Od dawna miałam ochotę na takie jajka. A skoro święta niedługo postanowiłam je przyrządzić. Wyglądają bardzo efektownie, zwłaszcza po przekrojeniu, a nie wymagają zbyt wiele pracy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBabka - jedno z najbardziej charakterystycznych ciast wielkanocnych obok mazurka i sernika. Jednak mimo wszystko uniwersalna - chętnie jemy ją właściwie cały rok! Dziś przygotowałam Wam moje "babkowe
Mania WypiekaniaLubicie ciasto czekoladowe? Ja uwielbiam, mogłabym jeść kilogramami. Powstrzymuje mnie tylko jedna rzecz… jego kaloryczność. Z pomocą rozwiązania tego problemu przyszła mi gazeta GoodFood. Nieco podpatrzyłam
Kolizje SmakówLubicie sałatki? To dziś zapraszam na szybką sałatkę z łososiem wędzonym, jajkiem na twardo oraz czerwoną papryką i selerem naciowym, który nadaje sałatce
magiczna kuchnia KasiSzynka w kropki. Polecam zaskoczymy gości podając taką szyneczkę na świątecznym stole. Można ją jeść na ciepło i zimno. 2 kg mięsa od szynki 100 g
wesoła kuchniaPrzepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking". Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki
R'n'G KitchenŚwięta Wielkiej Nocy są wyjątkowe. Co rok przygotowujemy się do nich duchowo, ale również zastanawiamy co przygotować na świąteczny stół, aby było smacznie, a może też
Kolorowy PrzepisownikPyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny
Monia miesza i gotujeMięsne pasztety jeszcze mi nie wychodzą jak trzeba więc polecam te bezmięsne. Pasztet z pieczarek za to wychodzi mi idealnie. Jest bardzo smaczny i sycący
Monia miesza i gotujeDziś mam dla Was pomysł na pyszne jajeczka które nie jednemu posmakują podczas Świąt! To co? Zapraszam! Składniki; 6 jajek 3 połówki suszonej brzoskwini Skworcu 3
Radość kipiąca uśmiechem.Sklepowe półki uginają się od gotowych babeczek które udekorują nasz koszyczek ze święconką. Ale przecież możemy je upiec w domu, kilka chwil a satysfakcja utrzymuje
Radość kipiąca uśmiechem.Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo
Pyry na GazZe świątecznymi zupami wielkanocnymi najbardziej kojarzę żurek albo zupę chrzanową. Podaje się je zamiennie w zależności od regionu. Przepis na szybki żurek znajdziecie tu , a poniżej
Bon appetit mon amieZastanawiacie się jeszcze co podac na swiąteczny obiad? Filet czy udka z kurczaka mogą sie wydawać mało odpowiednie, zbyt pospolite na tą okazję, ale w
Bon appetit mon amie