któremu w pracy towarzyszy pies Bazyl. Przedszkolaki pod czujnym okiem swoich opiekunów w przedszkolu spędzają czas radośnie na zabawie i nauce. Czeka je pasowanie na przedszkolaka, zabawa w Halloween, Święto Niepodległości, przygotowania do Bożego Narodzenia czy m.in. Dzień Babci i Dziadka. Nie tylko dla przedszkolnych debiutantów Rok w przedszkolu to nie tylko zapoznanie dziecka z tym, co czeka
Krzywa ProstaWitam Kochani tego mroźnego, zimowego wieczora. Zima w pełni, karnawał w pełni więc dziś coś pysznego, prostego, ślicznego i karnawałowego. W najbliższy czwartek będziemy obchodzić święto słodkości, czyli tłusty czwartek, a czymże byłby tłusty czwartek bez pączków, faworków, czy innych łakoci. Dziś chcę Wam pokazać mój przepis na pyszne róże karnawałowe. Z tego samego ciasta można też przygotować faworki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCebulowy schab z sosem pietruszkowym Cebulowy schab pasuje doskonale do wszelakich uroczystych posiłków , a niedzielny obiad , to zawsze rodzinne święto . Wszyscy zazwyczaj są w domu , czego w tygodniu nie uświadczysz , no i wreszcie można o tej samej porze zasiąść do stołu , pogawędzić i zjeść coś pysznego . Lubię ten niedzielny rytuał , szkoda ,że w tygodniu tak się nie da i zazwyczaj
Ogrodnik w podróżykopytami totalnie mnie oczarowały. Jeśli szukacie oryginalnego i jedynego w swoim rodzaju pomysłu na prezent lub chcecie odbyć kurs rzeźbienia w glinie, to koniecznie odwiedźcie pracownię NADO na pl. Świętego Macieja. W oko wpadły mi również skórzane etui marki HUGBAG . Dwójka założycieli — Radek i Radek, pokazują, że niemal zapomniany zawód kaletnictwa ma świetlaną przyszłość. Cudowne w dotyku, pięknie wykonane
Food Squareczerwca 2016 r. w Rancho Taurus w Pilznie odbyło się Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna , w którym miałam okazje brać udział. Od kilku lat jest organizowane przez Firmę TAURUS. Patronat honorowy nad imprezą sprawował Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałek Województwa Podkarpackiego, Starosta Powiatu Tarnowskiego oraz Starosta Powiatu Dębickiego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjakąkolwiek pracę w dowolnej restauracji, ważne, żeby dali świadectwo pracy na ładnym papierze (wzór i papier możemy mieć przygotowane w podręcznym bagażu). Po kilku takich wyprawach na Wyspy Świętego Tomasza i Książęcą, Saint Kitts i Nevis oraz inne Wyspy Bergamuty wracamy syci wrażeń oraz chwały w strony rodzinne. Teraz już jesteśmy gotowi do otwarcia lokalu. Środki mają być skromne
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawłaścicieli restauracji, która mieści się w pomieszczeniach dawnej stacji. Tam czekała na nas kawa, herbata oraz Marcinek. Marcinek Hajnowski to ciasto wywodzące się z Pałacu Carskiego, pieczone było na świętego Marcina. W lipcu tego roku zostało ono wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Kolejny punkt programu to wizyta w Restauracji Stoczek w Białowieży, mieszczącej się w kamienicy z 1926 roku
królestwo garówsierpnia, a więc w ostatnią niedzielę wakacji, odbyła się uroczystość Chrztu Świętego naszej Wiktorii. Z tej okazji do pudełek z ciastem dla gości miały trafić m.in te babeczki. Specjalnie wcześniej "trenowałam", by przepis dobrze dopracować, a koniec końców... z dziećmi nie zdążyłam upiec :) ale zdążyłam z sernikiem i ciastem kawowo-wiśniowo-advokatowym (przepisy niebawem i ciekawe czy gościom smakowały
Kolorowy Przepisownikwiecie, że rydze są przysmakiem nie tylko w Polsce ale też w Hiszpanii? W Katalonii są wręcz przysmakiem regionalnym, który ma swoje własne święto. Jesienią rydze dalej można kupić tam w prawie każdym warzywniaku tak tanio jak i inne warzywa. Ten sposób ich przygotowania wydobywa z nich pełnię smaku i aromatu. Dlatego właśnie będzie mało dodatków
Milion SmakówDzisiaj wyjątkowe święto, Światowy Dzień Blogera , ale także ostatni dzień wakacji. Z tej okazji przygotowałam przepyszny, bezalkoholowy koktajl na bazie mleczka kokosowego, z ananasem, popularnie zwany piña colada. Wierzch posypałam nasionami chia i wiórkami kokosowymi, idealne zakończenie wakacji, doskonała propozycja na świętowanie Dnia Blogera, taki dzień zdarza się tylko raz w roku! Cudownie! ŚwiętuJEMY! W głośnikach Ace of Base
Moja smaczna kuchniatłuszczem.Zapiekać ok.5 min.w temp.220st.( ja nagrzalam w 180 st.i nastawiłam termoobieg ) Pieczemy , aż się naleśniki zezłocą .... U Żydów te naleśniki podaje się zawsze w dwudniowe Święto Tygodni,czyli Szawuot.Przypada ono na przełomie maja i czerwca
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkihalski41,bo są takie dni,że nie wierzę w siebie,dziś jest taki,i robi mi się przykro,ale jutro też jest dzień,i może i dla mnie za święci słońce.Pozdrawiam:-) napisał: anielka123buziolek 2014/10/08 00:33:25 super że wróciłaś, może trochę wiary w siebie zabrakło i odpowiedniego mentora który powiedziałby co i jak trzeba zrobić napisał: olszak.radek 2014/10/19
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijuż zapewne wiecie 13 sierpnia odbyło się Święto Toruńskiego Piernika 2016. Zostałam zaproszona wraz z kilkoma blogerami z całej Polski, by wziąć udział w tym wydarzeniu. Przyznaję bez bicia, że nie mogłam się doczekać, gdyż miała to być moja pierwsza wizyta w Toruniu, a do tego wiedziałam ile fantastycznych atrakcji mnie czeka na miejscu! Popędziłam jak na skrzydłach! W Toruniu
Ostra na Słodko