zawsze jakieś pomidory i śmietana się w domu znajdą prawda? ;-)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćanchois, ani za kaparami nie przepadam, jednak tutaj idealnie pasują do szałwii, a po przygotowaniu możemy się wgryźć w te małe, chrupiące kąski i zachwycać się ich smakiem!Zapraszam!Przepis pochodzi z "Kuchni włoskiej" Maxine Clark.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzisiaj kolejny pomysł na obiad inspirowany tą kuchnią - pyszne spaghetti z dodatkiem pomidorów i bakłażana (tak, ostatnio się zakochałam w tym warzywie!), pyszne, aromatyczne danie, które musicie wypróbować!Zapraszam!Przepis pochodzi z "Kuchni włoskiej" Maxine Clark.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćjest bardzo fajne, smaczne, znika szybko, chociaż szybkie znikanie to chyba nie jest zaleta ;-). Dobre ciasto powinno być jak worek bez dna, nie powinno się kończyć. Zapraszam! Inspirowane przepisem Doroty. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść