Powiem szczerze, że zdjęcie tego ciacha mignęło mi na jakimś blogu i zaparło dech. Przyglądałam się mu, jak dziełu sztuki. To połączenie kolorów, ta zieleń i
Mieszam w GarnkuPyszny pasztet z fasoli skradnie serca nie tylko wegetarianom. Osoby, które jedzą mięso nie zorientują się z czego jest przygotowany. Pasztet jest delikatny a dodatek pistacji
Smakołyki AsiJeżeli w lodówce lub w zamrażalniku macie białą, surową kiełbasę to zachęcam do jej zapieczenia w sosie śmietanowo-chrzanowym. Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne
UgotowaćJeśli nie czytaliście jeszcze „ Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję. Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w
Ugotowane pozamiataneSos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go
Ugotowane pozamiataneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to
Marta Gotujeskładniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki
Domowy Smak JedzeniaW te święta taką babkę miałam na stole 1 litr bulionu drobiowego 200 g ugotowanego filetu z kurczaka 2 ugotowane marchewki mała puszka groszku konserwowego 7
Kolorowa kuchnia ElkiW kuchni jak i w życiu nie lubię nudy i monotonności. U mnie musi coś się dziać więc ciągle szukam i odkrywam nowe rzeczy. Tak też
Kolorowa kuchnia ElkiEton Mess i lemon curd – połączenie genialne ! Eton Mess i lemon curd – połączenie genialne. Eton Mess czyli bałagan z Eton – pyszny
Kuchnia na wzgórzuSKŁADNIKI: (ok 15 porcji po 60 g ) 1 porcja = ok 293 kcal 5 jajek 2,5 szklanki mąki
Atlas SmakówBardzo prosta w przygotowaniu i pyszna babka dwukolorowa. Taką doskonale pamiętam z czasów dzieciństwa. Forma 2 litry: 5 jajek (M) 1 szklanka cukru 16 g cukru
VioletoweKucharzenieW każde Święta robię domowy sos tatarski. Tym razem dodałam do niego ostrego chrzanu. Sos nabrał nowego i ciekawego smaku. Może się skusicie i taki przygotujecie
Ewa w kuchniMazurek to wypiek przygotowany na bazie kruchego ciasta. Najlepiej smakuje podany podczas świąt wielkanocnych :) Dzisiaj chce Wam zaprezentować najprostszą wersję nadzienia do mazurka, czyli z dżemem
UgotowaćTakie mini paszteciki z jajkami upiekłam na święta Wielkanocne, są smaczne i ładnie się prezentują po przekrojeniu. Goście byli nimi zachwyceni, polecam. Składniki: 8-10 jajek
Bajeczna Kuchnia