Wyglądają efektownie i smakują rewelacyjnie więc będą fajnym pomysłem na śniadanie wielkanocne. Składniki: 4 jajka 4 plastry wędzonego boczku ok 15 dag liści szpinaku 2 łyżki parmezanu ząbek czosnku sól,pieprz gałka muszkatołowa Umyty szpinak sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą. Dobrze odcisnąć. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę masła,dodać szpinak, przeciśnięty ząbek czosnku,dodać łyżkę parmezanu i doprawić solą,pieprzem oraz gałką. Foremki na muffinki wysmarować masłem,wyłożyć pla... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...