Szynka w kropki. Polecam zaskoczymy gości podając taką szyneczkę na świątecznym stole. Można ją jeść na ciepło i zimno. 2 kg mięsa od szynki 100 g
wesoła kuchniaPrzepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking". Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki
R'n'G KitchenŚwięta Wielkiej Nocy są wyjątkowe. Co rok przygotowujemy się do nich duchowo, ale również zastanawiamy co przygotować na świąteczny stół, aby było smacznie, a może też
Kolorowy PrzepisownikPyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny
Monia miesza i gotujeMięsne pasztety jeszcze mi nie wychodzą jak trzeba więc polecam te bezmięsne. Pasztet z pieczarek za to wychodzi mi idealnie. Jest bardzo smaczny i sycący
Monia miesza i gotujeDziś mam dla Was pomysł na pyszne jajeczka które nie jednemu posmakują podczas Świąt! To co? Zapraszam! Składniki; 6 jajek 3 połówki suszonej brzoskwini Skworcu 3
Radość kipiąca uśmiechem.Sklepowe półki uginają się od gotowych babeczek które udekorują nasz koszyczek ze święconką. Ale przecież możemy je upiec w domu, kilka chwil a satysfakcja utrzymuje
Radość kipiąca uśmiechem.Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo
Pyry na GazZe świątecznymi zupami wielkanocnymi najbardziej kojarzę żurek albo zupę chrzanową. Podaje się je zamiennie w zależności od regionu. Przepis na szybki żurek znajdziecie tu , a poniżej
Bon appetit mon amieZastanawiacie się jeszcze co podac na swiąteczny obiad? Filet czy udka z kurczaka mogą sie wydawać mało odpowiednie, zbyt pospolite na tą okazję, ale w
Bon appetit mon amieWianuszki i zajączki drożdżowe na pewno będą pięknie się prezentować podczas wielkanocnego śniadania. Uroczo wyglądają, a ich przygotowanie sprawia ogromną frajdą. Ciasto jest bardzo plastyczne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SKŁADNIKI Sa ł atka 300 g różyczek brokuła 300 g szparagów 3 gałązki selera naciowego szczypiorek 5 jaj ugotowanych na twardo Salsa szpinakowa
La grande e la piccola cuocaSKŁADNIKI Kruche ciasto 180 g m ą ki pszennej 70 g masła 70 g cukru 2 ż ó ł tka 1 łyżka
La grande e la piccola cuoca