Tarta z morelami i migdałami nadziana miodem i kwaśną śmietaną

Tarta z morelami i migdałami nadziana miodem i kwaśną śmietaną

Tarta z morelami i migdałami nadziana miodem i kwaśną śmietaną

Krucha tarta z morelami i migdałami  nadziana kwaśną śmietaną z miodem to gratka dla fanów tych soczystych owoców. Z podanego przepisu zrobicie 5 sztuk mini tart o średnicy około 12 cm, lub jedną dużą  tartę – super rodzinnie, podzielną.   Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła w temp. pokojowej 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Nadzienie: 125 ml kwaśnej śmietany 18% 1 duże jajko kilka kropel aromatu migdałowego 2 łyżki miodu 1 łyżka mąki pszennej około 500-700 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rusty Fork

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.