Na każdym świątecznem stole stoi babka wielkanocna. Czy to pisakowa czy drożdżowa zazwyczaj jest na słodko. Ja dzisiaj proponuję wersję wytrawną babki drożdżowej z dodatkiem aromatycznego
Bon appetit mon amieKoulourakia wypieka się w Grecji już w Wielki Czwartek. Tradycyjne wersje zawierają amoniak, który u mnie nie występuje. Aromatyzowane są najczęściej skórką pomarańczową, ale spotkałam się
zadanie-gotowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne
Marta GotujeJajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem to ciekawa alternatywa dla nadziewanych jajek . Przepis ten jest moją propozycją nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że
Kuchnia BazyliiZapraszam na pyszne, ciekawe ciasto marchewkowe z niespodzianką. Jest bardzo smaczne, wilgotne, pięknie pachnie i smakowicie wygląda. W środku ma smaczne nadzienie z serka. Babka jest
Mała CukierenkaMazurek wielkanocny z masą kajmakowo-malinową Z podanych proporcji wychodzą 3 ciasta w kształcie jajka wielkanocnego Składniki – ciasto: Mąka – 250g Masło – 150g Cukier puder – 80g
Kuchnia Bon AppetitŚwięta nieodłącznie kojarzą się z domowymi wędlinami. Nie żadnymi kupnymi, wybejcowanymi smakiem i zapachem wędzonki, tylko prawdziwym domowo uwędzonym mięskiem, które można jeść i jeść. Minusem
Z Majeczką w kuchniBabka Wielkanocna wcale nie musi być nudna. Za pomocą dodania zaledwie kilku składników może stać się ciastem wyjątkowym i zaskakującym w smaku. Połączenie dojrzałych bananów i
Pobite gary BarbaryCzym innym jest muffinka jak nie małą wersją babki Może moje muffiny cytrusowe z makiem nie są tak wymagające i czasochłonne jak prawdziwe babki wielkanocne jednak
sierotka maRysia w kuchniA u mnie kolejna babka ❤❤ Mocno cytrynowa z dodatkiem żurawiny. Dość ścisła, i lekko wilgotna. Dla mnie smakowo - bomba 😍 Ta babka to jedna z
Walijskie PichcenieMoja ulubiona cytrynowa babka, z cytrynowym lukrem. Pyszna! Wilgotna i lekko piaskowa :) Polecam dla miłośników cytrynowych wypieków. Składniki: - 100g masła - 2 jajka - 0,5 cytryny - 0
CookYourselfSKŁADNIKI: ( 4 porcje ) 1 porcja = ok 360 kcal 4 szt. surowej białej kiełbasy ząbek czosnku 2 cebule 5
Atlas SmakówSerniki wszelakie uwielbiamy a takiego sernika - tofurnika nigdy nie piekłam. Szkoda bo jest to mega ciasto i polecam każdemu. Kremowy środek i strzelające pod zębem pestki
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 5 jajek 1/2 awokado 1 łyżka serka kanapkowego śmietankowego 1 łyżka chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Żółtka
czarrna od kuchniMazurek w kratkę, to idealne ciasto do przygotowania nawet na ostatnią chwilę przed świętami. Jest bardzo proste do przygotowania - a bardzo efektowne. Wystarczy jednego dnia zagnieść
Świat Ciasta