przepisy z cukinią - 1500 przepisów (strona:13/100)

Czekoladowe ciasto z cukinią czyli poWeekendowe Łakocie odc. 22 173

Ciasto, które ja i dzieciaki zjedliśmy jednego dnia! pyszne! mocno wręcz idealnie czekoladowe, bardzo wilgotne, Córcie cukinia zdziwiła ale nie odstraszyła. Była dumna, że je takie ciasto. Nawet nagraliśmy filmik dziękczynny! Przepis znowu z najnowszej, wrześniowej KUCHNI :)100 ml oleju180 g cukrułyżeczka ekstraktu z wanilii3 jajka250 g maki50 g kakaopo 1 łyżeczce sody i proszku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron wonton z sosem mięsnym i cukinią 255

łyżki startego żółtego sera Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone i smażyć przez ok. 5 minut. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną w plastry cukinię. Dusić przez kilka minut pod przykryciem. Pod koniec dodać jeszcze 2 zmiażdżone ząbki czosnku. Doprawić do smaku.  Makaron z zupki chińskiej zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na kilka

Pasja Smaku
Zupa krem z cukinii 180

Składniki: 3-4 sztuki cukinii 3 marchewki pietruszka seler por 1 litr bulionu z kurczaka koperek sól, pieprz oregano tymianek  Wykonanie:Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pokrojone warzywa. Wszystko razem gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Wyjmujemy seler, czekamy aż zupa trochę wystygnie, następnie blendujemy. Doprawiamy do smaku, dodajemy koperek, oregano i tymianek.Ja bardzo lubię smak oregano i tymianku, więc

Czerwona Porzeczka
Kiszone ogórki i cukinie na zimę 168

domu 20 lat, to powinna wchłonąć wiedzę przetworowo-wędzalniczo-nalewkową.  Przepis zdobyłam i teraz dzielę się z Wami. Żeby nie było zbyt łatwo do ogórków dołożyłam małe cukinie. Teraz mała dygresja na temat kiszonych cukinii. Kupiłam je kilka lat temu na bazarze, od rolnika sprzedającego cukinie, paprykę, pomidory i  zioła (kto bywa na bazarze na Wolumenie(...)piszę). Okazuje się się, że cukinie rosną tak szybko, że nie sposób znaleźć chętnych na ich zakup. Pan Rolnik wpadł na pomysł kiszenia nadmiaru plonów.  Kiszone cukinie oczywiście różnią się smakiem od kiszonych ogórków, ale można zakisić je razem. Ogórki kiszą się szybciej, więc ułożyłam je na górze, a cukinie potrzebują  jeszcze 2 dni dla dobrego ukiszenia. Kiszone

Codziennik Kuchenny
Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią - przepis 163

cały dzień do pracy i obiad będzie jadł poza domem, dostaje na wynos taki pojemniczek wyciągnięty dzień wcześniej z zamrażarki. Obiad jak znalazł. Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią Składniki: (blaszka o wymiarach 29x36 cm) ok. pół opakowania makaronu lasagne 300 gram boczku wędzonego puszka kukurydzy (opcjonalnie puszka fasoli czerwonej) 3 cukinie Masa szpinakowa: 2 opakowania szpinaku liściastego mrożonego pół(...)przepisów, które nie omieszkam w przyszłości zamieścić. Kroimy boczek w kosteczkę. Wrzucamy go następnie na patelnię i smażymy. Gdy jest chrupiący ściągamy z patelni. Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią   Na tej samej patelni przygotujemy sos beszamelowy więc nie musimy jej nawet myć. Będzie dodatkowy smaczek w sosie. Wrzucamy na patelnię masło i gdy się roztopi dodajemy mąkę

Pyza i Surówka
458. Cukinia w plackach. 152

cynamonowe cukiniowe placki* z prażonymi orzechami laskowymi i miodem * z dodatkiem mleczka kokosowegoI znów spędzę wieczór z książką, znów nie będę spać i znów gdy dostanę

More food, love and dreams
Sos z cukinii słodko-kwaśny 188

Koleżanka Dorota podzieliła się ze mną przepisem na pyszny sos, który używa do wszystkiego od mięs po kanapki, a jej syn zamiast keczupu także do wszystkiego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wegetariański pasztet z cukinii 202

Wegetariański pasztet z cukinii odkryłam zaledwie kilka tygodni temu. Najbardziej smakuje mi podany na kanapkach z masłem oraz chrzanem. To doskonała propozycja dla osób, które nie spożywają mięsa lub nie przepadają za mięsnymi pasztetami. Zapewniam, że zaskoczy on Waszych gości, jak również domowników. O dziwo, pasztet smakował również mojemu narzeczonemu – naczelnemu mięsożercy, także to jedna z lepszych rekomendacji(...)urozmaicić pasztet z cukinii dodałam do niego garść orzechów, które fajnie chrupią i nadają ciekawej struktury. Oczywiście możecie kombinować z różnymi dodatkami – myślę, że doskonała byłaby także żurawina czy na przykład ziarna słonecznika. Przed przygotowaniem pasztetu istotne jest, aby dobrze odsączyć cukinię, aby cała masa nie miała zbyt dużo wody – wtedy pasztet nie zrumieni się odpowiednio i będzie

Kuchnia Bazylii
Bakłażan nadziewany cukinią i suszonymi pomidorami 159

Kłopotów z blogiem ciąg dalszy. Przez kilka dni praktycznie nie miałam dostępu do bloga – teksty znikały, formatowanie się rozjeżdżało, a połowa widgetów działa albo nie

Gotuj z Blue Raven
Ciasto kokosowo-gryczane z cukinią i śliwkami 181

Dawno ciasta nie piekłam. Pamiętam taki czas sprzed kilku lat, kiedy to niespodziewanie dla siebie samej odkryłam, że pieczenie to fajna rzecz i że mi wychodzi

Zdrowa Kuchnia Sowy
Bezglutenowe ciasto kakaowe z cukinią i kokosem 182

Kolejne ciasto z gatunku zdrowych wypieków, tym razem bezglutenowe, bo na mące jaglanej. Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Placuszki z marchewki i cukinii 578

Placuszki z marchewki i cukinii – idealne na piątkowy obiad! :) Wedle uznania można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego, a nawet bez niczego – zawsze smakują idealnie! :) Zobacz również przepis na: Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(...)auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placuszki z marchewki i cukinii – Składniki: 1 średnia cukinia – ok. 370g 2 średnie marchewki – ok. 200g 3 czubate łyżki mąki pszennej 2 jajka kilka gałązek szczypiorku szczypta soli i pieprzu do smaku

Kulinarne Przeboje
CUKINIA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM I POMIDORAMI 150

Cukinię podaje się na surowo, smażoną, pieczoną, duszoną lub gotowaną.  Główną jej zaletą jest wyborny smak.  Należy do warzyw niskokalorycznych . Składa się w 90 procentach z wody a   100 gram cukinii dostarcza organizmowi zaledwie 15-16 kcal! Ponadto:  odkwasza organizm   sprzyja przemianie materii.  bogata w witaminy B1, B2, C i PP.  cenne(...)jego utratę drogą pocenia się.                         Cukinia to warzywo, które umożliwia” detoks” i ochronę przed szkodliwymi dla naszego organizmu substancjami. Można ją jeść bez obawy o trucizny, jakimi nasiąka wiele produktów spożywczych.  Nie kumuluje bowiem metali

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania