Schab po warszawsku – nowoczesna wersja

Schab po warszawsku – nowoczesna wersja

Schab po warszawsku – nowoczesna wersja

Przepis na : śniadanie

Po warsztatach z Dominikiem Moskalenko o prostych przepisach wiekanocnych moim ulubionym prostym patentem z Sokołowa pozostaje nadziewany schab – taki jak w przepisie na schab nadziewany tuńczykiem. A pamiętacie przepis na schab po warszawsku z jajkami i chrzanem? W klasycznych przepisach schab byłby jeszcze zalany galaretą, która potem wszyscy zeskrobują z dania. A przecież można prościej, smaczniej i z pominięciem niepotrzebnych a czasochłonnych etapów. Jak więc sprawić, żeby takie prostsze dania były efek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.