okazji zbliżającej się Wielkanocy pragnę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia, aby nadchodzące Święta Wielkanocne napełniły Wasze serca radością i nadzieją, a chwile spędzone w gronie najbliższych dodawały otuchy w tej trudnej sytuacji, w jakiej się znaleźliśmy i pozwalały przezwyciężyć wszystkie trudności. Wszystkiego dobrego
Kocham..lubię..gotuję..Kochani :) Życzę Wam spokojnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych :) Doceniajmy to co mamy, cieszmy się drobiazgami i czasem, który możemy spędzić ze swoimi najbliższymi
Izabelawkuchnimajonezie lub w sosach powinna się spodobać, a krótka lista składników i sposób wykonania powinien zachęcić do jej zrobienia. Sałatka jajeczna z przepiórczymi jajkami świetnie sprawdzi się także na wielkanocnym stole, na którym chcemy postawić coś nowego i odmiennego od dobrze znanych potraw. Udostępnij Sałatka jajeczna z przepiórczymi jajkami – składniki 8 przepiórczych jajek 4 jajka kurze 2 kiszone ogórki
niecodziennikparyLinzertorte to tradycyjne austriackie ciasto, szczególnie popularne w okresie świąt grudniowych, ale świat i tak już zwariował, więc u nas Linzertorte zagościło na stole wielkanocnym. Inspirowaliśmy się przepisem Stiny Spiegelberg , której bloga gorąco polecamy szczególnie miłośnikom wegańskich wypieków (blog po niemiecku). Składniki (na formę o średnicy 24 cm): - 180 g mąki - 100 g zmielonych migdałów
Roślinożerni urlopowiczeposzliśmy z koszyczkiem, zasiądziemy przy stole w mniejszych gronach, gotowania również nie ma i nie będzie tyle, co zwykle. Z tego powodu nie chcę już wstawiać kolejnego przepisu na wielkanocne łakocie. Natomiast dziś chciałabym podzielić się z Wami rewelacyjnym przepisem na psie ciasteczka, które moja Mania – Cocker Spanielka uwielbia! Na Instagramie ( @befitbestrong.pl ) daliście mi znać, że bardzo chcecie poznać
Be Fit Be StrongŻyczę Wam, Kochani, aby te święta wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję
Kuchnia domowa Aniszczególnym dla nas czasie życzę Wam, aby nadchodzące Święta Wielkanocne napełniły Wasze serca radością i nadzieją, a chwile spędzone w gronie najbliższych dodawały otuchy i pozwalały przezwyciężyć wszystkie trudności. Wesołego Alleluja
Ciastka - domowe słodkościtrunku. Stąd moje achy i ochy. Pomysł na keto ajerkoniak przyszedł automatycznie wraz z pierwszymi planami na świąteczne pyszności. A wziął się stąd, że jednym z moich ulubionych niegdyś wielkanocnych wypieków były babeczki ajerkoniakowe. Od dawna już zarzucone ze względu na dużą ilość zabronionych składników. A jednak myśl, że można je zrobić przyczepiła się do mnie i nie chciała opuścić
Modern Cave GirlOstatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA
Zdrowie i pysznie na talerzuOstatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA
zdrowo i aktywnieFajna alternatywa na wykorzystanie zalegających białek i super zabawa dla dzieci. Gniazdka te są świetną dekoracją Wielkanocnego Stołu. Składniki: - 5 białek - 310 g cukru pudru - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka soku pomarańczowego oraz - masło orzechowe - gorzka czekolada - kolorowe drażetki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Gdy piana jest już sztywna dodajemy mąkę oraz sok pomarańczowy
Zainspirowana w kuchnirobię) 😂😂 Ehhh... Naprawdę doceniam obecne chwile, mimo tego, iż nie jest to na pewno łatwy czas dla nas wszystkich... Przeglądając swoje kulinarne zapiski w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego Wielkanocnego przepisu, którym mogłabym się jeszcze na szybko z Wami podzielić przed Świętami, trafiłam na Babkę Majonezową... Zapewne wielu z Was ją kojarzy z dzieciństwa, ale może o niej zapomnieliście
Słodko-Słony Świat IlonyMazurek wielkanocny pokryty warstwą kremu na bazie mascarpone i pasty tahini. Udekorowany pestkami granatu i posiekanymi pistacjami. Przed samym podaniem polany płynnym miodem. Spód jest kruchutki, delikatny, ale wcale się nie kruszy. Możecie go upiec z wyprzedzeniem, przykryć ściereczką i do czasu użycia przechowywać na kuchennym blacie. Krem najlepiej wyłożyć dzień przed podaniem, udekorować granatem i wstawić do lodówki
cool and mintyroku na moim Wielkanocnym stole zagości babka czekoladowa, bo właśnie taką mój trzyletni syn Piotr uwielbia. Polecam ją, bo jest przepyszna. Lekko wilgotna i idealnie czekoladowa. Pisząc ten przepis starałam się tak dobrać składniki, aby babka nie była zbyt sucha. Dodatkowo skróciłam czas pieczenia z 50 minut do 40. Wszystko wyszło idealnie, a syn zdążył już po śniadaniu zjeść kawałek
Passions hobbies lifemiksera. Ciasto przekładamy do tortownicy o średni 22 cm i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 170 st. C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. KONIECZNIE sprawdź przepis na: Babka Wielkanocna Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!