Była malinowa, była jagodowa, teraz pora na ,,gruszkową chmurkę’’. Coś pysznego dla miłośników bez i gruszek! Ciasto wbrew pozorom jest bardzo łatwe w wykonaniu. Gwarantuję Wam
Podróż w kulinariaSkładniki : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku mielonego krem budyniowy: 1 duży budyń śmietankowy bez cukru
kgwjanczewoJak powstał: zupa krem z pieczarek? – Ostatnio piekłam sporo pasztetów pod zamówienia koleżanek i zostało mi sporo, ale to sporo wywaru. Wywar bardzo aromatyczny, bo
Magiczny GarnekW wielu domach obowiązuje tradycja, że na Boże Narodzenie musi być świąteczny tort. Myślę, że leśny mech z niespodzianką świetnie by
Kolorowy PrzepisownikSałatka Król Imprezy to rzeczywiście “hit domówek”. Warstwowa sałatka z mięsem mielonym i nachosami efektownie wygląda i smakuje naprawdę dobrze. Jest bardzo syta i
Pieguskowa KuchniaPrzepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku Składniki ( 4 porcje) 1,5 litra bulionu warzywnego 400 g wędzonych żeberek lub wędzonych kości wieprzowych 500 g surowej białej kiełbasy
Oka w rosole czyli KaFka gotujeProsty przepis na szybki lukier do ciasta, czy babki. Jest to mała porcja lukru. Składniki: 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka i 2 łyżki
Rusty ForkKochani, mam dla Was przepis na szybką i prostą babkę Wielkanocną, która będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole. Receptura „szybkiej babki” jest
Rusty ForkJagielnik, ciasto z kaszy jaglanej to słodka propozycja dla fitmaniaków. Cudownie prezentuje się na stole w towarzystwie kwaskowatych malin. Jagielnik jest idealny do kawy, może być
Rusty ForkŚwięta, Święta i po Świętach… mimo to u mnie w kuchni słodkich wypieków ciąg dalszy, ale tym razem w lżejszej, zdrowszej i zdecydowanie mniej tradycyjnej
Fitsweet.mePuszysty, delikatny, słodki sernik na pełnoziarnistym kakaowym spodzie. Bez dodatku cukru (ja używałam ksylitolu). Zamiast okrągłej blaszki możemy użyć dużej prostokątnej, jednak sernik będzie
CzarnawisienkaSałatki warstwowe, to trzeba przyznać, cieszą się dużym powodzeniem na przyjęciach. Głównie dlatego, że dobrze skomponowane nie tylko smakują, ale też
Kolorowy PrzepisownikBardzo dobre danie, lubię czuć smak szparag. Najlepiej jak są świeże, ale czasami trudno je dostać. Tym razem też użyłam ze słoiczka. Piersi kurze pokroić w
Kuchnia PokoleńŚwięta, Święta i po Świętach… mimo to u mnie w kuchni słodkich wypieków ciąg dalszy, ale tym razem w lżejszej, zdrowszej i zdecydowanie mniej tradycyjnej
Fitsweet.me