kruche ciasto - 11018 przepisów (strona:395/735)

Sernik królewski na ciemnym cieście 291

Sernik królewski to klasyka, która często pojawia się u mnie na świątecznym stole. Jakoś nie wyobrażam sobie Świat Wielkiej Nocy bez sernika. Pychotka Składniki: Ciasto: 0

Cukiernia Pychotki
Gołąbki inaczej, czyli łosoś pieczony w filo 111

Świetny przepis na prosty i efektowny obiad. Ciasto filo pozostaje idealnie kruche i cudownie pachnie. W środku zaś rozpływający się w ustach łosoś, który idealnie komponuje się z serkiem Philadelphia oraz szpinakiem i kolendrą. Czas przygotowywania:  20 minut Czas pieczenia: 50 minut Ilość gołąbków

AniaGotuje.pl
Ciasteczka z rabarbarem 104

smaku, połączenie kokosa z rabarbarem jest strzałem w dziesiątkę. Ciasteczka rozpływają się się w ustach, więc jeżeli została Wam gdzieś w zakamarku odrobina rabarbaru zachęcam do wypieku:) Kruche ciasteczka z rabarbarem Ciasto 400 g mąki 200 g masła 4 żółtka 100 g cukru szczypta soli Nadzienie rabarbar 100 g wiórków kokosowych 1 jajko (użyłam dodatkowo 2 białka) 50 g cukru

Pieguskowa Kuchnia
Jogurtowe ciasto z truskawkami 122

Jogurtowe wydanie kruszonkowego ciasta . Ciasto dobrze nadziane. Mocno owocowe. Jogurtowe. Nie za słodkie, nie za ciężkie. Idealne do popołudniowej lemoniady. Na upał i chłodny wieczór. Zapraszam

Kucharzyca
Chrustowe świderki z mąki kukurydzianej - bezglutenowe 153

Przeciąć na długości aby nie były za długie i zwijać świderki. Odkładać na deskę. Niestety z tego ciasta nie da się zrobić klasycznych faworkowych kształtów - ciasto jest zwyczajnie za kruche. Po zrobieniu wszystkich świderków rozgrzać tłuszcz - ja używam pół na pół smalcu i oleju rzepakowego. Świderki wrzucać na mocno gorący tłuszcz i smażyć do zrumienienia. Jeśli używacie niewielkiej ilości tłuszczu

Ze smakiem bez glutenu
Tarta na pełnoziarnistym spodzie ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi 203

Bardzo smaczna tarta, którą podałam na obiad. Ze względu na dużą ilość farszu i krótkie początkowe podpiekanie spodu, nie jest on kruchy, tylko delikatny jak ciasto do pizzy. SKŁADNIKI Na spód: 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej 130 g mąki pszennej tortowej duża szczypta soli 1 jajko 125 g zimnego masła Na nadzienie: 500 g zielonych szparagów 200 g pomidorków koktajlowych

Passions hobbies life
Fit tarta na bakaliowym spodzie, kremem z ricotty i masła orzechowego z kiwi 166

Czy istnieje słodycz, która nie jest grzechem? Oczywiście! Na www.mangopapaja.pl  mam dla Was wiele propozycji na fit słodkości, które nie zrujnują Waszej diety czy zdrowego

Mango Papaja
Chrust z piekarnika. Faworki pieczone 221

ciastka mają sporo kalorii. Jeśli też unikacie ich z powodu tłuszczu to mam dla Was dobrą wiadomość - mam przepis na faworki z piekarnika! Takie faworki są bardzo kruche , mimo braku spulchniacza ciasto ładnie rośnie podczas pieczenia i pojawiają się charakterystyczne bąbelki a unikamy smażenia w głębokim tłuszczu. Koniecznie musicie spróbować tych faworków i powiedzieć mi czy Wam smakują. Nie jestem

Smaczna Pyza
Walentynkowa tarta czekoladowa na ciasteczkowym spodzie z musem i kremem czekoladowym 137

Najlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette  z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej

Mango Papaja
Drożdżowe kapuśniaczki z pieczarkami 132

pojawi się czerwony barszczyk, a do barszczu jak wiadomo trzeba podać jakiś dodatek. U niektórych będzie to barszcz z uszkami. W moim domu do barszczu podaję  kruche paszteciki lub kapuśniaczki.  ciasto: 500 g mąki pszennej 1 szkl. ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 2 żółtka 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 50 g roztopionego masła farsz

Kolorowa kuchnia Elki
CIASTO "CHAŁWOWIEC" 137

masę kajmakową czekoladową. Całość posypać startą na tarce czekoladą i pokruszoną chałwą. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. UWAGA!  Podczas przekładania ciasta należy uważać, ponieważ ciasto jest łamliwe i kruche. Najlepiej podważyć sobie dwoma szerokimi łopatkami

Kuchnia Paulettes
Miodowy sernik 166

Sernik na świąteczną nutę, słodzony nie cukrem a prawdziwym miodem o wyraźnym zapachu prawdziwej wanilii, pieczony na kruchym ,  zmrożonym i startym cieście, wykwintności dodaje mu biała polewa i pokrojone trufle. Arystokracja wśród serników.  Mój ulubiony.  Idealny na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Tortownica 22 cm Ciasto: ½ szklanki mąki pszennej 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku

Wanilia i Kardamon