Krem z burakow

Krem z burakow

Krem z burakow

Swieta coraz blizej.Na stoliku obok kanapy zapisana olowkiem karteczka z lista spraw do zalatwienia. Wiele pozycji jeszcze nie zrealizowanych.Do kupienia ostatnie prezenty. W tym roku pomyslalam o nich duzo wczesniej i dzis ta jedna sprawa juz mnie nie stresuje.Wigilijne menu w powijakach. Sa takie dania, bez ktorych w mojej rodzinie nie ma Wigilii, nie ma Swiat i one maja swoje stale miejsce, ale co jeszcze przygotrowac? Moze cos nowego? A moze dobrze znane potrawy w nowej odslonie?Robiac zakupy wpadly mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 20 grudnia 2011 18:29:13

Zupa wygląda pysznie!:))

Aleksandra Rybinska, 20 grudnia 2011 23:37:05

Wygląda bardzo smacznie :)

Karolka, 12 stycznia 2012 13:46:47

dzieki :-)

gruszka z fartuszka, 15 stycznia 2012 17:06:25

mmmm :) wygląda smakowicie :) ale do podsmażania rzeczy lepiej nadaje się olej rzepakowy niż oliwa - lepiej znosi zmiany temperatur i nie zmienia smaku :) oliwa jest lepsza na zimno

Karolka, 16 stycznia 2012 16:20:56

Gruszko z fartuszka wiem, ze do smazenia najlepszy jest olej rzepakowy. Niestety mam kilka zlych przyzwyczajen, z ktorymi walcze i widzisz nawet odruchowo podaje tak na blogu.Moze to powinno byc moje postanowienie na Nowy Rok, by pozbyc sie reszty tych zlych nawykow.pozdrawiam

Anonymous, 29 lipca 2013 17:22:36

widziałam już ten przepis na innym znanym portalu. Uczciwiej byłoby dodać miejsce inspiracji... przepis fajny

Karolka, 30 lipca 2013 00:02:50

Anonimowy Gosciu dziekuje za wpis. Zastanawiam sie teraz czy autor/ka innego bloga umiescila zrodlo inspiracji? Jesli zamieszczam przepis w 100% oparty na innej publikacji zawsze podaje zrodlo. Gdy wprowadzam swoje zmiany nie zawsze podaje zrodlo inspiracji. Tak bylo i tym razem. Z czystym sumieniem moge jednak napisac, ze nie sciagnelam tego przepisu z innego bloga, inspiracja dla mnie byl o ile dpbrze pamietam miesiecznik Kuchnia.Milego wieczoru, pozdrawiam