Jajka faszerowane po polsku

Jajka faszerowane po polsku

Jajka faszerowane po polsku

Jajka po polsku nazywane tez jajkami w skorupce to typowo polskie, klasyczne danie wielkanocne. Delikatny smak jajka świetnie komponuje się z aromatycznymi grzybami leśnymi i świeżą zieleniną. Jajka można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce, a następnie usmażyć tuz przed podaniem. W ten sposób zaoszczędzimy czas na przygotowanie posiłku Składniki: 9 jajek 50 g masła 30 g suszonych grzybów leśnych ½ pęczka koperku 150 g bułki tartej Masło klarowane do smażenia sól i pieprz do smaku Sposób prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.