Jest to deser, który można przygotować o każdej porze roku, dlatego idealnie nadadzą się do jego przyrządzenia mrożone maliny. Przygotowanie charlotte z mrożonymi malinami Hortex gorąco polecam na Święta Wielkanocne, nie tylko ozdobi świąteczny stół, ale również uwiedzie podniebienia wszystkich biesiadników. Składniki na biszkopty à la cuillère : ● 4 jajka (całe) ● 4 żółtka jajek ● 80 g drobnego cukru
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaJajka malowane w łuskach cebuli przygotowuje są bardzo prosto i są bardzo barwne. Idealne do Wielkanocnej święconki. SKŁADNIKI : 6-8 jajek duża garść łusek z cebuli żółtej i czerwonej 1 łyżeczka soli 6-8 gazików nić 3-4 dowolne barwniki
Kulinarne Fantazje MarioliOkres przedświąteczny to nie tylko czas na wymyślanie wielkanocnego menu. Parę dni przed wyjazdem na święta zaczyna się u mnie tzn. czas na resztki. Od jakiegoś czasu coraz bliższa jest mi filozofia zerowaste. Dawniej jakoś nie zwracałam uwagi na to ile jedzenia ląduje w moim koszu, jednak odkąd zaczęłam się zajmować tą tematyką również zawodowo, zaczęłam dostrzegać skalę zjawiska również
365 dni dookoła kuchniJajka są nieodzownym elementem wielkanocnego menu. Jemy je pod każdą postacią. Dzisiaj mam dla Was bardzo łatwy przepis na pyszne jajka z dodatkiem chrupiącego bekonu i pachnące rzeżuchą. Nam bardzo przypadły do gustu i mam nadzieję, że Wam również posmakują. 6 jajek 2 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz 100 g bekonu parzonego w plasterkach 2 łyżki rzeżuchy Bekon pokroić
Smakołyki Asibabek czy serników oraz pączków i drożdżówek. Mój prosty przepis na lukier cytrynowy jest bardzo uniwersalny i łatwy do zapamiętania. Taki lukier jest niezastąpiony! Lukrem cytrynowym pokrywam najczęściej wypieki wielkanocne. Idealnie sprawdza się do babek cytrynowych oraz babek drożdżowych. Lukier cytrynowy świetnie wygląda i smakuje na babeczkach śmietankowych z owocami
AniaGotuje.plprzygotować idealne ciasto drożdżowe ? Puszysta, delikatna, zaskakująca wyjątkowym smakiem...Każdy kęs jest lepszy od poprzedniego! Taka jest właśnie ta babka Wielkanocna. A oto przepis, który pozwoli Ci ją przygotować. Przeczytaj artykuł i dowiedz się jak zrobić idealne ciasto drożdżowe, dzięki któremu Twoja babka zachwyci wszystkich gości. Drożdżówki z owocami, jagodzianki, placek drożdżowy - wypieki z udziałem drożdży wielu kojarzą się
Moja Książka KucharskaCiasto drożdżowe to także element Świąt Wielkanocnych. Dziś z polską borówką i serem, wyszło smacznie. Kto powiedział, że borówka nadaje się tylko i wyłącznie do mięs?! Udowadniam, że do ciast także pasuje idealnie! Składniki na ciasto; 4 0 dag maki pszennej 1 opakowanie suszonych drożdży instant ( na pół kg. mąki) 200 ml mleka 5 dag masła
Radość kipiąca uśmiechem.moim wielkanocnym koszyczku oprócz pisanek, chrzanu , wędliny, itd., nie może zabraknąć pieczywa. Do niedawna kupowałam mały chleb (bułkę) do święcenia, ale zazwyczaj nie powalały one smakiem i szybko traciły świeżość. Zaparłam się i postanowiłam przygotować swoje własne mini chlebki do koszyczka. Są pyszne, urocze i idealnie pasują do święconki. Mini chlebki do koszyczka około 8 chlebków Składniki: 160 g mąki
PatiGotujeDziś na blogu kolejny przepis wielkanocny, więc oczywiście musi być z jajkami w roli głównej, ale tym razem postanowiłam je przygotować trochę inaczej, niż tak klasycznie. Będzie to pewna odmiana dla typowych jajek faszerowanych. Oto pasta jajeczna z makrelą, która może być typowym smarowidłem do domowych kanapek, lub po prostu przekąską, którą można podać jako dodatek do różnego rodzaju
Kulinarne przygody Gatitywilgotne, o kawowo-czekoladowym posmaku. Nie przesłodzone i w sam raz "na raz". Te maleństwa mogą stanowić miłą odskocznię dla tradycyjnych ciast świątecznych. Dodatkowo będą się pięknie prezentować w wielkanocnym koszyczku! Składniki: na 12-14 babeczek 100 g płatków jaglanych 3/4 szklanki ksylitolu 3/4 szklanki mąki jaglanej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 filiżanka espresso 2 łyżki naturalnego
Kuchnia Elliephiladelphia z dodatkiem wędzonego łososia i koperku s ą moj ą ulubion ą propozycj ą wytrawnego sernika, który często pojawia sie na naszym wielkanocnym stole w formie przystawki. Serniczki s ą kremowe, delikatne w smaku, a jednocześnie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam Wam serdecznie ;):) SKŁADNIKI (4 porcje) 150 g serka
La grande e la piccola cuocawapnia, dużo cenniejszego od tego, które znajduje się w mleku lub nabiale. Rzodkiewka, czosnek i kumin, ułatwiający trawienie, uzupełniają tę zdrową kompozycję. Możecie z powodzeniem podać tę pastę na wielkanocne śniadanie. Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 1 godz. Dla 6 osób: ● 1 puszka ciecierzycy (240 g)* ● 1 mały pęczek rzodkiewki ● 1 nieduża cytryna ● 1 ząbek czosnku ● szczypta pieprzu Cayenne (opcjonalnie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaŚwiąt Wielkanocnych bez babki drożdżowej.Oczywiście babkę można zrobić wtedy kiedy ma się na to ochotę. Kto powiedział,że baba ma być tylko na Wielkanoc :) Składniki: 500 g mąki pszennej 40 g drożdży świeżych 125 ml mleka 180 g masła o temperaturze pokojowej 120 g cukru łyżka cukru waniliowego szczypta soli skórka otarta z jednej cytryny 2 żółtka
Anielskie wypiekiFaszerowane jajka to obowiązkowe danie na Wielkanocnym stole. Podając je w przeróżnych kompozycjach smakowych możemy być pewni że nigdy nam się nie znudzą. Faszerowane jajka to również świetna przekąska na domowe przyjęcia. Gotowanie jaj Jajka najlepiej gotować tylko w 1 warstwie w garnku w osolonej wodzie. Wybierając świeże jajka to żółtko w ugotowanym jajku będzie ładnie
Mechanik w kuchni