Quiche (czyt. kisz), czyli rodzaj tarty, tradycyjnie składa się z kruchego słonego ciasta i mięsnego lub warzywnego nadzienia zalanego masą jajeczno-śmietanową. A że my preferujemy wersję czysto roślinną, to w niej znajdziecie sycące ziemniaki, smakowite grzyby i dużo brokuła. A wszystko jest zalane bazyliowo-oreganową masą z tofu. Brzmi smakowicie, prawda? Wprawdzie gdy pierwszy raz pomyślałam o zrobieniu quiche
Lamarida.plSkładniki: 3 szklanki mąki 5 żółtek 1 szklanka cukru 1 margaryna 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kg truskawek cukier puder 5 białek
Przepisy kulinarne babci AntoninyNajprostszy deser ever na weekend to owoce pod kruszonką tzw. crumble truskawkowe. Polecam teraz póki jeszcze sezon trwa :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSzarlotka to ciasto które uwielbiam, pewnie dla tego że w domu rodzinnym mama robiła ją bardzo często. A szarlotka w
magiczna kuchnia KasiTen sernik nie potrzebuje długiego wstępu. Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników. Pachnący, puszysty, wilgotny… po prosty wyśmienity! Sposób przygotowania może trochę dziwić, ale
PatiGotujeW piątek otrzymałam paczkę od firmy Tarka i miarka Otrzymałam od nich cudowny, fioletowy kubek . Jego pojemność to aż 600 ml! Idealny dla kawoholików lub wielbicieli
PatiGotujePolecam ten jabłecznik, jest bardzo dobry. Wykonanie masy z jabłek – jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na tarce o dużych oczkach. Wrzucić
Kuchnia PokoleńWracając od mamy dostałam trochę rabarbaru i tak zastanawiałam się, szukałam inspiracji w internecie i na blogu Eksperymentalnie znalazłam przepis na takie ciasto i
Motylkowa KuchniaSkładniki: 150 g mąki (pół na pół tortowa i krupczatka) 1 jajko 75 g margaryny 1/2 łyżeczki soli 1 pęczek zielonych szparagów 8-10 plasterków szynki
czarrna od kuchniWitajcie, dziś przychodzę do was z przepisem na pleśniaka, kruche przepyszne ciasto połączone z pianką z białek i dżemem z czarnej porzeczki. A do tego dość łatwo i szybko się je robi ! Także polecam zrobić i spróbować, a na pewno wszystkim zasmakuje ! Zapraszam poniżej na przepis :) Składniki: -3 szklanki mąki -5 jajek -250g masła lub margaryny -1 szklanka
Gotuj z MąkąPamiętacie to zjawisko z czasów sesji, kiedy trza było się uczyć, ale odwlekaliście ten moment jak najdłużej się dało. Bo oczywiście sprzątać wtedy trzeba było 🙂 Ja
gotować!Ilość: na 6 kokilek Czas przygotowania: 50 min + 60 min chłodzenie ciasta Co potrzebujemy: 6 kokilek, stolnicę/blat, wałek, piekarnik, mikser/blender. Składniki: Ciasto: – 200 g
PodwójnaporcjaSmaczny jabłecznik z cynamonową polewą na szybko. Składniki: 2 jajka 1 -1,5 kg jabłek 0,5 kostki dobrej margaryny / masła 2 łyżki śmietany 18% 2
W Moim Magicznym DomuDosłownie jedna tarta goni za drugą. Po dzisiaj razowa tarta ze szpinakiem na przywitanie wiosny. Zielone nadzienie szpinakowe symbolizuje budzącą się wiosnę, a małe gwiazdki po
dolcevitainmykitchenTarta smaczna i pożywna z wieprzowym mięsem mielonym, pomidorami i cebulą. Pachnąca dzięki aromatycznym przyprawom. Taka wytrawna tarta posypana szczypiorkiem jest odpowiednim daniem na obiad lub
Przepisy Kulinarne