Znakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny
Ola la LCHFPrzepis mojej mamy, babka mi wyszła puszysta i bardzo smaczna. Składniki: Mąka ziemniaczana 15 dag Mąka pszenna 10 dag Jajka 5 szt. Cukier puder 20 dag
Tradycyjna KuchniaBiała kiełbasa najczęściej kojarzy nam się z żurkiem lub klasycznie parzona z cebulką a ja postanowiłam przełamać rutynę. Przygotowałam kruchą tarte z masą chrzanową oraz parzoną
Życie zaczyna się w kuchniBabka z serkiem śmietankowym homogenizowanym według przepisu, sięgającego czasów PRLu. 150 g miękkiego masła, 200 g cukru (cukier kryształ, nie puder), 3 jajka, skórka otarta z
królestwo garówŚwiat opanowała moda na dania w kolorze czerni. Nasze mamy czy babcie zawsze nam powtarzały, że człowiek je oczami. Od najmłodszych lat uczymy się nie tylko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto w pięknym, wiosennym kolorze, a to wszystko za sprawą szpinaku. Upieczone w formie wieńca i przełożone kremem pomarańczowym, cieszy nie tylko podniebienie, ale ciekawie się
https:KKuchniaMniamPrzepis na majonez, w wersji bez wyrzutów sumienia. Oczywiście nie smakuje on identycznie, jak te które kupić możemy w sklepach, ale jest genialnym zamiennikiem do sałatek
NiePieprz.plPiękne i kolorowe babeczki będą cudowną ozdobą każdego stołu. Oprócz tego, że pięknie wyglądają są również bardzo smaczne, a dzieci za nimi szaleją. Potrzebujemy: 100 g
MamaOskarkaSkładniki: 300 g mąki pszennej 60 g cukru 1 łyżka oleju 1 żółtko 1 jajko 1/2 szklanki mleka aromat migdałowy 20 g drożdży bakalie, u mnie
czarrna od kuchniNo to pasztet… wegepasztet i to całkiem niezły. Z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej. Wilgotny, zwięzły, bezproblemowo się kroi, dobrze rozsmarowuje na chlebie, a do
Fitsweet.meNa naszych talerzach często goszczą jajka faszerowane na wiele sposobów. Znakomicie sprawdzają się także na święta na wielkanocnym stole lub jako przekąska podczas różnych imprez. Nie
Ola la LCHFWłoski orzechowiec to prosty, półkruchy zawijaniec z orzechami włoskimi i masłem orzechowym. To ciasto, które mogłabym jeść na okrągło - nie za słodkie, mocno nadziane orzechami. Nadzienie
Kuchnia MagdaLenyWyborna i smaczna przekąska na stół wielkanocny. Składniki: Filet z dorsza 20 dag Ogórek kiszony 2 szt. Cebula szarlotka ½ szt. Sól i pieprz do smaku ½ łyżki
Tradycyjna KuchniaWpis pochodzi z mgotuje.pl Soczysta i krucha rolada z indyka faszerowana brokułem i fetą, przykryta pod warstwą szynki parmeńskiej to moja
Marta GotujeSuper przepis mojej babci na babkę wielkanocną. Składniki: Mąka pszenna 40 dag Cukier puder 15 dag Drożdże 5 dag Masło 10 dag Żółtko jaja 5 szt
Tradycyjna Kuchnia