Mazurek kajmakowy na delikatnym cienkim cieście w formie jajka - pisanki. Ciasto z dodatkiem ugotowanych żółtek jest bardzo kruche i łamliwe i takie właśnie na być. Połączone
Przepisy KulinarneJajka faszerowane szpinakiem to bardzo szybki, smaczny sposób na świąteczną przekąskę lub śniadanie. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki
KuchniaWeDwoje.plNa wielkanocnym stole jajka pojawiają się w przeróżnej postaci. Najczęściej są to jajka faszerowane, na wiele sposobów. Polecam Wam jajka faszerowane bez majonezu. Farsz
kolorowotorcikowoJuż ostatni dzwonek aby nastawić zakwas na domowy żur. Wydawałoby się ,że to jakaś filozofia a rzeczywistość jest całkiem inna. A domowy żur smakuje wyśmienicie. Ten
Radość kipiąca uśmiechem.Na każdym świątecznem stole stoi babka wielkanocna. Czy to pisakowa czy drożdżowa zazwyczaj jest na słodko. Ja dzisiaj proponuję wersję wytrawną babki drożdżowej z dodatkiem aromatycznego
Bon appetit mon amieKoulourakia wypieka się w Grecji już w Wielki Czwartek. Tradycyjne wersje zawierają amoniak, który u mnie nie występuje. Aromatyzowane są najczęściej skórką pomarańczową, ale spotkałam się
zadanie-gotowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne
Marta GotujeJajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem to ciekawa alternatywa dla nadziewanych jajek . Przepis ten jest moją propozycją nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że
Kuchnia BazyliiZapraszam na pyszne, ciekawe ciasto marchewkowe z niespodzianką. Jest bardzo smaczne, wilgotne, pięknie pachnie i smakowicie wygląda. W środku ma smaczne nadzienie z serka. Babka jest
Mała CukierenkaMazurek wielkanocny z masą kajmakowo-malinową Z podanych proporcji wychodzą 3 ciasta w kształcie jajka wielkanocnego Składniki – ciasto: Mąka – 250g Masło – 150g Cukier puder – 80g
Kuchnia Bon AppetitŚwięta nieodłącznie kojarzą się z domowymi wędlinami. Nie żadnymi kupnymi, wybejcowanymi smakiem i zapachem wędzonki, tylko prawdziwym domowo uwędzonym mięskiem, które można jeść i jeść. Minusem
Z Majeczką w kuchniBabka Wielkanocna wcale nie musi być nudna. Za pomocą dodania zaledwie kilku składników może stać się ciastem wyjątkowym i zaskakującym w smaku. Połączenie dojrzałych bananów i
Pobite gary BarbaryCzym innym jest muffinka jak nie małą wersją babki Może moje muffiny cytrusowe z makiem nie są tak wymagające i czasochłonne jak prawdziwe babki wielkanocne jednak
sierotka maRysia w kuchniA u mnie kolejna babka ❤❤ Mocno cytrynowa z dodatkiem żurawiny. Dość ścisła, i lekko wilgotna. Dla mnie smakowo - bomba 😍 Ta babka to jedna z
Walijskie PichcenieMoja ulubiona cytrynowa babka, z cytrynowym lukrem. Pyszna! Wilgotna i lekko piaskowa :) Polecam dla miłośników cytrynowych wypieków. Składniki: - 100g masła - 2 jajka - 0,5 cytryny - 0
CookYourself