Przepis autorski (mój). Zgodnie z tradycją każda rzecz, którą wkładamy do koszyczka ze święconką ma swój symbol. Żadna nie jest przypadkowa... Nie będę Wam opisywała
Di gotujeBardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni. Składniki: 100g
Obiad gotowyLekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie Wykonanie Ugotuj i ostudź jajka. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki. Na talerz wysyp umytą i
Eat me! Fit me!Jajka i bardzo aromatyczny sos miętowo-czosnkowy na bazie lekkiego jogurtu to kolejna propozycja na bardzo świeżą, lekką przystawkę na wielkanocny stół. Całość uzupełniają oczywiście kiełki
Eat me! Fit me!Kiedy zobaczyłam to ciasto od razu mi się spodobało i po raz pierwszy zrobiłam je na ubiegłoroczne Święta Wielkanocne. O takim pięknym zielonym kolorze,bardzo orzeźwiające
Kolorowa kuchnia ElkiNie jestem weganką. Nie jestem też wegetarianką. Jestem statystycznym mięsożercą. Zafascynowałam się jednak kuchnią wegańską i staram się rodzinie udowodnić, że wegańskie nie znaczy
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieUwielbiamy babki drożdżowe. Przede wszystkim dlatego, że można je robić bez dodatku mleka czy białek jaja. Ta babka właśnie taka jest - idealna dla alergików, bez mleka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieProsta, szybka i bardzo mięciutka babka. Rozpływająca się w ustach, lekko wilgotna. Z dodatkiem majonezu, który nie ma wpływu na smak, ale ma wpływ na
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePyszna domowa wędlinka z indyka na kanapki. Mięsną masę wzbogaciłam słodko-kwaśną żurawiną, która fajnie smakowo skomponowała się z majerankiem. Prosta w przygotowaniu, dobra na codzienne
Monia miesza i gotujeBabki, babeczki mam dla Was świetną babę ;) Szybciutko się z nią uporaliśmy , bo wyglądała mega apetycznie i pachniała , ach jak ona pachniała :) Sama poezja :) Poczujcie się
Różne smaki w kuchniDalszy ciąg przepisów na babki :) . Tym razem czas na babkę drożdżową. Ciasto drożdżowe przeważnie pięknie wyrasta i według mnie jest łatwiejsze do pracy i w pieczeniu
Różne smaki w kuchniDo przygotowywania i jedzenia serników nie trzeba mnie namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto
Różne smaki w kuchniDo przygotowywania i jedzenia serników nie trzeba mnie namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto
Różne smaki w kuchni