Ciasteczka te Kochani stały się u mnie obowiązkową (zaraz po piernikach) słodką świąteczną przekąską. Są proste i smaczne, uwielbiam je za ten ich orzechowy posmak i zapach roznoszący się po całym domu. Składniki 450 g mąki 250 g masła 250 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 130 g mielonych orzechów 1 jajko polewa czekoladowa (opcjonalne) Sposób Masło
Kuchenne aromatyBlueberry Corner by "jagodzianka" Szybka, smaczna potrawa i soczyste kawałki kurczaka. Doskonale nadaje się na codzienny lub świąteczny obiad. Udka bez skóry i kości … Przeczytaj cały artykuł Post Nadziewane udka kurczaka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Delikatne, smaczne i wytworne danie. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole czy uroczystej kolacji. Przepis dostałam jakiś czas temu od … Przeczytaj cały artykuł Post Kacze nogi pieczone z jabłkami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerjest sięgnięcie po ciepły szlafrok. Zaczął się grudzień, czas w którym nasze myśli głównie skierowane są na zbliżające się święta. Czas, aby pomyśleć co mogłoby znaleźć się na naszym świątecznym stole i dziś właśnie mamy dla Was idealną propozycję. Piękny i okazały pieczony udziec jagnięcy z kością! Wygląda i smakuje wyśmienicie! Z pewnością nie jest czymś co ląduje na stole
Plate of JoyŚwiąteczne Lasagne Włoska wersja naszego makaronu z makiem i bakaliami. Składniki: · 2 duże opakowania maku, ulubione bakalie(migdały, rodzynki sułtańskie, mieszanka keksowa ,żurawina), 6 jajek, 400g śmietany
Wielki apetytwsadziłam o do gorącej wody i mogłam bawić się dalej. DecoPen to świetne urządzenie, z kórym poradziłą sobie nawet moja 4 letnia córka.Jeśli w tym roku planujecie dekorowanie świątecznych pierników na pewno przyda się wam w waszej kuchni. Jestem pewna,że ten zestaw zawojuje serca waszych maluchów.Od momentu pierwszej próby będą stałą częścia kulinarnego programu każdeo Kinderballu
Wielki apetytznasz języki? Niemiecki,angielski i Polski 10.Komedia czy horror? Horror. 11.Czy masz tatuaż? Tak Pytania Cudaismakiregionu : 1.Kto nauczył Cię gotować? Uczyłam się sama. 2.Owoce czy warzywa? Warzywa 3.Ulubiona potrawa świąteczna? Pierogi 4.Lato czy zima? Lato 5.Ulubiony napój? Mleko 6.Kulinarna podróż gdzie? Jeśli odbyta to Grecja,jeśli wymarzona to Chiny. 7.Pierwsze upieczone ciasto,jakie? Biszkopt z galaretką na ZPT w szkole
Wielki apetytchwilę odwiedzą mnie goście.wpadłam do kuchni i zabrałam się za przygoowanie "małego co nie co".Ciasto wyszło pyszne do takiego stopnia,że śmiało mogę polecić je wam jako świąteczny wypiek. Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego (ewenualnie kupny wanilinowy-Polecam Oetker
Wielki apetytpierwszy świętuje razem z wami. Z tej okazji chciałabym złożyć wam wszystkich słodkie,aromatyczne i kaloryczne życzenia. Niech wam wszystko wychodzi tak jak zaplanowaliście i to nie tylko przy świątecznych wypiekach. Pamiętajcie,że jest to okres,w którym jemy dużo i smacznie,więc nie żałujcie sobie nawet przez chwilkę. Dla nas to bardzo ważne święta i wszelkie przygotowania odbywają się
Wielki apetytświęta przygotowaliście razem z moim blogiem i życzę smacznego! A tak na osłodę zobaczcie co się działo podczas Wielkanocy pod naszym dachem. Smacznego! Ps. świąteczne nie tuczy :D Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytroku postanowiłam zabrać się wcześniej za przygotowanie niektórych rzeczy, niezbędnych do wypieków świątecznych. Mam już cukier , ekstrakt waniliowy i cytrynowy . Przyszedł czas na domową masę makową. Przepis jest bardzo łaty, więc nie bardzo rozumiem, dlaczego ludzie kupują gotowa masę makową ze sztucznym miodem i innymi cudami. Dzięki tej masie twój makowiec czy kluski z makiem nabiorą zupełnie innego smaku
Wielki apetytJedno z moich ulubionych dań świątecznych. Słodkie, bakaliowe po prostu pyszne a do tego robi się je w zaledwie kilka minut. Zapraszam na moją wersję klusków z makiem. Składniki: 200 g maku 50 g masła 1/2 szklanki miodu ulubione bakalie (rodzynki, orzechy, skórka cytrynowa- najlepiej kandyzowana, migdały) opcjonalnie ekstrakt cytrynowy, waniliowy lub alkohol makaronowe muszle - conchiglione kropla oleju rzepakowego
Wielki apetytautor Per Finne zdobył najwyższą nagrodę Norsk Designraad za doskonały wzór, a w roku 2011 sztućce otrzymały nominację do niemieckiej nagrody Designpreis Deutschland. Sztućce serwingowe TUVA będą znakomitą ozdobą świątecznego stołu ale też zapewnią dużą wygodę podczas codziennych posiłków. Zasady konkursu i więcej nagród znajdziecie na głównej stronie konkursu ( klik
SzczyptaSmaQBrzmi nieco zimowo i świątecznie prawda? :) Nie wiem jak wam, ale mi to w zupełności nie przeszkadza. Kocham czekoladę, kocham płatki owsiane i bakalie, a wszystko w jednej miseczce to po prostu bajka. Mam nadzieję, że takie połączenie również Wam posmakuje :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych ok. 250 ml mleka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
Chocolate Muffin Blogświątecznym jedzeniu, czas znów przejść na coś lżejszego. Proponuję chiński makaron, z mieszanką warzyw i krewetkami. Szybko, łatwo i hmmm przyjemnie. Potrzebujemy: pół opakowania makaronu chińskiego (tego grubszego) 10 krewetek (dużych, rozmrożonych) pół opakowania mrożonej mieszanki chińskiej sól i pieprz 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju ryżowego wrzątek do zalania makaronu Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy krewetki solimy, pieprzymy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/