Szybki obiad, wystarczy 30 minut i gotowe. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i obsmażyć na złoty kolor. Można dodać dwa ząbki czosnku jak lubicie
Kuchnia PokoleńNie ma co oszukiwać, tort nie należy ani do najtańszych, ani do najbardziej niskokalorycznych, ale naprawdę warto go zrobić, a już szczególnie dla bliskiej osoby z
Kuchenne zapiski EdytyWerther's Original to śmietankowy cukierek, który zaskakuje delikatnym, karmelowym smakiem. Unikalna receptura łącząca prawdziwe masło i świeżą śmietankę. Czy można się z tym nie zgodzić
Życie zaczyna się w kuchniTakie paszteciki możemy śmiało podać do wielkanocnego barszczu białego:). Na pewno zaskoczymy gości. Mogą być także przekąską na imprezowym stole. Na pewno dla wielu osób będą
Szefowa kuchni(Sele)Ryba po grecku to uwielbiana potrawa, której nie może zabraknąć podczas Wigilii u wielu osób. Sama jestem wielką fanką tego dania i zawsze dziwiłam
wegujemyFiliżanka kawy i klinik babki marmurkowej (lub babki z kakao - różnie nazywamy) będzie dla mnie zawsze ukoronowaniem fajnego, błogiego popołudnia. To mój ulubiony gatunek babki
Walijskie PichceniePrzeglądając jakiś czas temu ulubione blogi moją uwagę przykuła sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym. Uwielbiam sałatki i pasty jajeczne i wszystko co miodowo
karmelowySKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy
Kuchenne zapiski EdytySKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy
Kuchenne zapiski EdytyMięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste. Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem
Kuchnia PokoleńBardzo smaczne kotleciki, idealne dla osób dbających o linię. Dla dzieciaczków też byłyby super, pod warunkiem że lubią rybkę. Mięso z łososia pokroić nożem na bardzo
Kuchnia PokoleńPâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i
Moje Małe CzarowanieU mnie ostatnio znowu królują śledzie. Ostatnio były na grillu , a dziś proponuję lekko ostre, chrzanowe z rodzynkami. Polecam. Takie śledziki to doskonała propozycja na zakrapiane
Kuchnia z widokiem na ogródZainspirowana wyglądem jajek, na które natknęłam się na stronie Winiar, postanowiłam spróbować :-) Przepis nie wydawał mi się trudny a efektowny. Próba okazała się udana, powtórzę na
Marta próbujeIdealna wędlina na kanapki to taka , która smakuje doskonale, jest bez konserwantów oraz taka , którą robiliśmy sami :) Dziś zapraszam na pyszną wędlinę - schab pieczony z
Gotowanie Patki