Cóż to by były za Święta bez sernika? Chociaż mały ale musi być, tym razem czarno-biały specjalnie na życzenie córki. masa serowa: 600 g
Kolorowa kuchnia ElkiNa wielkanocny stół co roku podaję jajka faszerowane. W te Święta podałam jajka nadziane pastą z wędzonego łososia. To z jakim farszem je zrobicie zależy tylko
Kolorowa kuchnia ElkiParę lat temu, pokazałam Wam przepis na domową paschę przygotowaną na bazie zsiadłego mleka . Dzisiaj zachęcam do wypróbowania wersji z wykorzystaniem kwaśnej śmietany. Pascha jest bardzo
UgotowaćTradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! Zgadzacie się ze mną? Ja
Di gotujeW moim domu nie ma tradycji pieczenia jakichś specjalnych ciast wielkanocnych, jak ma to miejsce w przypadku Bożego Narodzenia. Dlatego w tym roku pierwszy raz
Wrzosowa PolanaW moim domu kocha się serniki. Właściwie nie wyobrażam sobie żadnych świąt, rodzinnych spotkań bez tego ciasta. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszny sernik
Słodkie okruszkiŚwięta już za chwilķę, przygotowujecie słodkości na Wielkanocny stół z dziećmi? Polecam mini babeczki do wielkanocnego koszyczka, które upieczecie z Waszymi pociechami. Niech dzieci uczestniczą w
Rusty ForkBanalnie prosty, i wcale nie słodki, mazurek czekoladowy. Tym razem bardziej wytrawnie- bo z gorzką czekoladą, ale śmiało możecie zastąpić ją mleczną. Spód mazurka do zrobienia
Rusty ForkSernik z wiaderka z truskawkową pianką, lekki i puszysty, rozpływa się w ustach. Przyznam, że nie jestem fanem masy serowej z wiaderka, która jest rzadsza i
Rusty ForkSkładniki: (na zdjęciu jest połowa porcji) ∙ 4 jajka ∙ 0,5 dużego awokado ∙ 1 łyżeczka majonezu ∙ kilka gałązek szczypiorku ∙ 1 łyżka soku z cytryny ∙ sól morska, świeżo
Gocha gotuje!ciasto kruche 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 125 g masła 2 żółtka szczypta soli nadzienie 0,5 szkl cukru 3 łyżki wody 3
Gotowanie jest łatwe(na 4 porcje) 2 kiełbaski białe 200 ml śmietany 18% 1 łyżka chrzanu 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Kiełbaski kroimy na pół i przecinamy
Gotowanie jest łatwe4 ugotowane jajka 4 łyżki groszku z puszki sól pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka chrzanu Jajka obieramy ze skorupki, przecinamy na pół
Gotowanie jest łatweNatłok obowiązków oraz przygotowania do świąt sprawiły, że zaniedbałam odrobinę bloga :) Dlatego teraz szybciutko nadrabiam zaległości ! Pomiędzy pieczeniem mazurków a dekorowaniem babeczek przygotowałam te oto galaretkowe
Taste TherapyDwukolorowe babeczki kakaowo-waniliowe udekorowane czekoladowym i białym lukrem oraz czekoladowymi jajeczkami. Proste, bo na oleju, przygotowywane w tradycyjny sposób w dwóch naczyniach, mieszając suche
Nastoletnie Wypiekanie