Składniki 300g wątróbki drobiowej 800-900 g kurczaka 300 g mięsa wieprzowego Ok. 400g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 2-3 Liście laurowe, 1-2 marchewki
w mojej kuchniA Ty, ile razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie ? Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać
NiePieprz.plKiedyś kruche babeczki piekłam bardzo często i napełniałam je przeróżnymi nadzieniami. Te zostały upieczone kilka lat temu na Święta Wielkanocne i nawet doczekały się publikacji w
Kolorowa kuchnia ElkiPulpeciki rybne to danie lubiane nie tylko przez dzieci, ale i dorosłych. Znakomicie sprawdzają się zarówno na co dzień, jak i od święta. Przygotowuję je w
Ola la LCHFWarstwowa sałatka brokułowa Bardzo smaczna i kolorowa sałatka z sosem czosnkowym. Ciekawy, szybki i niezawodny pomysł na kolację lub na przyjęcie. Polecam! Składniki: 1
Blog z ApetytemPIECZONY PASZTET DOMOWY Z KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny. Jednego jestem pewna. Tak kremowego i aromatycznego pasztetu jeszcze nie jadłam! Szkoda, że internet nie przenosi
Moja Książka KucharskaLekkie sałatki z wykorzystaniem świeżych warzyw to bardzo fajna alternatywa do cieżkich majonezowych sałatek z gotowanych warzyw korzennych. Połączenie kapusty pekińskiej, śledzia i chrzanu może się
Życie zaczyna się w kuchniSmakowicie wspominam drożdżowy wieniec z białą kiełbasą ( przepis tutaj ) i postanowiłam przygotować coś podobnego - tzn. również kiełbasę w cieście. Wymarzyła mi się konfitura z czerwonej cebuli
Gotowanie i blogowaniePyszne ciasto inspirowane pieczonym Kilimandżaro. Jego widok onieśmiela, a wraz z kubkiem gorącej herbaty tworzy świetny klimat spotkania towarzyskiego! Uwielbiasz kubeczki tak jak ja? Podpowiem
MamaOskarkaZnakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny
Ola la LCHFPrzepis mojej mamy, babka mi wyszła puszysta i bardzo smaczna. Składniki: Mąka ziemniaczana 15 dag Mąka pszenna 10 dag Jajka 5 szt. Cukier puder 20 dag
Tradycyjna KuchniaBiała kiełbasa najczęściej kojarzy nam się z żurkiem lub klasycznie parzona z cebulką a ja postanowiłam przełamać rutynę. Przygotowałam kruchą tarte z masą chrzanową oraz parzoną
Życie zaczyna się w kuchniBabka z serkiem śmietankowym homogenizowanym według przepisu, sięgającego czasów PRLu. 150 g miękkiego masła, 200 g cukru (cukier kryształ, nie puder), 3 jajka, skórka otarta z
królestwo garówŚwiat opanowała moda na dania w kolorze czerni. Nasze mamy czy babcie zawsze nam powtarzały, że człowiek je oczami. Od najmłodszych lat uczymy się nie tylko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto w pięknym, wiosennym kolorze, a to wszystko za sprawą szpinaku. Upieczone w formie wieńca i przełożone kremem pomarańczowym, cieszy nie tylko podniebienie, ale ciekawie się
https:KKuchniaMniam