kruche ciasto - 11018 przepisów (strona:400/735)

JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 386

mamy wyczekany weekend! A jak weekend – to i pora na najlepsze na świecie słodkości! Dziś mam dla Was przepis na jedno ze swoich ulubionych ciasto z borówkami i malinami. Kruche herbatniki pokryte lekko kwaskową jagodą masą i świetnie komponującą się z nią słodką masą budyniową wręcz rozpływają się w ustach. Lekka pianka dodaje im iście królewskiego charakteru i sprawia

Ostra na Słodko
Dodatki poprawiające jakość bezglutenowych wypieków 151

stosunku do wagi – np. takie bułki są o wiele lżejsze niż wypiekane tradycyjnie. Mąki naturalnie bezglutenowe nie zawierają odpowiedniej ilości białka o podobnych właściwościach. Dlatego bezglutenowe ciasta czy pieczywo są bardziej kruche i szybciej wysychają. Przygotowanie bezglutenowych wypieków wymaga zwykle stosowania mieszanek rożnych rodzajów bezglutenowych mąk.  Jednak nawet w przypadku zastosowania wieloskładnikowej mieszanki, zwykle konieczny jest dodatek  zastępujących

głodny alergik
Tarta cebulowa 144

Przeszukałam internet w znalezieniu odpowiedniego dla mnie przepisu na tarte cebulową. Kilka znalazłam ale podczas przygotowania i tak większość zrobiłam po swojemu. Ciasto wyszło bardzo cienkie i kruche, a farsz słodkawy z wyczuwalną ostrością cebuli. Podsumowując wyszło ładnie, smacznie, a samo danie wraz z pieczeniem zajmuje około 1 godziny. Idealne z kieliszkiem białego wina. Na 1 tarte ( foremka średnicy 27cm

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
MARLENKA 104

Ciasto, które składa się z 6 kruchych miodowych spodów. Każdy jest przełożony masą z dodatkiem karmelu. Orzechy i pokruszony blat na wierzchu ciasta nadają mu oryginalny wygląd. Jeśli lubicie ciasta miodowe, toffi i orzechy to ten przepis jest właśnie dla was! Spody miodowe 125g masła lub margaryny 2½ -3  szklanki mąki pszennej + do podsypania 4 łyżki miodu ¾ szklanki cukru

Słodki Zakątek
Ciastka Łabędzie – Amoniaczki 234

ciastka amoniaczki, tylko że je uformowałam na kształt łabędzi. Jeżeli nie lubimy zapachu amoniaku lub nie mamy akurat amoniaku pod ręką to możemy przygotować inne ciasto na ciastka na przykład pół kruche i uformować na kształt łabędzi. Jedynym warunkiem zrobienia ciastek na kształt łabędzi jest to aby ciasto dało się łatwo rozwałkować. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około

Uwaga Babcia Gotuje
Kruche ciasteczka z dżemem 251

się co rozpisywać, jest niedziela i ciasteczka do szkoły muszą być. Dzisiejsze są kruche, maślane i pyszne, jak tylko wyłączyłam kamerę (nagrałam film instruktażowy), to ledwo dotrwały do zdjęć, ja sama wciągnęłam 3 Składniki na 25 sztuk: 300 g mąki pszennej, z czego 100 może to być mąka pełnoziarnista 2 opakowania po 40 g budyniu waniliowego lub 80 g mąki(...)olejem. Połącz suche składniki z mokrymi i zagnieć ciasto. Uformuj kilki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszcz dłonią, w każdym zrób dziurkę kciukiem i umieść w niej łyżeczkę dżemu. Piecz w temperaturze 180 C przez maksymalnie 15 minut. Po całkowitym wystygnięciu twardnieją na tyle, że spokojnie przetrwają w śniadaniówce.   Artykuł Kruche ciasteczka z dżemem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Tarta z owocami leśnymi, cytrynowym mascarpone i bezikami. 148

Jedno z najlepszych ciast, jakie miałam okazję przygotować. Spód jest idealnie kruchy i intensywnie kakaowy, wspaniale komponuje się z cytrynowo- śmietankowym kremem. Całość doskonale zwieńczają kwaśne owoce leśne i słodkie beziki. Tego po prostu trzeba spróbować! SKŁADNIKI: kruchy spód 100 g masła 1/3 szklanka brązowego cukur 2/3 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao szczypta soli 1 jajko krem(...)ubić na sztywno. Wmiksować do niej serek mascarpone. Dodać sok cytryny i cukier puder.  4. Krem równomiernie rozprowadzić na wystudzonym kruchym spodzie. 5. Na wierzchu ułożyć owoce, oraz miętę. Pokruszyć beziki i obsypać nimi tartę. Dodatkowo ciasto można przyozdobić również wzorkami z zastygniętej mlecznej czekolady, która świetnie komponuje się z kremem i owocami. W tym celu należy roztopić czekoladę

DefinicjaSmaku
Tarta z kremem tiramisu i malinami 908

Kruchy, maślany spód, bezpośrednio na mim maliny a wszystko pokryte grubą warstwą puszystego kremu tiramisu, delikatnie oprószonego kakao. Prawdziwa poezja smaku :) Ważne jest tylko, żeby przy realizacji tego przepisu dokładnie trzymać się wskazówek, dotyczących wykonania kremu - a sukces będzie gwarantowany. Ze względu na zawartość likieru, jest to deser dla dorosłych, ale oczywiście, jeżeli chcemy uraczyć min dzieci, wystarczy pominąć(...)zaczną łączyć się w większe kawałki. Połączyć je w kulę (w razie potrzeby oprószyć dłonie w mące), rozpłaszczyć ją i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim spód oraz boki formy 24 cm posmarowanej masłem. Należy zwrócić uwagę, żeby spód w żadnym miejscu nie był zbyt gruby, ponieważ po upieczeniu będzie

Świat Ciasta
Ciasto banoffee (lekko odchudzony przepis) 166

naczynia blendera, dodajemy część wody po daktylach. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. Jeśli wyjdzie za gęsta, dodajemy więcej wody z moczenia. 4. Z lodówki wyjmujemy przygotowany spód ciasta. Jeśli ciastka nadal są kruche, można odrobinę skropić je wodą z daktyli. Następnie na wierzchu rozsmarowujemy masę daktylową, a na tym gęsto układamy pokrojone w grube plasterki banany. 5. Śmietanę ubijamy

two broke sisters
Maślane ciasteczka w czekoladzie. 123

sprzyja, więc siedzę w kuchni i wymyślam ;) Dziś zapraszam na maślane, kruche herbatniki polane czekoladą. Naprawdę pyszne! Można je przechowywać ponad tydzień w szczelnej, metalowej puszce. Warto je upiec, by mieć czym poczęstować Mikołaja ;) Polecam!!! Składniki na maślane ciasteczka w czekoladzie : wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej CIASTO: 250 g masła 1 jajko 3 łyżki przesianego cukru pudru szczypta(...)powtarzamy tę czynność aż czekolada się rozpuści. W jeszcze ciepłej czekoladzie maczamy spody ciastek, studzimy, aż czekolada się zetnie. Gotowe ;)      Z tego samego ciasta możemy również przygotować pyszne  kruche poduszeczki z makiem

Rozpustne gotowanie
CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM 139

Marchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM 314

Marchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bezglutenowe pierogi z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką 141

trzymać zawinięte w folię i wałkować bardzo małymi partiami, takimi na 2 pierogi, szybko zaklejać, nie można też rozwałkowywać go zbyt cienko, ani rozciągać, bo jest zbyt kruche. Może jeszcze wymyślę lepsze ciasto, na razie jest jakie jest, ważne, że się dało ugotować i zamrozić na Wigilię, to już duży sukces, bo jednego razu całkiem mi popękały i się rozwaliły

Quinoa Raz!
Sernik papieski ze słonecznikiem 880

Sernik papieski ze słonecznikiem – czyli coś dla osób lubiących słodkie ciasta. To tradycyjny sernik na kruchym spodzie polany masą krówkową i posypany podprażonym słonecznikiem. A dla tych, który lubią słodko słone połączenia polecam użyć solonego słonecznika – jest super! Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 24 kawałki (forma

KuchniaWeDwoje.pl
KREMÓWKA 183

kremówka jest pyszna i zawsze się udaje, ale musimy się trzymać pewnych zasad. Ciasta typu półfrancuskiego lubią długie chłodzenie, minimum 12 godzin. Wychodzi wtedy idealnie kruche oraz charakterystycznie się rozwarstwia, jak typowe ciasto francuskie. Także kochani dzień wcześniej robimy ciasto, chłodzimy i dopiero następnego dnia pieczemy i przekładamy. Pracy nie wiele, ale efekt naprawdę wspaniały. Rodzinka, a zwłaszcza dzieciaki będą

Pani na deser
Szybka pizza 3 sery 99

kostkę 3 rodzaje sera. Całość wkładamy do piekarnika na 15-20 min. Tak by ciasto francuskie nam się ładnie przyrumieniło, wówczas będziemy mieć pewność że będzie kruche a nie ciapą od spodu. Gotowe ciasto polewamy np oliwą smakową lub też naszymi ulubionymi sosami

Piekielna Kuchnia Pati
Ciasto Aniołek 461

jakie udało mi się upiec, gdy zaczynałam się uczyć pieczenia. Przepis widnieje w moim starym, rozpadającym się zeszycie, często do niego wracam, bo ciasto jest bardzo proste i przyjemne do wykonania. Ponadto niesamowity jest efekt. Kruche placki pod wpływem masy budyniowej zamieniają się w delikatną i rozpływającą się w ustach całość. Myślę, że swym bielutkim kolorem idealnie wpasuje się(...)szklanka gęstej śmietany 18%  3 jajka szklanka cukru 2 cukry waniliowe 250g margaryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: wiórki kokosowe Kruche blaty:  Składniki na kruche blaty mieszamy razem i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 4 części. Każdą z nich rozwałkowujemy, układamy w blasze na papierze do pieczenia  i pieczemy około 13-15 minut w 180 stopniach. Trzeba

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania