Barszcz biały z serwatki

Barszcz biały z serwatki

Barszcz biały z serwatki

Danie z kuchni góralskiej. Polecamy.  Składniki 1 kg wędzonych żeberek 2 l serwatki 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka pół małego selera 2 łyżki mąki pół szklanki mleka 3 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz       Przygotowanie Żeberka i drobno pokrojoną marchew, pietruszkę i seler zalałem serwatką, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem do miękkości. Mąkę zmieszałem z mlekiem, dodałem do gotującego się mięsa i warzyw. Cebulę przekroiłem na pół, opiekłem, dodałem do zupy. Czosnek roztarłem razem z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.